Lazarus Äänikirja

4.3/5

Kirjoittaja: Lars Kepler

Äänikirja

Johdanto

Lazarus on kirjailijanimen Lars Keplerin kirjoittama dekkari. Lazarus on seitsemäs osa kirjasarjassa rikostutkija poliisista ja suomalaistaustaisesta Joona Linnasta. Lazarus äänikirja kertoo miten poliisi löytää Oslolaisen asunnosta kuolleen miehen. Kun poliisi tutkivat asunnon pakastinta he tekevät karmivan löydön. Kuollut mies paljastuu haudanryöstäjäksi ja trofeenkeräilijäksi.

Muutama päivää myöhemmin saksalainen rikostutkija pyytää Joona Linnalta apua murhatutkimuksessa. Murha on tapahtunut leirintäalueella Rostockin ulkopuolella. Joona huomaa voimakkaan kaavan toistuvan eikä hän jää odottamaan jatkoa. Jotkut kutsuvat kuolleista ylösnousemista ihmeeksi, jotkut taas sanovat sitä painajaiseksi. Lazarus äänikirja ilmainen on Toni Kamulan äänittämä. Äänikirjan pituus on 17 tuntia ja 16 minuuttia pitkä. Kirjan on suomentanut Kari Koski ja Maija Kauhanen.

Kirjasta: Lazarus

Lars Keplerin kirjoittama erittäin jännittävä dekkarisarjaa saa jatkoa Lazarus nimisestä kirjasta. Lazarus äänikirja on sarjan seitsemäs osa. Kirjojen päähenkilönä toimii hyvin pätevä rikostutkija Joona Linna. Joona Linna on suomalaistaustainen. Hänen vahvuutensa kuulu ehdottomasti kyky nähdä sarjamurhaajien käyttämiä kaavoja ja myös ennakoida heidän liikkeittään. Lazarus kirjan tarina ei poikkea sarjamurhaajan jahtaamisessa mutta itse päähenkilö ei ole johtava rikostutkija koko tarinan aikana.

Lazarus äänikirja ilmainen alkaa, kun poliisi tutkii asuntoa mistä on löytynyt kuollut mies. Miehen pakastimesta löytyy muun muassa jalkoja, käsiä ja jopa kokonainen vauva. Sieltä löytyy myös jotakin joka heti saa Joona Linnan aavistamaan mitä tulla pitää. Ja oikeassa hän on. Muutaman päivän jälkeen Linnan apua tarvitaan saksalaisella leirintäalueella. Kuultuaan tapauksesta Linna yhdistää murhan vanhaan tuttuunsa Jurek Walteriin, sarjamurhaaja jonka Linnan kollega Saga on aiemmin ampunut kuoliaaksi.

Linnalle varmistuu nyt, että Lazarus on hänen ja Sagan perässä. Hänen varoituksistaan huolimatta Saga ja muut kollegat eivät ota häntä vakavasti. Linna jättää työnsä hetkeksi, vain yksi ajatus mielessään. Hänen täytyy suojella nuorta tytärtään Lumia, joka opiskelee Parisissa. Vaikka Linna on opettanut Lumin suojaamaan itseään, Jurek Walter ei ole mikään tyhmä rikollinen.

Lazarus äänikirja kuvaa sarjamurhaaja Jurek Walteria poikkeuksellisen älykkääksi ihmiseksi. Hänen kykyjänsä takia hän pysty tekemään erittäin monimutkaisia suunnitelmia, ja pysyä siinä. Tällä kertaa hänellä on myös apuri. Apuri jolla on epämiellyttävä kyky aavistaa kuka ensimmäisenä huoneessa menettää henkensä.

Saga joka on tutkinnasta vastaava joutuu pian huomaamaan kuinka varallinen Jurek onkaan. Kohta käydään taistelua valtavaa pahuutta vastaan, ja kiire on. Lazarus on hyvin tasokas dekkari, tarina on sekä oivallinen että karmiva ja juoni on mitä parhain.

Kirjailijasta: Lars Kepler

Lars Kepler on ruotsalaisen avioparin ja kirjailijoiden käyttämä kirjailijanimi. Lars Kepler nimellä Alexander Ahndoril ja Alexandra Coelho Ahndoril ovat julkaisseet yhdeksän suosittua dekkaria. Dekkarit ovat osaa sarja, jonka pääosassa on poliisi Joona Linna.  Ensimmäinen kirja Joona Linnasta, Hypnotisoija, julkaistiin vuonna 2009. Kirja oli myyntimenestys ja pelkästään Ruotsissa kirjaa myytiin yli 400 000 kappaletta. Kirjan käännösoikeudet ovat sittemmin myyty jopa 35 maahan. Kirjan suosion takia mediassa ihmeteltiin kenen kirjojen takana oli. Tekijöiden henkilöllisyys paljastettiin Aftonbladetin artikkelissa elokuussa vuonna 2009.

Alexander Ahndoril syntyi vuonna 1967 Upplands Väsbyssä. Hän on kirjailija. Hänen tuotantoonsa kuuluu sekä romaaneja että käsikirjoituksia.

Alexandra Coelho Ahndoril syntyi vuonna 1966 Helsingborgissa. Hänellä on maisterintutkinto kirjallisuustieteistä ja hän on aloittanut jatkotutkintoa Tukholman yliopistolla. Hän on kirjoittanut kolme historiallista romaania ennen Joona Linnasta kertovaa kirjasarjaa.

Kuuntele Ilmaiseksi: