Lumienkeli Äänikirja

3.8/5

Kirjoittaja: Anki Edvinsson

Äänikirja

Johdanto

Lumienkeli on ensimmäinen osa Anki Edvinssonin kirjoittamassa Uumajan murhat kirjasarjasta. Lumienkeli äänikirja tarjoaa jännitystä ja nopeasykkeistä tarinaa Uumajasta.  Lumienkeli kertoo ensin kolmen rikostapauksen tarinan, poika joka hyppää sillalta, nainen jota löydetään murhattuna omassa kotonansa ja teini-ikäinen tyttö joka katoaa.

Ensin tapaukset ei uskota liittyvän yhteen mutta kun etsivät Per Berg ja Charlotte von Klint ottavat tutkinnat omiin nimiinsä he huomaavat pian tapausten yhteisen tekijän; huumeet. von Klint ja Berg ovat hyvin erilaisia mutta yhdessä heistä tulee lyömätön kaksikko, nyt heillä on kiire. Kadonnut tyttö on löydettävä nopeasti. Lumienkeli äänikirja ilmainen on Karoliina Niskasen äänittämä. Äänikirjan pituus on 10 tuntia ja 8 minuuttia pitkä. Kirjan on suomentanut Leena Virtanen.

Kirjasta: Lumienkeli

Lumienkeli on Anki Edvinssonin kirjoittama rikosdekkari jonka pääosassa ovat rikostutkijat Charlotte von Klint ja Per Berg Uumajan poliisista. Kaksikko ovat hyvin erilaisia mutta yhdessä he ovat lyömätön tiimi. Charlotte tulee ylemmästä luokasta. Hän on rikas, erittäin kaunis ja aina hyvin pukeutunut. Hänellä on seitsemäntoistavuotias tytär joka asuu suurimman osan ajastaan isällään Tukholmassa.

Lumienkeli äänikirja kuvaa Per Bergin olevan terveydestään huolta pitävä mies jolla on ollut traumaattisia kokemuksia aiemmin. Hän hoitaa itseänsä liikkumalla. Tämä on johtanut painonlähtöön ja on ollut erittäin hyvä Perin diabetekselle. Perilla ja hänen vaimollaan Mialla on kaksi jääkiekkoa pelaavaa teinipoikaa, Simon ja Hannes.

Lumienkeli äänikirja ilmainen kertoo kolmesta tapahtumasta jota ensin ei voida yhdistää toisiinsa. Kirjan alussa 16-vuotias mielenterveysongelmallinen Anton lääkitsee itseään huumeilla. Anton päättää elämänsä hyppimällä sillalta alas. Antonin parhaat kaverit Linn ja Frida surevat Antonin kuolemaa syvästi.

Lumienkeli äänikirja kuvaa tyttöjen elämää yksityiskohtaisesti. Tytöt käyvät ensimmäistä lukuvuottaan lukiossa ja puhuvat kaikista toistensa kanssa. Hyvin paljon Linn ja Frida elämässä liittyy ulkonäköön ja merkkivaatteisiin. Molemmat tytöt kärsivät myös syömishäiriöstä ja juhliminen on myös tyttöjen mieleen. Molemmat tytöt käyttävät juhlien yhteydessä huumeita, Frida enemmän, kun Linn.

Linn asuu yrittäjä äitinsä kanssa eikä muista juurikaan isänsä. Frida asuu vanhempiensa kanssa. Kun perhe asuivat vielä Tukholmassa ammattipokeria pelaava isä joutui rikollisliigaan ja siellä hän myös tapasi Fridan äidi Estellen. Kun isä Viggo jätti rikosliigan sen johtaja Tony ei katsonut asiaa hyvällä. Tämän takia perhe muutti Uumajaan missä he pitävät matalaa profiilia. Estelle on alkoholisoitunut yhä enemmän muuton jälkeen. Nyt Tony on vapautunut vankilasta ja perhe on huolissaan.

Sitten 52-vuotias apteekkari Unni Olofsson löydetään murhattuna kotaan ja Frida katoaa juhlien jälkeisenä yönä. Per ja Charlotte on yhdistänyt Antonin kuoleman, Fridan katoamisen ja Unnin murhaan huumeeseen mitä liikkuu Uumajan katukaupassa. Kun lumi peittää Uumajan kadut, rikostutkija kaksikko yrittävät löytää Fridan ennen kun on myöhäistä.

Kirjailijasta: Anki Edvinsson

Anki Edvinsson syntyi vuonna 1971 Mariestadissa, Ruotsissa. Koulutukseltaan Edvinsson on toimittaja ja hän toimi pitkään TV-juontaja. Edvinsson aloitti uransa sääennustajana ja siirtyi myöhemmin uutistenlukijaksi ja lopulta hän juonsi erilaisia viihdeohjelmia. Edvinsson on opiskellut kriminologiaa Uumajan yliopistossa. Nykyään hän on kokoaikainen kirjailija, ja opiskelee edelleen ajoittain juuri kriminologiaa. Edvinssonin esikoiskirjansa Lust att döda julkaistiin vuonna 2018. Edvinsson kolmesta dekkarista, ainoastaan yksi on suomennettu. Edvinsson asuu miehensä kanssa Tukholmassa.

Edvinsson itse kasvoi poliisiperheessä, hänen isä ja hänen veli ovat poliiseja. Edvinssonin tuntemus sekä kriminologiasta että poliisityöstä antaa hänelle erittäin hyvä pohja hänen dekkareilleen joissa on hyviä motiiveja, mielenkiintoista tarinoita ja uskottavia hahmoja.

Kuuntele Ilmaiseksi: