Lotta Hintsa Äänikirja

4/5

Kirjoittaja: Laura Arffman & Lotta Hintsa

Äänikirja

Johdanto

Elämäni vuoret kirja on vuorikiipeilijän Lotta Hintsan mielenkiintoinen ja jännittävä tositarina hänen vuonnansa 2021 kiipeilymatkastaan jossa Hinta kiipeilee kahteen maailman korkeimmalle vuorille, molemmat yli 8000 m korkeita. Jos Hintsa ja muu kiipeliporukka onnistuu tässä se tarkoittaisi ensimmäistä alppityylistä nousua French Routella G2-vuorella. Matka sisältää luonnollisesti sekä vaarallisia tilanteita ja odottamattomia käänteitä. Elämäni vuoret äänikirja sisältää myös otteita Lotan itse äänittämistä päiväkirjastaan paikan päältä. Tämä mahtava osa vie kuuntelijan kokemaan kiipeilijöiden jännittävät hetket paikan päälle.

Elämäni vuoret äänikirja ilmainen on äänittänyt, Hintsan lisäksi, myös kirjan toinen kirjailija Laura Arffman. Äänikirja pituus on 7 tuntia ja 39 minuuttia pitkä. Elämäni vuoret julkaistiin vuonna 2021. 

Kirjasta: Lotta Hintsa

Hintsan ja Arffmanin kirjoittama ja äänittämä Elämäni vuoret äänikirja on myös tarina siitä, kuinka vuoren huipun saavuttaminen ei ole yhtä tärkeä kuin se mitä tapahtuu matkalla ylös.  Vaikka  Lotta Hintsa – Elämäni vuoret äänikirja kuvaa vaihe vaiheeltaan retkikunnan kiipeilemisestään vuorten huipulle Hintsa kertoo rehellisesti ja suoraan oman elämänsä vaiheista, jotka on johtaneet hänet huippukiipeilijäksi joka nauttii ääriolosuhteissa kiipeilemisestä, tosielämän jännityksestä.

Elämäni vuoret äänikirja ilmainen vastaa monen kysymykseen liittyen Lotta Hintsan elämänvalintoihin. Kirjasta muun muassa selviää, miten hän päättyi kiipeilijäksi, mitä se vaatii sekä fyysisesti että henkisesti ja miten vuorikiipeilyn asettama vaarallisuus vaikuttaa hänen ihmissuhteisiinsa.

Elämäni vuoret kirjassa käsitellään Hintsan parisuhteita. Ensin avioliitto jääkiekkoilijan Kristian Närvän kanssa mutta myös heidän suhteensa loppua ja eroa vuonna 2019. Elämäni vuoret äänikirja kuvailee myös Hintsan suhdetta kiipeilyvalmentajansa Don Bowien, 20 vuotta vanhempaan mieheen jonka kanssa Hintsa on viettänyt paljon aikaa kiipeilyleireillä. Heidän suhteensa muuttui hiljalleen ensin ystävyydeksi ja sen jälkeen rakkaudeksi. Samassa alalla oleva kaksikko ymmärtää toisiansa hyvin ja viihtyvät hyvin yhdessä.

Lotta Hintsa – Elämäni vuoret äänikirja ilmainen kuvaa myös Lotta Hintsan suhdetta tunnettuun formula1 varikkolääkäriin Aki Hintsaan joka menehtyi syöpään vuonna 2016. Hintsa kuvailee suhdetta kirjassaan kaukaiseksi. Hintsan lapsuudessa isä Aki oli pitki ä aikoja ulkomailla töissä ja kotona ollessaan hän keskittyi kuitenkin enemmän työntekoon. Kun Hintsa tuli täysi-ikäiseksi hänen vanhempansa erosi ja isä muutti lopullisesti Sveitsiin. Elämäni vuoret kirjassa kerrotaan, että Hintsa näki isänsä silloin kun hän itse näki vaivaa sen eteen.

Hintsa kuitenkin kirjoittaa, että on saanut isältänsä myös paljon hyvää. Isän kautta Hintsa on oppinut paljon elämästä ja isosti isänsä ansiosta Lotasta on tullut sellainen, kun nyt on, määrätietoinen ja peloton. 

Kirjailijasta: Lotta Hintsa ja Laura Arffman

Lotta Hintsa syntyi vuonna 1988 Nurmossa. Vuonna 2013 Hintsa valittiin Miss Suomeksi. Hän on tehnyt vapaaehtoistyötä Etiopiassa ja opiskellut kauppatieteitä. Hintsa on ammatikseen vuorikiipeilijä. Hän on kiipeillyt muun muassa Mont Blancille ja Kilimanjarolle. Hintsan isä oli tunnettu urheilulääkäri Ari Hintsa. Lotta Hintsa on ollut mukana monessa tosi-tv ohjelmissa muun muassa Tanssii tähtien kanssa, Fort Boyard Suomi ja Seviytyjät Suomi tuotannoissa.

Laura Arffman syntyi vuonna 1985 Kiteellä. Arffman on urheilutoimittaja. Hän toimii yleisradiolla muun muassa uutistenlukijana Urheiluruudussa ja urheilutapahtumien raportoineissa. Arffman on opiskellut viestintään ja hänellä on maisteri tutkinnon valtio tieteistä. Arffman on myös kirjailija, hänen esikoiskirjansa Mona-Lisan Nousiaisen elämänkerran nimeltään Mona-Liisa – urheilija, muusikko, ihminen julkaistiin vuonna 2020.

Kuuntele Ilmaiseksi: