Lumen uhrit Äänikirja

3.9/5

Kirjoittaja: Viveca Sten

Äänikirja

Johdanto

Tunnettu dekkarikirjailija Viveca Sten palaa uutuussarjansa Åren murhat ensimmäisellä osalla Lumen uhrit. Sten on aiemmin kirjoittanut Suomessa suosion saavuttanut sarja Sandhamnin murhat. Åren murhat sarjassa ja Lumen uhrissa murhat tutkii uusi parivaljakko, Ååren poliisilaitoksen poliisi Daniel Lindskog sekä Tukholmasta lähtenyt poliisi Hanna Ahlander. Yhdessä he aloittavat murhatutkinnan murhista, jotka tapahtuvat Ruotsin tunnetussa hiihtokeskuksessa Åressa. Sten on suuren suosion saavuttanut dekkarikirjailija. Hänen teoksiaan on myyty yli 40 maahan, yli 4 miljoonaa kappaletta. Sandhamnin murhat – sarjasta on tehty myös elokuvia.

Lumen uhrit julkaistiin vuonna 2021. Suomennoksen on tehnyt Sirkka-Liisa Sjöblom, Lumen uhrit äänikirja lukee Anna-Riikka Rajanen. Lumen uhrit äänikirja ilmainen on 12,5 tuntia pitkä.

Kirjasta: Lumen uhrit

Tunnetun ja suositun dekkarikirjailijan Veronica Stenin teoksessa Lumen uhrit tapahtumat saavat alkuunsa talvella. Länsi-Ruotsin suositussa Åren hiihtokeskuksessa laskettelukausi on alkamassa, kun rinteen hissistä yllättäen löytyy ruumis. Ruumis on jäätynyt ja huulet on kapeutuneet kylmyydessä. Miten ruumis on joutunut hissiin? Moni asia vahvistaa epäillyt, kyseessä on siis murha. Daniel Lindskog Åren poliisista aloitta murhan tutkinnan.

Samaan aikaan Hanna Ahlander, poliisi Tukholmasta, on matkustanut tätinsä mökkiin Åreen. Hanna on saanut Tukholman poliisilta potkut työpaikan sisäisitä riidoista johtuen ja eronnut avomiehestään. Åressa hänen ja Daniel Lindskogin tiet poikkeavat ja he aloittavat yhdessä rikostutkinnan murhasta rinteissä.

Vaikuttaa siltä, että he etsivät sarjamurhaajaa. Mitä pidemmälle kirjassa pääsee sitä useampi, henkilö joutuu hengenvaaraan. Kauniissa tunturimaisemissa piilee enemmän pahuutta, kun mitä poliisit olisivat voineet epäilläkään. Lunta pyryttää, ulkona kylmenee ja poliisit käyvät taistelua kelloa vastaa. Miten paljon heidän täytyy uhrata ja tehdä ennen, kun totuus paljastuu?

Alun perin kirjailijalla Viveca Stenillä oli tarkoitus jatkaa Sandhamn murhat – kirjasarjaa mutta koronapandemian vuoksi Sten perheineen matkusti Åreen hiihtämään missä Sten sai idean kirjoittaa Åreen murhat -sarjaa. Lumen uhrit teossa on kirjailijan tyyli Sandhamnin murhat kirjasarjasta tunnustettavissa. Sten kirjoittaa hyvin kuvaavat ja yksityiskohtaisia henkilökuvauksia sekä yhdistää mahtavat selostukset tapahtumien ympäröivästä miljööstä luonnollisella tavalla tarinaan. Kuunnellessaan Lumen uhrit äänikirja  voi melkein tuntea poskillaan tunturin kirpeä tuuli ja silmissä nähdä valkoisen rinteen aurinkopaisteineen.

Lumen uhrit julkaistiin Suomessa vuonna 2021. Lumen uhrit äänikirja ilmainen on äänittänyt Anna-Riikka Rajanen. Pituudeltaan Lumen uhrit äänikirja on 13,5 tuntia. Teoksen on suomentanut Sirkka-Liisa Sjöblom. Hän on aiemminkin kääntänyt Stenin teoksiaan muun muassa Sandhamn murhat sarjaan kuuluva kirja Sisäpiiri.

Kirjailijasta: Viveca Sten

Viveca Sten syntyi vuonna 159 Tukholmassa. Hän on koulutukseltaan sekä juristi että kauppatieteen maisteri. Hän on aiemmin työskennellyt päälakimiehen muun muassa Amadeus Skandinavialla. Sten on naimisissa ja hänellä on kolme lasta. Vuonna 2016 hän kirjoitti kirjan Syvyyksissä tyttärensä Camilla Stenin kanssa.

Sten on aiemmin julkaissut tietokirjojen lisäksi Dekkari sarja Sandhamnin murhat. Sandhamnin murhat kirjasarja on myyty yli 4 miljoonaa, sen oikeudet on ostanut 40 maata ja kirjat ovat käännetty ainakin 20 eri kielelle. Sarja koostuu 11 kirjasta, josta ensimmäinen kirja Syvissä vesissä julkaistiin Ruotsissa vuonna 2008 ja viimeisin osa 2019. Sandhamnin murhat kertoo rikostutkijan Thomas Andreassonin ja juristin Nora Linden yhdestä ratkoneista murhamysteerioista. Sarjan kirjoista on tehty 6 kokopitkää elokuvaa.

Kuuntele Ilmaiseksi: