Löydä liikunnan ilo Äänikirja

3.7/5

Kirjoittaja: Susanne Valkeakari & Petteri Korkala

Äänikirja

Johdanto

Susanne Valkeakarin ja Petteri Korkalan kirja Löydä liikunnan ilo – Liiku omalla tyylilläsi on kirja jonka avulla lukija voi tehdä liikunnasta osaa hänen elämää, pysyvästi. Löydä liikunnan ilo äänikirja opettaa lukijansa tunnistamaan oman liikuntatyylin, se liikuntatyyli joka juuri hänelle on luontaista. Itsetuntemus toimii tässä motivaation vahvistamisena ja näin liikunnasta voi tulla sekä säännöllistä että pysyvää osaa jokaisen elämää. 

Kirja sisältää esimerkkitarinoita joissa eri liikkujatyylejä havainnollistetaan ja tarinoiden kautta jokainen löytää oman vahvuutensa ja saa vaikuttaa omiin valintoihinsa jotka taas auttavat tekemään pysyvän elämäntapa muutoksen samalla kun onnistuu löytämään kestävän liikunnan antama ilo.  Löydä liikunnan ilo äänikirja ilmainen on Susa Saukon äänittämä. Äänikirjan pituus on noin 6 ja puoli tuntia pitkä.

Kirjasta: Löydä liikunnan ilo

Löydä liikunnan ilo kirjassa opetetaan lukijaa tunnistamaan omalle luonteelle sopiva liikuntatyyli ja itsetuntemuksen lisääminen vahvistaa kuin itsestään motivaation liikkumaan. Havainnollistavat esimerkkitarinat auttavat lukijaa välttämään sudenkuopat, vaikuttamaan omiin valintoihin, onnistumaan elämäntapamuutoksessa sekä löytää liikunnasta kestävän ilon.

Löydä liikunnan ilo äänikirja kertoo neljästä erilaisesta luonteisesta tavasta tai tyylistä liikkumiseen. Tyylit ovat spontaani ja huolehtiva fiilistelijä, itsenäinen ja itsepäinen seikkailija, tiedon ja tehokkuuden analysoija sekä käytännöllinen ja tarkka organisoija.

Löydä liikunnan ilo äänikirja ilmainen rakentuu jokaiselle liikkujatyypille erilaisten lukujen kautta. Kirja on jaettu 7 osaan. Ensimmäinen osa on nimeltään Ajattelun välineet ja varusteet. Tässä osassa esitellään liikkujatyylit.

Kirjan toinen osa Alkulämmittely käsittelee rohkeutta liittyen liikuntaan, muun muassa rohkeus olla liikunnallinen, poistua mukavuusalueelta, kyseenalaistaa ja ottaa vastuun omasta liikkumisestaan. Löydä liikunnan ilo äänikirja kertoo kolmannessa osassaan Alkuveryttely motivaatiosta. Osiossa käsitellään muun muassa mitä estää motivaatiota, sisäisestä motivaatiota ja uskosta omaan onnistumiseen motivaationa.

Kirjan neljäs osa on nimeltään Tavoitejumppa. Tässä osassa kirjailijat käsittelevät lähinnä tavoitteen asettelua. Löydä liikunnan ilo viides osa Hoida ja huolla motivaatiota käsittelee juuri sitä, miten itse voi vaikuttaa omaan motivaatioon.

Kirjan kuudes osa Suunnitteluharjoituksia sisältää suunnitteluharjoituksia muun muassa liittyen uusien tapoihin, miten sudenkuopat väistetään ja miten ajankäyttöä suunnitellaan. Kirjan seitsemäs ja viimeinen osa Loppuvenyttely auttaa lukijaa löytämään oman tyylinsä liikunnassa.

Löydä liikunnan ilo kirjan tavoitteena on eväitä liikunnan aloittamiseen oman luontaisen liikuntatyyppinsä kautta. Kirjassa esitetään, että elämäntavat epäonnistuvat usein kahdesta syystä. Ensimmäinen on se että yritämme muuttaa vääriä asioita ja yritämme muuttaa tapojamme väärin. Tämä kirjan avulla oppii tunnistamaan miten tulisi toimia juuri oman tyyppinsä kannalta ja löytämään kestävän ilon liikunnasta.

Kirjailijasta: Susanne Valkeakari ja Petteri Korkala

Susanne Valkeakari on toiminut kouluttajana ja yritysvalmentajana yli kahdenkymmenen vuoden ajan. Hän huomasi työssään kuinka tärkeä fyysinen hyvinvointi on myös osaamisen kehittämisen ja hyvän vuorovaikutuksen onnistumiseen. Valkeakari on myös Henleyn Business Coach, hän auttaa asiakkaita itse löytämään itselleen mielekkäät toimintatavat.

Petteri Korkala on entinen jalkapallopelaaja. Hän pelasi aikoinaan ammattijalkapalloa sekä Saksassa että Hollannissa. Uransa jälkeen hän työskenteli yli 15 vuotta mielipide ja markkina tutkijana muun muassa Taloustutkimuskeskuksen vetäjänä Saksassa. Korkala ja Valkeakari työskentelevät molemmat hyvinvointivalmentajina Wellbeing factory Oy:ssä. Yritys perustettiin vuonna 2010. Yritys tekevät hyvinvointikartoituksia ja tuottavat sisältöä. Löydä liikunnan ilo – Liiku omalla tyylilläsi on Valkeakarin ja Korkalan yhteistyön tulos.

Kuuntele Ilmaiseksi: