Lohikäärmeen isku Äänikirja

3.9/5

Kirjoittaja: Ilkka Remes

Äänikirja

Johdanto

Lohikäärmeen isku on yhden Suomen luetuimman kirjailijan Ilkka Remeksen uutuustrilleri vuodesta 2021. Lohikäärmeen isku äänikirja on kokeneen äänittäjän Aku Laitisen lukema. Äänikirja pituus on hieman yli kymmenen ja puoli tuntia.

Lohikäärmeen isku äänikirja ilmainen kertoo tarinan, miten miljardöörin tytärtä siepataan hiihtokeskuksessa Levillä. Kirjassa taitava ja menestykäs lumilautailija nimeltä Iris Mattila saa työtarjouksen; hänen tulisi opettaa miljardöörin tytärtä lumilautailemaan. Kesken parivaljakon harjoitusta tyttö siepataan.  Rikas isä palkkaa turvallisuusyrityksen Lontoosta pelastamaan tyttöä. Ryhmässä on juuri aloittanut Markus Aura, hän on saanut potkut Suomen tiedustelusta. Tytön isää kiristetään ja kohta kaksi suurvaltaa kääntyvät toisiaan vastaan. Kohta käy selväksi, että Suomen ytimessä liikkuu vakooja.

Kirjasta: Lohikäärmeen isku

Lohikäärmeen isku äänikirja sisältää oikeastaan neljää eri tarinaa. Kirjassa miljardöörin tyttären sieppaus on yksi tarina ja Venäjän presidentin salamurha toinen, kun taas suomalaisten politikkojen suhmurointia on omatarinansa sekä Kiinasta varastettu virusmateriaali synnyttää neljättä tarinaa. Kirjassa on muka Venäjän, USA:n ja Kiinan tiedustelupalvelut sekä Suomen poliittinen johto. Tarinan lopussa luonnollisesti kaikki eri tarinat nivoutuvat yhteen.

Lohikäärmeen iskun tapahtumat on otettu kansainvälisen politiikan käänteistä ja siitä on tehty Suomessa huipentuvaa uhkaa. Siitä syntyy erittäin suurta jännitystä. Kirjassa on taukoomatta toimintaa ja paljon tapahtumia. Kirjan tapahtumat ja henkilöt voivat olla välillä vaikeata seurata, tempo on sen verran vauhdikas mutta taas toisaalta ei tule tämän teoksen kanssa tylsää hetkeä.

Kirjassa nitoutuu yhteen Wuhanissa, Kiinassa, tehdyt laboratoriokokeet. Laboratorioiden tulosten salassa pitäminen on niin vakava asia, että sen vuoksi voi jopa tappaa. Lohikäärmeen isku äänikirja sisältää uiguureita ja siinä kerrotaan Kiinan nousevasta asemasta myös yleisellä tavalla. Sen lisäksi kirjassa seikkailee Venäjän presidentti ja häntä vastaan, Englannista käsin, taistelua käyvä oligarkki, tapettavaa hermomyrkkyä sekä Suomen kireä pääministeri ja hänen erityisavustajansa, josta paljastuu myöhemmin, että hän on suurvallan vakooja.

Lohikäärmeen isku äänikirja ilmainen päähenkilö on Markus Aura. Aura on tehnyt virheen työsään ja saanut sen takia potkut. Kirjassa Aura joutuu mukaan tapahtumakulkuun ja matkallaan hän solmii yllättäviä ja uusia liittolaissuhteita, jotka tietysti auttavat häntä selvittämään kirjan isoja kysymyksiä.  

Ilkka Remeksen maailmanluokan trillerit ovat suuressa suosiossa. Remeksen tyyli yhdistää fiktiota ja faktaa on tehnyt hänestä mestaria. Toimintajännärit ovat Remeksen vahvuus. Hän käyttää kirjoituksissaan elokuvarakenteellista tapaa kasvattaa jännitystä ja saa näinkin lukijan vangittua ensimmäisistä sivuista asti. Kirjaa ei voi olla, kun ahmimatta kun haluaa vaan tietää miten kirjan henkilöiden käy.

Kirjailijasta: Ilkka Remes

Petri Pykälä, kirjailijanimeltään Ilkka Remes, syntyi vuonna 1962 Luumäellä Suomessa. Pykälä on kertonut käyttävänsä salanimeä koska ei halua, että häntä pidetään vaan yhden tyyppilajin kirjailijana sekä sen takia että salanimen käyttö on yleistä juuri jännityskirjailijoiden kesken. Ilkka Remes on suositumpia suomalaisia jännityskirjailijoita. Vuonna 2016 Remeksen teoksiaan oli myyty yli kaksi miljoonaa kappaletta.

Remes on kauppatieteiden maisteri ja tämän lisäksi hän on opiskellut kuvallista viestintää Lontoossa. Hän on toiminut viestintäalalla Suomessa sekä ulkomailla. Remeksen esikoiskirja Pääkallonkehrääjä julkaistiin vuonna 1997. Vuosina 2000–2017 Remes oli Suomen myydyin kaunokirjailija. Remes on myös kirjoittanut nuortenkirjoja ja hänet on palkittu muun muassa Kalevi Jäntin palkinnolla vuonna 1998.

Kuuntele Ilmaiseksi: