Mahdottomia oletuksia Äänikirja

3.8/5

Kirjoittaja: Juuli Niemi

Äänikirja

Johdanto

Juuli Niemen kirjoittama Mahdottomia oletuksia kertoo rakkaudesta ja sen kivusta. Mahdottomia oletuksia äänikirja kertoo Norasta ja Juhosta ja heidän rakkaustarinastaan ja vaikeuksistaan löytää toistensa luokse. Kirjan tapahtumat sijoittuvat 2000-luvun alkuun, kun juuri valmistunut juristi ja suositun tosi-tv:n ohjelman Välivuosi ohjaaja Juho tapaavat juhlien tupakkaparvekkeella. Nora on 25-vuotias neitsyt joka ei juuri herätä toisessa sukupuolessa huomiota mutta Juho näkee hänet.

Heidän orastava rakkaus johtaa loputtomiin keskusteluihin ja seksin kanssa hoipertamista. Mahdottomia oletuksia on hauska mutta myös surullinen kertomus rakastumisesta, nuoruudesta ja oman seksuaalisuutensa löytämisestä toisen ihmisen kanssa. Mahdottomia oletuksia äänikirja ilmainen on Emma Louhivuoren äänittämä. Äänikirjan pituus on 12 tuntia ja 18 minuuttia.

Kirjasta: Mahdottomia oletuksia

Julli Niemen kirjoittama Mahdottomia oletuksia äänikirja kertoo Norasta. Nora on nuori, pienikokoinen ja jonkun verran sulkeutunut juristi joka opiskeli ja valmistui vauhdilla ja joka on nyt ensimmäisessä työpaikassaan juristina. Työpaikka on oikeastaan harjoittelupaikka mutta Noran tavoite on saada harjoittelupaikasta vakituisen työn ja lopulta päästä osakkaaksi.

Mahdottomia oletuksia äänikirja ilmainen kertoo myös Juhosta. Isokokoinen Juho on ensivaikutuksesta huolimatta todella kiltti. Juho on sekä mediatuotantoyrityksen omistaja että perustaja ja ohjaaja. Juhon yritys tuottaa kirjan tapahtumien aikaan toista kautta supersuosittua tosi-tv matkailusarjaa jonka menestys on ollut kaikille yllätys.

Nora ja Juho seurustelevat ja molemmat kantavat mukanansa taakkoja menneisyydestä. Myös hän joka on parisuhteessa vahvempi. Se joka heidän parisuhteessa on se vahvempi osapuoli vaihtelee tarinan edettäessä. Kirjassa ei turhaan uppouduta yksityiskohtiin eikä jäädä kovinkaan pitkäksi aikaa samaa asiaa puimaan.

Mahdottomia oletuksia äänikirja käsittelee muun muassa aikuisen neitsyys ja seksuaalisuutta ylipäätänsä, mielenterveys, seksuaalinen häirintä mutta myös asioita kuten köyhyyttä ja luokkajakoa. Kirjan päähenkilöt ovat olleet Suomen laman aikana nuoria ja se vaikuttaa heidän elämäänsä vieläkin. Ja vaikka näitä asioitakaan ei suoraan puida niistä poimitaan erilaisia juonteenkäänteitä.

Neitsyys aikuisena on asia jota pohditaan kirjassa monen näkökulman kautta. Mitä neitsyys on ja pitääkö siitä päästä eroon ja voiko nauttia ja saada orgasmia ilman aktia on osa niistä kysymyksistä mitä kirjan päähenkilöt pohtivat.

Kirja käsittelee myös seksuaalista häirintää ja vaikka kirjan tapahtumat sijoittuvat ennen suurta heräämistä asiaan kirjan tapahtumat ennustavat mitä on tulossa. Kirjan mukaan ne jotka ovat loukattuja nousevat ja kertovat oman tarinansa, jopa ne jotka ovat pahasti rikkoutuneet.

Kirja on parisuhde draamaa jossa liikutaan myös päähenkilöiden mielenmaisemissa ja annetaan myös lukijalle vinkkejä.

Kirjailijasta: Juuli Niemi

Juuli Niemi syntyi vuonna 1981 Helsingissä. Edelleen Helsingissä asuva Niemi on käsikirjoittaja, runoilija ja kirjailija. Hän on opiskellut Oriveden opistossa kirjoittamista ja Helsingin yliopistossa kirjallisuustiedettä. Nimen esikoiskirjansa Tara julkaistiin vuonna 2003. Häneltä on ilmestynyt myös runotarina Pitkästä ilosta vuonna 2005 ja novellikokoelma Tule hyvä vuonna 2007.

Vuonna 2007 häneltä ilmestyi romaani Yömatkat, vuonna 2015 Tuhat tytärtä. Hänen kirjansa Et kävele yksin vuodelta 2016 voitti Finlandia palkinnon kategoriassa Lasten- ja nuortenkirjallisuus. Siskonsa Inari Niemen ohjaama Kesäpaikka-novellikokoelma on Juuli Niemen kirjoittama. Niemi on myös tehnyt käsikirjoituksen Roskisprinssi elokuvaan jonka ohjasi Niemen isä, Raimo O Niemi. Elokuva pohjautuu Tuija Lehtoseen kirjaan nimeltä Roskisprinssi.

Kuuntele Ilmaiseksi: