Leinikkimekko Äänikirja

3.9/5

Kirjoittaja: Eppu Nuotio

Äänikirja

Johdanto

Leinikkimekko on Raakel Oksasta kertova dekkarikirjasarjan aloitusosa. Kirjasarja on Eppu Nuotion käsialaa. Kirjan päähenkilö on Raakel Oksa, intohimoisesti suhtautuva työhönsä puuseppänä, joka työprojektiensa välissä ennättää myös selvittämään erilaisia rikoksia ympäri Helsinkiä. Leinikkimekko äänikirja kuvailee kuinka Rakel ja hänen apurinsa toimiva Danne aloittavat kahden asunnon muutosprojektia yhdeksi suureksi huoneistossa Helsingin Töölössä.

Purettuaan väliseinän kaksikko löytävät vanhan peltisen rasian jossa on leinikkimekko ja katkaistu letti. Raakel alkaa tutkia tapausta ja tutustuu nuoreen ja lahjakkaaseen viulunsoittajaan Hilkkaan tarinaan jonka tapahtumat sijoittuvat 1960-luvun alkuun. Tarinaan joka päättyi ikävällä tavalla. Leinikkimekko äänikirja ilmainen on Hannamaija Nikanderin äänittämä. Äänikirjan pituus on 4 tuntia ja 36 minuuttia pitkä.

Kirjasta: Leinikkimekko

Eppu Nuotion kirjoittama uusi dekkarisarja rikoksia selvittävästä puusepästä Raakel Oksasta alkaa teoksella Leinikkimekko. Leinikkimekko äänikirja saa alkuunsa, kun Raakel saa remppakohteeksi ihanat vanhat asunnot jugendtalossa Oksasenkadulla Helsingin Töölössä. Alkuun asunnot ovat olleet yksi iso huoneisto ja tähän nykyiset asunnonomistajat haluavat palata. Raakel ja hänen luottomiehensä remppaaja Danne aloittavat innokkaasti asunnon remontoimisen.

Leinikkimekko äänikirja ilmainen kuvailee miten Danne ja Raakel purkaa asunnossa väliseinää, kun he löytävät sen kätköistä vanhan peltisen keksirasian. Keksirasian sisältä löytyy pala hartsia, leinikkimekon ja katkaistu letti. Peltirasian löydöt eivät anna Raakelille mielirauhaa.

Sisältö sekä puhuttelee Raakelin uteliaisuutta ja mielikuvitusta. Vaikka Raakelin omassa perhe- sekä rakkauselämässä on mietittävää hän alkaa kuitenkin selvittämään kenelle rasian sisältö on kuulunut. Hän aloittaa selvittämällä kuka asunnossa on aiemmin asuneet.

Näin Leinikkimekko äänikirja aloittaa toisen tasonsa elikkä tarina liikkuu ajassa taaksepäin. On kesä 1960 kun lahjakas ja nuori viulisti Kainuusta Hilkka Lampinen saa kutsun osallistumaan Sibelius-Akatemian kesäkurssille. Tämä on Hilkalle suuri mahdollisuus ja kun Hilkan Aune-täti lupaa Hilkalle kesäksi käyttöön hänen hulppea asuntonsa Töölössä, Hilkka on ikionnellinen. Hänen Aune-tätinsä on vanhapiika ja on muuttanut kesäksi maalle.

Näin kokematon mutta innokas Hilkka matkustaa Helsinkiin ja asettuu onnellisena tuikean Auneen asuntoon. Alkuun kaikki menee hyvin mutta kohta kesän ylle saapuu synkkiä pilviä, eikä Hilkka enää tunne itseänsä ja olonsa turvalliseksi yksin suuressa asunnossa. Syy turvallisuuden tunteen puuttumiseen on sekä Sibelius-Akatemian ahdisteleva ja ilkeä professori sekä kerrostalossa asuvana naapurin vihamielinen käyttäytyminen.

Leinikkimekko kirjan tarina jatkuu pitkään ennen ensimmäistä rikosta mutta kun sitkeä Raakel kaivaa tapahtumia hän saa kohta selville ahdistelevan kuvion ja hän lähenee koko ajan totuutta Hilkan kohtalostaan. Samalla Raakelin oma elämää ravistellaan perinpohjaisesti.

Kirjailijasta: Eppu Nuotio

Eppu Nuotio syntyi vuonna 1962. Nuotio on näyttelijä ja palkittu kirjailija. Näyttelemisen lisäksi Nuotio on kirjoittanut kymmeniä musikaaleja ja näytelmiä yhdessä Tiina Brännaren kanssa. Nuotin esikoiskirja Vartiainen ja kärpäskopteri julkaistiin vuonna 1994. Tämän jälkeen hän on kirjoittanut monipuolisesti ja ahkerasti muun muassa romaaneja, lastenkirjoja, käsikirjoituksia ja kuunnelmia. Hän on kirjoittanut myös suositun kirjasarjan Ellen Lähteen tutkimuksia.

Kirjasarja kertoo perennaharrastajasta ja Marttayhdistyksen jäsenestä Ellenistä, joka toimii myös salapoliisina. Sarja on käännetty tanskaksi, ruotsiksi ja islanniksi. Nuotio on palkittu muun muassa Kaarina Helakisa-palkinnolla vuonna 2010 ja Koura-palkinnolla vuonna 1999. Nuotio ja hänen miehensä teatterijohtaja Kurt Nuotio asuivat pitkään Berliinissä. Nykyään pariskunta asuu Helsingissä. Heillä on kolme aikuista lasta.

Kuuntele Ilmaiseksi: