Metsästäjät Äänikirja

4/5

Kirjoittaja: Jussi Adler-Olsen

Äänikirja

Johdanto

Tanskalaisen Jussi Adler-Olsenin kirjoittama Metsästäjät on hänen suositun kirjasarjan Osasto Q:n toinen osa. Metsästäjät äänikirjan tapahtumat saavat alkuunsa Tanskan pohjoisosasta vuonna 1987 kun kaksi sisarusta löytyy tapettuna kesämökiltä. Lähiseuduilla on viikonlopun aikana viettänyt aikaa kuuluisan sisäoppilaitoksen oppilaita ja epäilykset kohdistuvat heihin. Mitään ei silloin voitu todistaa, kunnes vuosia myöhemmin yksi oppilaista tunnistaa murhat.

Yllättävästi kyllä, tapauskansio päättyy osasto Q:n pomon pöydälle. Kukaan ei tunnu tietävän miksi, tapaushan on selvitetty. Pian kuitenkin selviää, että tapaus on kaikkea muuta, kun selvitetty. Tapauksen tutkinta vie kodittomista yhteiskunnan huipulle asti. Metsästäjät äänikirja ilmainen on Ville Tiihosen äänittämä. Äänikirjan pituus on yhteensä 14 tuntia ja 21 minuuttia pitkä.

Kirjasta: Metsästäjät

Jussi Adler-Olsenin kirjoittama kirjasarja Osasto Q kertoo rikoskomisariosta Carl Mørckista ja hänen yhtä omalaatuisen syyrialaisen avustajastaan Assadinista. Kööpenhaminan poliisilaitos perusti osasto Q:n, jotta voisivat siirtää hankalan persoonallisuuden omiva Mørck sivuun. Osasto Q saa tehtäväkseen tutkimaan vanhoja selvittämättömiä tapauksia.

Metsästäjät äänikirja on toinen osa Osasto Q kirjasarjassa. Tällä kertaa Mørckin pöydältä löytyy kansion, kukaan ei tunnu tietävän miten kansio joutui sinne. Kansio sisältää vuonna 1987 tapahtunut tapaus missä kaksi sisarusta löydettiin kesämökiltään raa’asti murhattuina. Tuolloin murhista epäiltiin kuuluisan sisäoppilaitoksen oppilaista muodostettu jengi, jotka olivat olleet mökin lähettyvillä siihen aikaan, kun murhat tapahtuivat. Tutkimukset ei silloin tuottanut tulosta ja murhat jäi selvittämättä.

Metsästäjät äänikirja ilmainen kuvailee miten vuosia myöhemmin yksi jengin jäsenistä tunnusti murhan ja joutui siitä vankilaan. Kun Osasto Q alkaa selvittämään tapausta Mørckin omien epäilyksien johdosta, he huomaavat pian, ettei mikään ole selvitetty ja murhaaja on luultavasti vielä vapaalla jalalla. Itse asiassa Mørck huomaa olevansa ihmisluonnon pimeyden ja pahuuden keskellä.

Vanhan jengin jäsenistä yksi on kuollut epäselvissä olosuhteissa, kolmesta tuli johtohahmoja Tanskan yhteiskunnassa, sekä rikkaita ja menestyneitä. Ja ryhmän ainoa tyttö, katosi ensin ja päättyi myöhemmin kodittomaksi Kööpenhaminassa.

Metsästäjät äänikirja kuvaa vanhan jengin miehet puhdasverisiksi psykopaateiksi joilla ei ole minkäänlaista empatiakykyä. Nämä pahuuden miehet kokevat elämän olevan pelkkää saalistusta ja metsästystä, hinnalla millä hyvänsä.

Metsästäjät kuvaa pahuutta ja raakuutta jota piilotetaan vaurauden ja maineen taakse.  Kirjassa kuvataan ihmisiä jotka ovat suoraan sanottuna vasteenmielisiä. Tarinassa on kuitenkin myös Mørckin ja Assadin hah mustaa huumoria jota keventää kirjan painostavaa tunnelmaa. Kirja on myös hyvin jännittävä, viimeisien sivuun asti. Jussi Adler-Olsen tietää miten kirjoittaa niin ettei kirjaa voi pois laskea ennen loppuratkaisua.

Kirjailijasta: Jussi Adler-Olsen

Jussi Adler-Olsen syntyi vuonna 1950 Kööpenhaminassa Tanskassa. Adler-Olsen on tunnettu erityisesti hänen jännitys- ja rikoskirjoistaan. Adler-Olsen julkaisi esikoiskirjansa ollessaan 40-vuotias, tämän jälkeen hän on julkaissut lukuisia menestystä saavuttanutta kirjaa. Varsinkin Osasto Q niminen kirjasarja on tuonut Adler-Olsenille kansainvälistä menestystä ja tunnustusta.

Metsästäjät on Osasto Q kirjasarjan toinen osa. Osasto Q kertoo rikostutkijasta Carl Mørck ja hänen ryhmästään Kööpenhaminan poliisissa. Sarja koostuu kahdeksasta osasta. Jussi Adler-Olsen on saanut paljon tunnustusta kirjailijana, hän on muun muassa vuonna 2010 saanut kirjapalkinnot lukijoiden valitsema vuoden kirja, Skandinaavien paras rikoskirja ja paras rikoskirja Tanskassa. Ennen osasto Q kirjasarjan alkua, Adler-Olsen ehti kirjoittaa kolme muuta romaania.

Kuuntele Ilmaiseksi: