Martti Suosalon tähänastinen elämä Äänikirja

4.4/5

Kirjoittaja: Johanna Venho

Äänikirja

Johdanto

Martti Suosalon tähänastinen elämä on Johanna Venhon kirjoittama elämänkerta näyttelijästä Martti Suosalosta ja hänen elämästään. Martti Suosalo on koko Suomen rakastama näyttelijä, hänet tunnetaan sekä tarkkanäköisenä että sympaattisena näyttelijänä. Martti Suosalon tähänastinen elämä äänikirja kuvailee näyttelijän elämää alkaen hänen lapsuudestaan Oulussa ja Turussa, hänen opinoistaan Teatterikoululla, huolettomien nuoruusvuosia, perheenisäksi tulemista mutta ennen kaikkea hänen työtään, haaveitaan ja unelmiaan.

Kirjassaan hänen kuvailee myös luovaa prosessiaan työnteon yhteydessä. Martti Suosalon tähänastinen elämä äänikirja ilmainen on itse Martti Suosalon osittain lukema, Johanna Kokko on äänittänyt osan kirjasta. Äänikirjan pituus on 18 tuntia ja 21 minuuttia pitkä.

Kirjasta: Martti Suosalon tähänastinen elämä

Martti Suosalon tähänastinen elämä äänikirja kertoo että Martti Suosalo syntyi vuonna 1962 Oulun Tuirassa missä hän asui perheensä kanssa siihen asti että oli kahdeksan vuotta vanha. Suosalon lapsuus oli onnellinen, turvallisessa ympäristössä oli tilaa ja vapautta leikkiä. Hän kuvailee kirjassa miten hän ja hänen ystävänsä Pekka olivat Suosalon isosiskon Merjan ja Pekan isosiskon Jaanan nukkeja. Pojat saivat olla leikissä mukana mutta vaan tyttöjen ehdoilla.

Martti Suosalon tähänastinen elämä äänikirja ilmainen kuvailee miten Suosalon isä Kalle oli osuuskaupassa johtaja ja äiti Eine oli myyjänä kenkäkaupassa. Vuonna 1971 Suosalon koko perhe muutti Turkuun kun isä Kalle sai sieltä johtajan paikan. Suosalo oli pienenä taitava poika pelaamaan jalkapalloa ja tämä taito auttoi häntä saamaan ystäviä uudesta koulusta.

Turussa Suosalo oli aktiivinen nuorisoteatterissa. Suosalolle näytteleminen oli luontaista alusta alkaen ja hän löysi uuden maailman teatterin kautta. Ensimmäistä kertaa Suosalo pyrki teatterikorkeakouluun vuonna 1981 mutta vielä tuolloin Suosalo ei päässyt sisälle. Suosalo meni armeijan ja pyrki uudestaan Teatterikorkeakouluun ja pääsi lopulta sisälle vuonna 1983.

Martti Suosalon tähänastinen elämä äänikirja kertoo miten Suosalo opiskeli näyttelemistä vuosina 1983–1987. Näyttelemisen ohella Suosalo eli vapaana miehenä boheemivuosia seurustellen ja juhlien. Vuonna 1994 hän koki kuitenkin jokin puuttuvan. Puuttuva osa oli hänen tuleva vaimonsa, dokumenttielokuvaohjaaja Virpi Suutari. Pariskunta tapasivat toiseensa kapakassa. Pariskunta on edelleen naimisissa ja heillä on kolme lasta.

Kirjassa kuvataan perheen isän ruuhka vuosia, on pikkulapsia ja häät. Taloa rakennetaan ja töitä tehdään. Vaikka Suosalo kuvailee vuosien menevän ohi kuten sumussa vuodet olivat myös onnellisia.

Martti Suosalon tähänastinen elämä kirja on iso tarina jonka sisällä on tuhansia pieniä tarinoita. Suosalo muistaa tarkasti tapahtumia omasta elämästään ja se tekee kirjasta elävän. On pientä ja iso, hauskaa ja arkea. Kirja on mainio kuvaus Suosalon elämän lisäksi Suomen elokuva ja teatterin maailmasta 80-luvusta tähän päivään.

Kirjailijasta: Johanna Venho

Johanna Venho syntyi vuonna 1971 Espoossa. Venho on palkittu kirjailija ja runoilija. Hän kirjoittaa kirjoja sekä lapsille että aikuisille. Venho on koulutukseltaan filosofian maisteri. Hänen esikoiskirjansa vuodelta 1998 oli runokokoelma nimeltään Postia Saturnukseen. Hänen kirja Ensimmäinen nainen oli sekä arvostelu että lukija menestys julkaisuvuotena 2019, kirja kertoi Sylvi Kekkosesta.

Venho on kirjoittanut kirjan Syyskirja joka kertoo Tove Janssonista. Monia Venhon kirjoja on käännetty useammalle kielelle. Venho on myös palkittu kirjailijan työstään, hän on ollut Finlandia palkinnon ehdokkaana ja vastaanottanut muun muassa Katri Vala palkinnon ja Einari Vuorela palkinnon. Teoksessaan Martti Suosalon tähänastinen elämä Venho onnistuu vangitsemaan Suosalon persoonallisen tavan tutkia ja katsoa maailmaa.

Kuuntele Ilmaiseksi: