Manni Äänikirja

4/5

Kirjoittaja: Kale Puonti

Äänikirja

Johdanto

Kale Puontin kirjoittama Pasilan Myrkky kirjasarjan ensimmäinen osa Manni on kirja järjestetystä rikollisuudesta, murhasta, huumekaupasta ja nuoresta miehestä nimeltään Manni. Manni äänikirja kertoo muun muassa opiskelijasta Mannista. Hän opiskelee päivät ja valvoo Espoossa öisin toimistotiloja. Eräänä yönä toimistojen läheisyydessä joku saa surmansa. Manni ei nähnyt itse tappoa mutta tajuaa nähneensä jotakin josta poliisi olisi kiinnostunut. Rahaton opiskelija ymmärtää myös, että hänen niukka elämä voisi hetkeksi helpottua, jos hän ryhtyy itse osalliseksi sitä kaupankäyntiä mitä hän näki.

Tapaus päättyy huumepolisin Kaartamon ryhmälle koska se liittyy järjestettyyn rikollisuuteen.  Manni äänikirja on Ville Tiihosen äänittämä. Äänikirja on pituudeltaan 6 tuntia ja 16 minuuttia pitkä.

Kirjasta: Manni

Huumepoliisin työstä kertova Pasilan Myrkky dekkarisarja tutustuttaa lukijat rikosylikonstaapeli Kaartamon ryhmään ja Pasilan myrkkyyn, eli Helsingin huumepoliisiin. Itse pitkän poliisinuran tehnyt Puonti tietää, mistä kirjoittaa, kun hän kuvaa poliisin ja rikollisten elämää nykypäivän Suomessa. Manni äänikirja kertoo rikollisjärjestön toiminnasta ja huumepoliisin työstä.

Nuori, vaikeasta taustasta tuleva, rahaton Manni näkee tilaisuuden ja tarttuu siihen. Hänestä tulee huumekauppias. Mannilla on ajatus, hän haluaa tehdä nopean ja varman tilin ja sen jälkeen hän lopettaa huumeiden välittämisen ja myymisen.

Manni äänikirja ilmainen kuvaa kuitenkin myös muita hahmoja, kun Manni. Huumepoliisin ryhmä Kaartamon toimintaa seurataan kirjassa muutaman poliisin kautta. Rikoskonstaapeli Pesonen on vanhanaikainen poliisi jolla on takana pitkä poliisiura. Häntä ärsyttää huumepoliisin kohdistuvat tutkinnat ja epäilyt niin paljon, että hän kiertää tiettyjä työpalavereita kaukaa.  

Manni äänikirja esittää myös liivijengin Yhdistynyt Veljeskunta. Jengin johtaja on Niemeläinen. Isänsä firmassa päivätyössä käyvä mies joka iltaisin ja öisin valvoo jengin huumebisnestä. Huumeet jengi ostaa venäjäisliigalta Virossa. Jengiläinen sotkee asiat pahemman kerran, kun hän yrittää paikata kariutuneita kauppojaan ja huume-erä päättyy väärin käsiin. Väärät kädet kuuluvat Mannille. Venäläisliigan kanssa ei kannata peleillä.

Sattuman kautta Mannista tulee rikollinen ja ahneus vie hänet mukanaan. Helpon rahan toivossa Manninkin asiat mutkistuvat. Rikollisjärjestön kanssa ei kannata ryhtyä ahneeksi.

Kirjailijan Kale Puonti kirjoittaa hyvin realistisesti ja totuudentuntuista tarinaa poliisin työstä nykypäivän Suomessa, syystäkin, onhan hänen oma pitkä poliisiura vaikuttanut hänen kirjoituksiinsa.  Puontin kirjoittama Pasilan Myrkky sarja on syntynyt vauhdilla, ilman että se on lainkaan vaikuttanut kirjojen laatuun. Kirjan juoni on nopeatempoinen ja mielenkiintoinen. Mannille toivosi pelkkää hyvää mutta joutuu, syystäkin, pelätä pahinta.  Manni on lukemisen arvoinen kirja!

Kirjailijasta: Kale Puonti

Suomalainen Kale Puonti syntyi vuonna 1962. Koulutukseltaan hän on poliisi ja hänellä on yli 30 vuoden kokemus työstä Helsingin huume- ja järjestäytyneen rikollisuuden tutkinnassa. Puonti on Pasilan Myrkky -rikosromaanisarjan kirjailija. Kirjasarjan ensimmäinen osa Manni oli samalla myös Puontin esikoiskirjansa, osa julkaistiin vuonna 2020. Kirjasarjan jatko-osat Milo ja Saarni julkaistiin vuonna 2021. Aribo, kirjasarjan neljäs osa, julkaistiin vuonna 2022. Puontin kirjoittama elämänkerta/tiedekirja Satu- Alamaailman rouva julkaistiin vuonna 2021. 

Puonti on toiminut vaikokasvona MTV3:n suositussa Rikospaikka-ohjelmassa. Puonti on myös monille tuttu musiikkialalta, sillä hänellä on pitkä kokemus myös tuottamisesta, säveltämisestä ja sanoittamisesta. Hän on julkaissut vuosien ajan musiikkia Suomessa. Hän on tehnyt lähinnä musiikkia muille.

Kuuntele Ilmaiseksi: