Majakanvartijat Äänikirja

3/5

Kirjoittaja: Emma Stonex

Äänikirja

Johdanto

Emma Stonexin kirjoittama mysteeriromaani Matkanvartijat perustuu tositapahtumaan. Vuonna 1972 Cornwallissa kolme majakanvartijaa katoaa muutamien kilometrien päästä mantereesta. Majakan ovi on lukittu sisäpuolelta, ruokapöytä on katettu mutta ateria on jäänyt syömättä ja majakan kellot ovat pysähtyneet. Matkanvartijat äänikirja ilmainen kertoo miten säämerkinnöissä on kuvattu rajua myrskyä mutta taivas oli tuolloin kirkas koko viikon.

Kukaan ei tiedä mitä heille tapahtui, miehistä ei näy jälkeäkään. Meri pitää salaisuutena kuten on tapana sanoa.  Kaksikymmentä vuotta myöhemmin eräs sinnikäs kirjailija haluaa selvittää mitä majakanvartijoille tapahtui. Suurta suosiota saavuttanut vahvassa ja jännittävissä kirjassa sukelletaan oikean elämän suljetun huoneen arvoitukseen. Matkanvartijat äänikirja on Mili Kaikkosen äänittämä. Äänikirjan pituus on 9 tuntia ja 56 minuuttia pitkä. Kirjan on suomentanut Anuirmeli Sallamo-Lavi.

Kirjasta: Majakanvartijat

Majakanvartijat on Emma Stonexin ensimmäinen romaani hänen omalla nimellä kirjoitettu. Majakanvartijat äänikirja on kummitustarina, jännäri, psykologinen trilleri ja perustuu kaiken lisäksi tositapahtumiin. Jo pelkkä tämä tekee romaanista todella kiinnostava ja mukaan tempaisevaksi kertomukseksi.

Loppuvuonna 1972 Bill Walker, Arthur Black ja hänen pikkuveljensä Vince Bourne olivat olleet kahden kuukauden ajan majakanvartioina Maiden Rockin majakassa joka sijaitsee muutaman kilometrin Lands Endistä hieman lounaaseen.  Uudenvuodenaattona 1972 tullaan majakalle saapuu vene tarkoituksena hakea talonmiehen Bill Walkerin kotiin, mutta majakasta ei ole ketään.

Majakanvartijat äänikirja ilmainen kuvailee miten majakan talonmiehet Walker ja Black sekä Bourne ovat kadonneet tielle tuntemattomille. Tämä on ihmeellistä koska majakan ovi on lukittuna sisäpuolelta, illallispöytä on katettuna mutta ruokaan ei ole koskettu ja majakan kellot ovat seisahtuneet varttia vaille yhdeksän.

Majakanvartijat äänikirja kuvaa miten kahdenkymmenen vuoden jälkeen kuvioihin tulee nuori kirjailija joka on kiinnostunut meriseikkailutarinoista. Hän haluaa kovasti selvittää mysteeriksi jäänyttä katoamista ja hän haastattelee kirjansa varten miesten vaimoja pyrkimyksenä selvittää mitä miehille oikein tapahtui.

Yksin jääneet vaimot ovat keskenään hyvin erilaisia. On masentunut, hermostunut ja kotona viihtyvä Jenny, pragmaattinen ja ylpeä Helen sekä huolestunut ja ylisuojelevainen äiti Michelle. Naiset eivät juurikaan enää pidä yhteyttä toisiinsa, mutta he puolustelevat yhä miehensä mainetta, ja jokaisella on myös syynsä miksi he eivät ole aiemmin kertoneet kaiken minkä tietävät.

Innokas kirjailija alkaa yhdistämällä naisten kertomia tarinoitaan miestensä viimeisistä päivistä majakassa ja niiden tapahtumista. Kun kirjailija kaivaa syvemmälle naisten elämiin silloin ja nyt hänelle alkaa vähitellen aukeamaan totuus, hirveää tarinaa siitä mitä hylätyn majakan seinien sisällä oikein tapahtui.

Kirjassa paljastuu sekä naisten että miesten päänsisäiset maisemat ja sen mukaan myös heidän salamiaan salaisuuksiaan ja piinat. Kiinnostavan tarinan lisäksi Majakanvartijat sisältää mahtavia kuvauksia sekä kirjan tapahtumien sijainnista, kun ihmisen mielestäkin.

Kirjailijasta: Emma Stonex

Emma Stonex syntyi vuonna 1983 Isossa-Britanniassa. Hän on entinen kustannustoimittaja ja nykyinen täyspäiväinen kirjailija. Majakanvartijat on hänen ensimmäinen omalla nimellä julkistettu kirja. Hän on aiemmin kirjoittanut yhteensä 9 romaania kolmella eri salanimellä. Stonex asuu perheensä kanssa, miehen ja kahden tyttären, Bristolissa Englannissa.

Kuuntele Ilmaiseksi: