Lepää rauhassa Äänikirja

3.9/5

Kirjoittaja: Sofie Sarenbrant

Äänikirja

Johdanto

Sofie Sarenbrantin, myös kutsuttu Pohjoismaiden dekkarikuningattareksi, on kirjoittanut dekkarisarjan rikospoliisin Emma Sköldistä. Lepää rauhassa äänikirja on ensimmäinen osa rikostutkija sarjasta, joka kertoo nuoresta ja kunnianhimoisesta naispoliisista. Ylellisestä kylpylästä Tukholman liepeillä löytyy kuuluisa näyttelijä kuolleena.

Ensin mikään ei viittaa rikoksen mutta kun sekä läheisestä huoneesta löytyy vanhempi pariskunta kuolleena että kuumasta lähteestä yksi ruumis lisää kaikki yhtyvät siihen, että jokin paha on tapahtumassa. Rikospoliisi Emma Sköld huomaa kohta, että hänen vastassaan on tavallisempi pahempi sarjamurhaaja ja kello tikittää vauhdilla. Lepää rauhassa äänikirja ilmainen on Satu Paavolan äänittämä. Äänikirjan pituus on 8 tuntia ja 20 minuuttia pitkä. Kirjan on suomentanut Leena Virtanen.

Kirjasta: Lepää rauhassa

Ensimmäisessä osassa Emma Sköldistä kertovassa kirjasarjassa Lepää rauhassa, lukija pääsee tutustumaan paremmin henkilöön Emmaan sekä muihin hänen poliisikollegoihinsa. Emma on kaksijakoinen ihminen, joka valitsee työn kaiken edellä. Hänen heikkouksiinsa kuuluu ehdottomasti miehet jolla on itsellä kaiken näköisiä haasteita ja ongelmia. Lepää rauhassa kirjassa Emma Sköld seurustelee oudon oloisen Hugon kanssa. Emma Sköld ei juuri tunteille ja jää myös sen takia ehkä hieman etäiseksi. Se ei kuitenkaan vaikuta itse tarinaan joka on mikä mainioin dekkari. Poliisina Emma Sköld on kuitenkin hyvin järkevä ja älykäs.

Lepää rauhassa äänikirja vie kuuntelijansa Tukholman liepeille, ylelliseen japanilaiseen kylpylään Yasuragi. Vaikka Yasuragi tarkoittaa sisäistä rauhaa ja tasapainoa paljastuu pian, että kylpylän tapahtumat ovat kaikkea muuta.

Lepää rauhassa äänikirja ilmainen alkaa, kun kylpylän allastiloista löytyy ruotsalainen, hyvin tunnettu näyttelijä kuolleena. Ensin mikään ei viittaa rikoksen ja epäilys on, että nainen on ottanut itsemurhan. Kohta allasosaston läheisestä hotellihuoneesta löytyy myös iäkäs pariskunta kuolleena.  Alkuun tässäkään tapauksessa ei ole viitteitä rikoksesta ja taas epäillään, että kyseessä on itsemurha, yhteinen tällä kertaa. Sattumaa on kuitenkin liikaa samaan aikaan ja vaikka kylpylän johto ei haluaisi myöntää sitä niin heillä taitaa olla tiloissansa sarjamurhaaja liikkeellä.

Kun ulkona olevasta kuumasta lähteestä löytyy vielä yksi ruumis jopa hotellin johto, taipuu myöntämään, että on vakavasta asiasta kyse. Emma Sköld ja hänen kollegansa aloittavat tutkimuksensa kylpylässä eikä aikaakaan ennen, kun Emma ymmärtää, että kyseessä on pahempi ja juonikkaampi murhaaja kun mihin hän on aiemmin törmännyt.

Lepää rauhassa äänikirja paljastaa tutkimuksen edetessä, ettei kylpylän henkilökunnan omat elämät ole kovin tasapainoisia.  Kello käy ja juonikas murhaaja on vauhdissa.

Kirjailijasta: Sofie Sarenbrant

Sofie Sarenbrant syntyi vuonna 1978. Hän on ruotsalainen kirjailija joka asuu Bromassa miehensä ja lastensa kanssa. Koulutukseltaan Sarenbrant on toimittaja.  Nykyään hän toimii täyspäiväisenä kirjailijana mutta ennen tätä hän toimi muun muassa Veckorevyn, Expressen sekä Amelia lehdissä toimittajana. Hänen ensimmäisen romaani Viikko 36 julkaistiin vuonna 2010. Tähän samaan sarjaan kuuluva osa kaksi julkaistiin seuraavana vuonna muta tätä teosta ei ole käännetty suomeksi.

Kirjasarja rikospoliisista Emma Sköldistä on ollut valtava menestys sekä Ruotisissa että Suomessa. Ensimmäinen Emma Sköldistä kertova kirja Lepää rauhassa julkaistiin jo vuonna 2012. Sarjaan kuuluu yhdeksän osaa. Sarenbrantin kirjoja on myyty yli 3 miljoonaa kappaletta 15 maassa maailmanlaajuisesti. Sarenbrant voitti vuoden dekkarikirjailijan palkinto Ruotsissa vuonna 2019 ja vuonna 2020. Hän on kirjoittanut myös trilogian joka kertoo kolmesta parturikampaajasta Tukholmassa.

Kuuntele Ilmaiseksi: