Merkel Äänikirja

4.5/5

Kirjoittaja: Kati Marton

Äänikirja

Johdanto

Kati Martonin kirjoittama Merkel elämänkerta kuvaa sekä inhimillinen että kiehtova henkilön merkittävän vaikuttajan takana. Angela Merkel on ollut nykyajan yksi vaikutusvaltaisempia henkilöitä, hänellä on pettämätön poliittinen silmä ja vahva moraali. Nämä asiat on auttanut häntä pääemään nykyiseen asemaansa. Merkel äänikirja kuvaa yksityishenkilöä Merkeliä erittäin myötätuntoiseksi ja uskomattoman hauskaksi ihmiseksi.

 Kirjan kirjailija Marton on saanut pääsyn Merkelin lähipiirin sisälle. Tästä syntyi mahtava ja kiehtova, sekä myös inhimillinen, tarina naisesta jolla on vahvat moraaliset periaatteet, mistä pyrkii pitämään kiinni, samalla kun hän on poliittisen pelin mestari.  Merkel äänikirja ilmainen on Maria Jyrkäksen äänittämä. Äänikirjan pituus on 12 tuntia ja 15 minuuttia pitkä. Kirjan on suomentanut Ilkka Rekiaro.

Kirjasta: Merkel

Angela Kasner syntyi heinäkuussa vuonna 1954 Saksan liittotasavaltaan kuuluneessa Hampurissa. Perhe muutti isän Horst Kasnerin työn perässä Itä-Saksaan, kun Merkel oli pikkuvauva. Merkelin suhde isäänsä jäi etäiseksi alusta lähtien.

Merkel äänikirja kuvaa miten nuori Angela Merkel aina tunsi itsensä ulkopuoliseksi. Ateistisessa Itä-Saksassa varttunut Merkel, pastorin tytär ja briljantti fyysikko, sivuutettiin sukupuolensa ja taustansa vuoksi huippuviroista pitkään.

Merkel elämänkerta valoitta jonkun verran myös Merkelin yksityiselämää. Merkel on ollut aina hyvin vaitonainen omasta yksityiselämästään mutta kirjassa paljastuu muun muassa tietoja hänen ensimmäisestä avioliitostaan. Angela (Kassner vielä siinä vaiheessa) oli vuonna 1974 20-vuotias, kun hän tapasi Ulrich Merkelin. He opiskelivat molemmat fysiikkaa Leipzigin yliopistossa. Pariskunta menivät Merkelin sanojen mukaan naimisiin koska kaikki muutkin tekivät niin. Kun Angela Merkel kolmen vuoden avioliiton jälkeen jätti miehensä, mies sanoi yllättyneensä.  Kirjan mukaan Angela pakkasi kamansa ja häipyi pariskunnan yhteisestä kodistaan.

Tämän jälkeen Merkel ryhtyi ystäviensä kanssa talonvaltaajaksi. Ystävykset valtasivat sodan ruhjoutuman hylätyn talon ja remontoi sen asumiskelpoiseksi. Siellä Merkel asui siihen asti, että hän täytti kolmekymmentä vuotta.

Merkel äänikirja ilmainen kuvaa kuinka Berliinin muurin kaadettua Merkel ei osallistunut tapauksen juhlintaan. Sen sijaan Merkel meni kotiin saunaan, missä hän pohti miten tämä historiallinen tapahtuma merkitsisi Euroopalla, varsinkin Saksalle mutta myös miten se vaikuttaisi häneen. Viisitoista vuotta myöhemmin Merkel toimi Saksan liittokanslerina ja epävirallisena johtajana koko länsimaailmalle.

Merkel äänikirja kertoo miten Merkelin mottona toimiva, Voima piilee rauhallisuudessa, lukee myös hänen työhuoneen seinälle kehyksessä. Tätä mottoa seuraamalla Merkel on uransa aikana pystynyt pitämään kriisin rypemää EU kasassa ja jopa puhumaan Vladimir Putinille järkeä.

Merkel on hyvin kirjoitettu teos joka kuvaa Merkeliä rehellisesti. Kirjaa kannattaa lukea jos vahvat naiset kiinnostavat, sitä Merkel todella on!

Kirjailijasta: Kati Marton

Kati Marton syntyi vuonna 1949 Budapestissa, Unkarissa. Marton on unkarilaisamerikkalainen toimittaja ja tietokirjailija. Hän on palkittu moninkertaisesti työstään. Martonin isä oli myöskin toimittaja ja hänen vanhempansa joutuivat toisen maailmansodan aikana keskitysleirille kahden vuoden ajan. Tänä aikana Marton ja hänen siskonsa olivat vieraiden hoidossa. Martonin vanhemmat eivät koskaan puhuneet kokemuksistaan. Marton sai myöhemmin sattumalta tietää että hänen isovanhemmat olivat juutalaisia ja he saivat surmansa keskitysleirissä.  

Vuonna 1956 perhe muutti Yhdysvaltoihin, Marylandiin. Kati Martonilla on maisterintutkinto kansainvälisissä suhteissa. Hän on työskennellyt muun muassa amerikkalaisen NPR-radiokanavan kirjeenvaihtajana sekä uutiskanavan asemapäällikkönä. Marton asuu nykyään New Yorkissa. Hän on myös julkaissut kymmenkuntaa kirjaa uransa aikana.

Kuuntele Ilmaiseksi: