Lemmy Äänikirja

4.2/5

Kirjoittaja: Mick Wall

Äänikirja

Johdanto

Rocktoimittaja ja kirjailija Mick Wallin kirjoittama definitiivinen elämäkerta yhtyeestä Motörheadista ja sen keulahahmosta ja basististaan Lemmy Kilmisteristä. Motörhead aloitti toimintansa vuonna 1975 ja yhtye toimi esikuvana kaikille suurille rocktähdille siitä asti. Motörhead oli erityisen tunnettu lavaesiintymistään, he soittivat kovaa ja korkealta. Heidän tunnetuimpia levyjä olivat Ace of Spades ja Overkill.  Kilmister luotsasi Motörheadiä alusta loppuun, loppu tuli vastaan vuonna 2015 kun Lemmy Kilmister menehtyi. Kilmister oli rosoisen ulkokuorensa alla humanisti isolla sydämellä joka kantoi huolta maailman menosta ja lähemmistään.

Lemmy äänikirja on Joonas Kaukorannan äänittämä. Äänikirja on 12 tuntia ja 8 minuuttia pitkä. Suomennoksen on tehnyt Petri Silas. Lemmy kirja julkaistiin vuonna 2016.

Kirjasta: Lemmy

Mick Wallin kirjoittama Lemmy – Ace of Spades kirja kertoo Lemmy Kilmisterin elämästä ja vaiheistaan. Lemmy menehtyi vuonna 2015 ja kuolemaa oli hänen kohdallaan edeltänyt pitkän sairastelun ja paljon sairaalakäyntejä. Niin kun Lemmy äänikirja paljastaa, Lemmy oli käyttänyt elämänsä aikana estottomasti sekä huumeita että alkoholia ja voi vaan ihmetellä kuinka kauan hän siitä huolimatta oli voimissaan.

Lemmy äänikirja ilmainen sisältää paljon aiemmin tehtyjä haastatteluita. Niistä ei varinaisesti paljasteta Lemmystä mitään uutta mutta hänen omanlaatuisensa persoona tulee kirjassa hyvin esiin. Toivottavaa olisi ollut, jos Lemmyn muisteluita olisi ollut kirjassa enemmän.

Lemmy nousi ihmisten tietoisuuteen hevirockyhtyeen Motörheadin keulahahmona ja basistina. Lemmy sekä soitti omanlaisesti että lauloi kovaa. Hän oli myös erittäin rehellinen ja suorapuheinen ihminen joka samalla oli uskomattoman aito. Joskus hän oli myös erittäin epäkorrekti mielipiteittensä laukoessaan. Lemmy äänikirja kuitenkin kuvaa lempeää ja aitoa ihmistä joka jätti jälkeensä kohtaamiinsa ihmisiin.

Lemmyllä oli kirjan mukana tapana usein liuta paikalta, kun ongelmia ilmaantui ja hänellä oli myös haasteita myöntää omia virheitä mutta hän oli kuitenkin ilkeästä ihmisestä kaukana. Lemmystä ei saa tekemälläkään enkeliä mutta omalla alallaan hän oli jonkun sortin erikoisuus. Kirjassa sanotaan Lemmyn kohdelleen ihmisiä tasavertaisella kunnioituksella mikä on hyvin harvinaista rocktähden egolla varastetulla muusikoilla. Loppujen lopuksi Lemmy eli elämänsä ja loi uransa täysin omilla ehdoillaan, omalla persoonalla.  

Kirjan kirjoittajalla Mick Wallilla ja Lemmyllä oli yhteinen historia, he tunsivat toisiansa yli 30 vuotta. Aikoinaan miehet tutustuivat, kun Wall teki Lemmystä haastatelluita. Se että miehet tunsivat toisiansa, on kirjan kannalta hyvä asia, aihe on läheinen Wallille, jotta kirjasta tulee sen kautta rehellisempi ja lämminhenkinen.

Kirjailijasta: Mick Wall

Mick Wall syntyi vuonna 1958 Iso-Britanniassa. Hän on jopa maailmalla hyvin tunnettu brittiläinen rockin sisäpiirillinen, musiikkitoimittaja, kirjailija, radio- sekä tv-persoona. Häntä on kuvattu maailman johtamana rock-, ja metalli musiikki kirjailijana. Hän aloitti toimittajana vuonna 1977 Sounds lehdessä. Vuonna 1986 hän julkaisi esikoiskirjansa kertoen Ozzy Osbournesta.

Uransa aikana hän on julkaissut yli 25 teosta joista kaikki liittyvät musiikkiin, muun muassa elämänkerrat ja historiikit Guns N´Roses yhtyeestä, Iron Maiden yhtyeestä ja Rainbow in the dark musikkilegendasta Diosta. 1980-luvulla Mick Wall nousi tietoisuuteen jopa Suomessa hänen oman televisio-ohjelmansa Monsters Of Rockin kautta.  Wall on myös toiminut managerina ja nähnyt sekä rockelämien ylösnousemisiaan ja alastuloja.

Kuuntele Ilmaiseksi: