Late Suomen pelätyimmän rikollisen tarina Äänikirja

4/5

Kirjoittaja: Lauri Johansson & Jarkko Sipilä

Äänikirja

Johdanto

Lauri ”Late” Johansson oli yksi kahdesta jotka perustivat vuonna 1999 rikollisjärjestön Natural Born Killers (NBK).  Johanssonia tuomittiin elinkautiseen vankeuteen murhasta vuonna 2002. Vankilassa ollessaan Johansson tuli uskon ja katumuksesta johtuen tunnisti kaksi muuta murhaa. Kokonaisuudessaan hän istui 18,5 vuotta vankilassa. Late Suomen pelätyimmän rikollisen tarina äänikirja ilmainen on Johansson elämänkerta. Kirjassa käsitellään sekä hänen rikostaustansa että hänen pyrkimyksenänsä elää tavallisena kansalaisena.

Late Suomen pelätyimmän rikollisen tarina julkaistiin vuonna 2020, tarina on Late Johanssonin kertomana ja dekkarikirjailijan ja rikostoimittaja Jarkko Sipilän toimittama. Late Suomen pelätyimmän rikollisen tarina äänikirja on Jari Nissisen äänittämä ja pituudeltaan se on vähän alle kahdeksan tuntia pitkä.

Kirjasta: Late Suomen pelätyimmän rikollisen tarina

Late Suomen pelätyimmän rikollisen tarina elämänkerta on Lauri ”Late” Johanssonin itse kertoma. Kirjassa Late kertoo miten, hän päättyi perustamaan yhdessä Erkki ”Murha-Maija” Eino Tapio Kekkosen kanssa rikollisjärjestön jonka pääsyvaatimuksiin kuului selviämättömäksi jäänyt murha. Jengille annettiin nimi Natural Born Killers. Vuonna 2002 Late surmasi Sami Huhtasen porvoolaisessa metsässä. Huhtanen oli Natural Born Killers jengiläinen mutta hänen toivomuksenansa oli irtisanoa jäsennyyttänsä. Late ei hyväksynyt anomusta. Late tuomittiin elinkautiseen vankeuteen Huhtasen murhasta.

Late Suomen pelätyimmän rikollisen tarina äänikirja sisältää Laten omia kertomuksiaan siitä missä tilanteessa hän tapahtumien aikaan oli ollut. Late myöntää käyttävänsä siihen aikaan päivittäin kovia huumeita. Late Suomen pelätyimmän rikollisen tarina äänikirja ilmainen on kertomus myös huumeiden käytöstä ja käytön johtavasta psykoosista. Kirja ei ole huumeita ja rikolliselämää puolustettava teos vaan päinvastoin. Laten kertomat tarinat huumeiden käytöstä, huumekaupoista sekä mielenterveydelliset ongelmat ovat karua luettavaa.

Ollessaan vankilassa Late tuli uskoon ja lopetti 15 vuoden kestäneen jokapäiväisen huumeenkäyttönsä. Uskonsa tulon myötä Late teki uskomattoman kahden murhan tunnistamisen rikoslehden Alibin toimittajalle. Tästä tunnuksesta johtuen Late sai lisää vankeutta ja lopulta hän istui yhteensä 18,5 vuotta elämästään yhtäjaksoisesti vankilassa.

Tammikuussa 2019 Helsingin hovioikeus viimein hyväksyi Johanssonin anomuksen ehdonalaisen vapauteen pääsemisestä. Lopulta anomus myönnettiin johtuen Laten eroamisesta rikollisjärjestöstä, murhien tunnustamisesta, päihteettömyydestä sekä hyvin sujuneiden poistumisten vuoksi. Late pääsi vapaaksi 1.6.2020.

Late äänikirja elämänkerta ei ole pelkästään tarina Latesta vaan kirjassa käsitellään, miten Suomi on onnistunut vankeinhoidossa, poliisitoiminnallaan ja päihdepolitiikassaan.

Vapaaksi pääsynsä jälkeen Late on muun muassa kirjoittanut teoksen Late Suomen pelätyimmän rikollisen tarina elämänkerta sekä juontanut Radio Dei -radioasemalla oma radio-ohjelmaa Ex-Criminals, yhdessä entisen rikollisen Ali Niemelän kanssa.

Kirjailijasta: Lauri Johansson ja Jarkko Sipilä

Late Suomen pelätyimmän rikollisen tarina on Lauri Johanssonin kertoma ja Jarkko Sipilän toimittama. Jarkko Sipilä syntyi vuonna 1964 Suomessa, Helsingissä. Hän on sekä tunnettu että palkittu dekkarikirjailija ja rikostoimittaja. Sipilä on myös rikostoimituksen päällikkö MTV:llä. Sipilä on koulutukseltaan toimittaja ja hän oli uransa alkuvaiheessa Helsingin Sanomien rikostoimittaja. Vuodesta 1996 lähtien hän on ollut MTV3 töissä.

Sipilä on myös yksi kustantamo Crime Timen perustajajäsenistä. Crime Time on suomalaisten dekkarikirjailijoiden omistuksessa oleva kustantamo. Sipilä on varsin tuottelias kirjailija muun työn ohessa. Esikoiskirjansa Koukku julkaistiin vuonna 1996. Sipilä on komisario Kari Takamäestä kertova kirjasarjan tekijä. Sipilä on myös toimittanut suosion saavuttanut Immu teoksen.

Kuuntele Ilmaiseksi: