Maailman yksinäisin pieru Äänikirja

4/5

Kirjoittaja: Pete Riski

Äänikirja

Johdanto

Maailman yksinäisin pieru äänikirja on lapsille tarkoitettu hassunhauska satukirja. Kirja on elokuva ja mainosohjaajan Pete Riksin esikoisteos. Värikkäät ja eloisat kuvat ovat tehnyt yhdysvaltalaissyntynyt James Martin. Maailman yksinäisin pieru kertoo viihtyisän sadan pienestä pierusta, joka etsii omaa itseänsä ja omaa paikkansa maailmassa ja samalla oppii hyväksymään ja arvostamaan itseänsä sellaisena, kun on. Kirja on myös erittäin hauskasti kirjoitettu ja saa pienet lapset nauramaan ensimmäisestä ”Pröööööööööööt” sanasta lähtien.

Teos on opettavainen, suurella sydämellä kirjoitettu tarina, joka saa vanhemmankin lukijan hymyilemään. Maailman yksinäisin pieru äänikirja ilmainen on äänittänyt tunnettu näyttelijä Eero Ritala. Äänikirja on lyhyt, kestoltaan se on vain 6 minuutta pitkä.

Kirjasta: Maailman yksinäisen pieru

Pete Riskin lastentarina sai alkuunsa Riskin oman lapsen syntymän kautta. Riski, tunnettu omassa ohjaajantyösään vahvasta tarinakerronnasta, mietti miten kertoa lapsille viihdyttäviä mutta samalla opettavaisia tarinoita. Riksi halusi kirjoittaa tarinan, jolla on iso sydän ja opettavat pienelle lukijalle tärkeitä arvoja. Tämä ajatus näkyy hienosti Maailman yksinäisin pieru äänikirja ilmainen sadussa. Kirjan viesti on, että jokainen ihminen, tai pieru, on arvokas juuri sellaisena, kun hän on.  James Martinin upeat kuvat puhuttelevat ja herättävät pienessä lukijassa kiinnostusta.

Tarina alkaa, kun pieni pieru syntyy kummalliseen maailman. Vastasyntynyt pieru miettii miksi hänen hajullaan ei ole tärkeä tehtävää niin kun kaikilla muilla hajuilla on tehtävä. Ja vastasyntyneen pierun äänikin oli kummallinen, kun huono korvissa soiva fanfaari. Ympärillä olevat vaan pudistelee päitään ja nyrpistelevät neniään pienelle pierulle. Koko tämä maailma on kovin kummallinen pienelle pierulle. Hän ei ymmärrä alkuunkaan valot, äänet ja hajut hänen ympärillään. Pieni pieru alkaa etsimään maailmastaan omaa tehtävää ja tarkoituksenperää.

Tarina on myös opettavainen. Tarinassa pieni lukija saa tutustua eri hajuihin kuten hajuveteen ja savuun. Tarinan maagiset kuvat vahvoilla väreillä antaa myös oivan tilaisuuden keskustella lapsen kanssa väreistä.

Maailman yksinäisin pieru äänikirja on viihdyttävä, hauska ja värikäs tarina tärkeällä sanomalla. Tarina kertoo siitä, miten meistä jokainen etsii paikkamme maailmasta ja kuinka meistä jokainen tulisi arvostaa itseämme ja ennen kaikkea hyväksyä itseämme sellaisena, kun olemme, pieru tai ei.

Pete Riskin esikoisteos Maailman yksinäisin pieru julkaistiin vuonna 2021. Maailman yksinäisin pieru äänikirja on näyttelijän Eero Ritalan kertoman erittäin hauska ja helposti lähestyttävä satu. Tarina on lyhyt, ainoastaan 6 minuuttia pitkä, joten pienikin lapsi jaksaa kuunnella sadun alusta loppuun.

Kirjailija: Pete Riski

Pete Riski syntyi vuonna 1974 Rovaniemellä. Hän on freelancerina työskentelevä mainos- sekä elokuvaohjaaja. Riski tekee musiikkivideoita ja hän toimii myös sekä käsikirjoittajana, että esikoiskirjansa, Maailman yksinäisin pierun vuodelta 2021, kautta kirjailija. Riski on ohjannut muun muassa Nylon Beatin, Lordin ja Negative yhtyeiden musiikkivideoita. Hän on ohjannut myös elokuvan Dark Floors – kauhuelokuvan yhdessä Lordin keulahahmon kanssa, joka on Riskin pitkäaikaien hyvä ystävä. Riskin työssä on hyvä tarinankerronta sekä inhimillisyyttä.

Maailman yksinäisin pieru teoksen on kuvittanut Yhdysvallassa syntynyt James Martin. Martin on kuvittajan lisäksi myös ohjaaja, animaattori sekä säveltäjä. Martin on aiemmin asunut Suomessa. Nykyään hän asuu Oslossa suomalaisen vaimonsa ja heidän lastensa kanssa.

Kuuntele Ilmaiseksi: