Lapsikulta Äänikirja

4/5

Kirjoittaja: Romy Hausmann

Äänikirja

Johdanto

Lapsikulta on saksalaisen kirjailijan Romy Hausmannin esikoiskirja. Lapsikulta äänikirja on erittäin jännäri kidnappauksesta. Kirjan päähenkilö on Lena. Lena ja hänen lapsensa on asunut vuosia syvällä metsällä mökissä, jossa ei ole ikkunoita. Lena ja hänen lapsensa elämää on ”isin” määrittämä. Isi on mies, joka on kidnapannut perheen. Sitten Lenalle ja lapsille tulee mahdollisuus karata mutta heidän painajaisensa ei suinkaan ole ohi. Isiltä ei noin vaan karata.

Kirjan eri kertojaäänet ja psykologisesti erittäin taidokkaasti kirjoitettu jännäri ei jätä kylmäksi. Lapsikulta äänikirja ilmainen on Aarne Linden, Hanna Mönkären ja Rosanna Kempin äänittämä. Äänikirjan pituus on 12 tuntia ja 23 minuuttia pitkä. Kirjan on suomentanut Veera Kaski.

Kirjasta: Lapsikulta

Lapsikulta äänikirja on intensiivinen ja hyvin jännittyvä psykologinen trilleri, joka kertoo kidnappauksesta ja pakoilusta sekä luottamuksesta. Keneen voit luottaa vai voitko ylipäätänsä luottaa yhtään keneenkään?

Lapsikulta äänikirja ilmainen kertoo Lenasta. Lena on ollut kadoksissa jo 14 vuotta. Hän katosi olleessaan opiskelijana ja ainoastaan 23 vuotta vanha ja hänen isänsä on etsinyt häntä siitä lähtien eikä isä koskaan menettänyt toivoansa, että tytär vielä löytyy elossa. Huolimatta poliisin etsinnöistä mitään johtolankoja Lenasta ei ole löytynyt.

Sitten eräänä päivänä Lena toimitetaan sairaalaan koska hän on jäänyt auton alle. Hänellä on mukana tyttärensä Hanna. Käy ilmi, että Lena ja Hanna ovat eläneet vuosia pienessä mökissä syvässä metsässä. Heidän elämäänsä on määrittänyt Lenaa kidnapannut mies, jota Lena ja Hanna kutsuvat niemellä Isi. Lisäksi yksi lapsi, poika Jonathan, on kadonnut.

Kirjan alussa Lenaa hoidetaan ja Hannalta yritetään udella tietoja perheen osoitteesta ja muista asioista, jotka voisi auttaa viranomaisia selvittämään kuka nainen ja hänen lapsensa on. Lukija saa heti kuvan, ettei kyseessä ole mikään tavallinen perhe.

Lapsikulta äänikirja kuvailee miten Lena ja Hanna eräänä yönä vihdoin onnistuvat karkaamaan ikkunoimattomasta mökistä. Karkaaminen ei kuitenkaan tarkoita, että he ovat turvassa, Isistä ei noin vaan karata.

Kolmella eri kertojaäänellä (Lena, Hanna ja Lenan isän näkökulmasta) aloitetaan selvittämään mitä Lenalle oikein tapahtui. Syntyy aikamoinen tarina, jonka selvittely ei ole helpommasta päästä. Kirjan tarinarakenne on erittäin mielenkiintoinen ja toimiva.

Lenan isä yrittää selvittää ja suojella tyttärensä ja tytärtyttärensä ja Hanna kertoo lapsen näkökulmasta millainen hänen elämänsä pienessä mökissä, on ollut. Mutta onko Lena ja Hanna turvassa, löytyykö Jonathan ja kuka on Isi?

Kirjailijasta: Romy Hausmann

Entisessä Itä-Saksassasyntynyt Romy Hausmann syntyi vuonna 1981. Hausmann aloitti vuonna 2005 työt elokuvatuotanto yrityksessä missä hän työskenteli siihen asti, että hänen esikoisensa syntyi. Tämän jälkeen Hausmann ryhtyi freelanceriksi, pääsääntöisesti toimittajana.

Hausmann debytoi kirjailijana kirjalla Lapsikulta vuonna 2021. Kirja on ollut sekä arvostelu- että myyntimenestys. Kirjan käännösoikeudet ovat jo nyt myyty yli 20 maahan. Pelkästään Saksassa kirjaa on myyty yli kolmesataatuhatta kappaletta.

Kuuntele Ilmaiseksi: