Mielen maantiede Äänikirja

4/5

Kirjoittaja: Jenni Pääskysaari

Äänikirja

Johdanto

Tv:stä tuttu Jenni Pääskysaari kirjoitta Mielen maantiede kirjassaan, hänen ensimmäisessä romaanissaan, omasta lapsuudestaan ja nuoruudestaan Vantaan Korsossa vuodesta 1975 aina 1990-luvun alkuun. Korso on paikka missä mitään ei tapahdu mutta missä kakki silti on. Pääskysaari kirjoittaa kirjassaan rehellisesti ja avoimesti teinivuosiensa diskoista ja koulumatkoistaan.

Korso vuosina 1975–1991: paikka ja aika, joissa ei tapahdu mitään, mutta silti niissä on kaikki. Pahanmainen lähiö Korso pitää sisällään paljon väärinkäyttöä, väkivaltaa ja huonovointisuuttaa mutta myös ystäviä, rakkautta ja välittämistä. Siellä Pääskysaari käy koulua, leikkii pihalla ja käy lauantaisin syömässä ja saunomassa isovanhempiensa luona. Mielen maantiede äänikirja on Pääskysaaren itse äänittämän. Äänikirja on 4 tuntia ja 18 minuuttia pitkä. 

Kirjasta: Mielen maantiede

Mielen maantiede äänikirja ilmainen kuvaa Jenni Pääskysaaren lapsuutta ja nuoruutta 1908-luvun kaikessa hienosuudessaan, lapsen ja nuoren varmalla äänellä. Korson nimisessä kaupunginosassa oli arkipäivää, että alkoholisoitunut naapuri putosi parvekkeelta. Tämä oli niin tavallista, ettei lasten pihaleikit keskeytynyt, kun hetkeksi. Kun naapurimies kömpi ylös ruusunmarjapensaasta, Jenni ja kaverit jatkoivat keinupesiksen leikkimistä.

Mielen maantiede äänikirja sisältää erikoisia hahmoja muitakin, on Lola leoparditakissaan, joka kovassa meikissä kulkee eteenpäin tanssiaskelin ja mies jonka luona isot tytöt käyvät katsomassa videoita ja saavat palkaksi sekä karkkia että rahaa. Ja sitten on Pääskysaaren kaveri joka asuu lastenkodissa ja käy isänsä luona vaan joka toinen viikonloppu.

Pääskysaari kertoo Mielen maantiede äänikirja ilmainen miten hänen vanhempiensa olivat olleet vain 19-vuotiaita kun hän syntyi. Isovanhemmat olivat vaan neljäkymppisiä. Isovanhemmista tuli Pääskysaaren turvasatama. He asuivat Korson lähistöllä puutalossa. Vaarin villaliivin hikeä ja piipun tuoksu oli hänelle turvan tuoksu. Lauantaisin Pääskysaaren perhe olivat saunomassa, syömässä ja katsomassa televisiosta Lauantaitansseja isovanhempien luona. Kirjassaan Pääskysaari kuvaa myös äitiään suurella rakkaudella ja lämmöllä.

Mielen maantiede äänikirja kertoo miten kuusivuotiaana Pääskysaari ja hänen äitinsä menivät teatteriin katsomaan Kansallisteatteriin katsomaan näytelmää Kolme iloista rosvoa. Näytelmä on iso elämys Pääskysaarelle ja hän jatkoi tämän jälkeen teatterissa käymisen ja meni myöhemmin koulussa teatterikerhoon missä rohkaiseva ja hyvä opettaja sai hänet menemään lavalle ja uskomaan itseensä.  Esiintymisestä ja tanssimisesta tuli Pääskysaarelle kantava voima joka vei kauas Korsosta, mutta ei sydämestä.

1980-luvulla syntyneet voivat samastua Mielen maantiede äänikirja ilmainen ajankuvauksiin. Kirjassa käsitellään leluja kuten Pong ja View-Masteria, irtokarkkien ostamista kioskilla ja puhelinkopit. Mielen maantiede on ajankuvauksen lisäksi myös kasvutarina, mielenkiintoinen sellainen! Pääskysaari havainnoi, ei tuomitse, kertoo tarinansa niin kuin se hänelle näyttäytyi.

Kirjailija: Jenni Pääskysaari

Jenni Pääskysaari syntyi vuonna 1975 Vantaalla. Pääskysaari on radiojuontaja, toimittaja, kirjailija ja juontaja. Tämän lisäksi Pässkysaari on toiminut sekä käsikirjoittajan että tuottajana.  Pääskysaari on opiskellut radiotyötä ja aloittikin uransa radiotoimittajana 1990-luvun loppupuolella. Pääskysaari on työskennellyt monella eri radiokanavalla kuten Kiss FM:llä ja Ylellä. Pääskysaari on kirjoittanut yhteensä 8 tietokirjaa, 2 on yhteistyössä muiden kanssa. Hänen esikoiskirjansa vuodelta 2002 on nimeltään Kompassi: Jennin kirja sinulle.

Pääskysaari on myös tuttu näky televisiossa, hän muun muassa juontaa ohjelmia kuten Pitääkö olla huolissaan? sekä SuomiLove. Hän on myös toiminut muun muassa Posse ohjelman tuottajana ja käsikirjoittajana. Pääskysaari on naimisissa entisen radiojuontaja kollegansa Heikki Hyppösen kanssa, parilla on kolme tytärtä. 

Kuuntele Ilmaiseksi: