Mentalisti Äänikirja

3.9/5

Kirjoittaja: Camilla Läckberg & Henrik Fexeus

Äänikirja

Johdanto

Kun Ruotsissa nimetykseen Dekkarikuningatar saanut Camilla Läckberg ja tunnettu mentalisti ja jännitys/dekkarikirjailija Henrik Fexueus yhdisti kirjailijavoimansa, syntyi teos Mentalisti. Mentalisti on ensimmäinen kirja jännitystrilogiasta, päähenkilöinä poliisi Mina ja mentalisti Vincent. Kirja julkaistiin 2021 ja on saavuttanut Ruotsissa suuren, suosion ja saanut osakseen paljon mediahuomiota. Kirjasarjan toinen osa julkaistaan vuona 2022.

Kirjassa hyvin omanlaatuiset päähahmot erikoisryhmän Poliisi Mina Dabiri ja mentalisti, joka on erikoistunut kehokieleen ja magiaan Vincent Walker tutkivat erikoista murhaa missä ei tunnu olevan alkuun, kun yksi johtolanka, kuollut nainen taikureiden käyttämässä laatikossa, lävistettynä miekalla. Mentalisti äänikirja lukee suomeksi näyttelijä Krista Kosonen. Mentalisti äänikirja ilmainen on pituudeltaan yli 24 tuntia.

Kirjasta: Mentalisti

Läckbergin ja Fexeuksen teos Mentalisti on karmiva jännityskirja. Mentalisti on tulevan jännitystrilogian ensimmäinen osa. Toinen osa kirjasarjasta julkaistaan vuonna 2022.

Tukholman huvipuiston Gröna Lundin ulkopuolella löydetään laatikko. Laatikko on veitsin lävistetty ja sisältää löytyy yksinhuoltajaäidin ruumiin. Onko tämä huonosti mennyt taikatemppu vai onko kyseessä erityisen raaka murha?

Tapaus saavat tutkiakseen Tukholman poliisin pieni erityisryhmä, jossa työskentelee ahdistunut pakko-oireinen poliisi Mina Dabiri. Miina etsii käsiinsä psyykkisesti hauraan mentalistin Vincent Walderin, joka aluksi on vastahakuinen mutta suostuu sittemmin auttamaan murhan tutkinnassa. Walder on erikoistunut kehonkieleen ja magiaan ja hänen taitonsa tulevat kohta tarpeeseen.  Vaikka Walder on alkuun sitä mieltä, että kyseessä on tosiaan epäonnistunut miekkalaatikko-taikatemppu huomaa hän kuitenkin jotain mitä on jäänyt poliiseilta huomaamatta. Ruumiiseen on kaiverrettu jotain. Todetaan että kyseessä on roomalainen numero.

Pian löytyy toinen epäonnistuneen taikatempun uhri, toisella roomalaisella numerolla kaiverrettuna. Tutkintaryhmälle käy selväksi, että kyseessä on lähtölaskenta. Seuraavaksi tutkintaryhmä huomaa yhteyksiä vanhaan rikostutkintaan. He ymmärtävät, että kyseessä on armoton sarjamurhaaja ja että heiltä käy aika vähiin. Kuka on seuraava uhri?

Minan ja Vincentin hankalat luonteet ja ominaisuudet hankaloivat tutkintaan entisestään. Sen lisäksi heillä molemmilla on salaisuuksia menneisyydestä, jotka nostavat päätänsä. Vaikuttaa enemmän ja enemmän siltä, että murhaaja tietää heistä liikaa ja ett myös hekin liittyvät murhiin. Mina ja Vincentin on saatava etumatkaa, heidän täytyy tuntea murhaajan hulluutta, että voivat pysäyttää hänet.

Mentalisti äänikirja on täynnä hulluja murhia, jotka ovat kuin karmeita taikatemppuja. Kirja on erittäin jännittävä, vaikka jokisenkin pitkä, Mentalisti äänikirja ilmainen on pituudeltaan yli 24 tuntia. Mentalisti äänikirja lukee suomeksi Krista Kosonen. Teoksen on suomentanut Kirsi Kokkonen.

Kirjailijasta: Camilla Läckberg ja Henrik Fexeus

Camilla Läckberg syntyi vuonna 1974 Ruotsissa. Hän on koulutukseltaan kauppatieteiden maisteri. Ollessaan esikoisensa kanna kotona vuonna 2006 Läckberg kirjoitti ensiteoksena Jääprinsessa. Jääprinsessa on tunnetun Fjällbacka kirjasarjan ensimmäinen osa. Läckberg on kirjoittanut 11 kirjaa Fjällbacka sarjaan, hän on myös kirjoittanut jännityskirjat Kultahäkki ja sen jatko-osa Hopeasiivet sekä Super-Charlie lastenkirjat. Läckberg on myös perustanut lääkäriaseman Hedda. Läckberg on hyvin aktiivinen sosiaalisessa mediassa.

Henrik Fexeus syntyi vuonna 1971 Ruotsissa. Hän on tunnettu mentalisti, kirjailija sekä juontaja. Fexeus on koulutukseltaan filosofina maisteri. Hän on kirjoittanut 8 kirjaa joista 6 käsittelee käytännön psykologiaa. Ensimmäinen kirja, Ajatusten lukemisen taito: Opi ymmärtämään muita kehonkieltä tulkitsemalla julkaistiin Ruotsissa vuonna 2007. Fexeuksen kirjoja on myyty yli miljoona ja niitä on käännetty yli 30 eri kielelle.

Kuuntele Ilmaiseksi: