Lähtösi jälkeen Äänikirja

4.3/5

Kirjoittaja: Anneli Juutilainen

Äänikirja

Johdanto

Lähtösi jälkeen: Kertomuksia surusta ja selviytymisestä on Anneli Juutilaisen kirjoittama ja toimittama kirja surusta, menetyksestä ja miten voi jatkaa elämäänsä eteenpäin läheisen menetettyään. Kirjassa moni tunnettu suomalainen, tai hänen lähiomaisensa, kertoo oman tarinansa. Kirjassa pääsee ääneen muun muassa näyttelijä Jussi Lampi jonka tytär Mandi päätti oman elämänsä vaan 19-vuotiaana ja Johanna Pakonen, lauluaja, jonka kaksoispoika menehtyi raskauden aikana. Kirjassa myös Ringa Ropoa, entinen pituushyppääjä, kertoo alle kahdenvuoden ikäisen poikansa kuolemasta sairastuttuaan leukemiaan.

Lähtösi jälkeen äänikirja lukee tunnettu näyttelijä Krista Kosonen. Kirja julkaistiin vuonna 2021. Lähtösi jälkeen äänikirja ilmainen on pituudeltaan 8 tuntia ja 25 minuuttia pitkä. Kirja on koskettava ja rehellinen kuvaus surusta.

Kirjasta: Lähtösi jälkeen

Lähtösi jälkeen: Kertomuksia surusta ja selviytymisestä teos sisältää 20 suomalaisen selviytymistarinaa. Mikään ei muserra, niin paljon ja niin syvältä kuin läheisen kuolema. Menetys suistaa helposti elämän hetkeksi raiteiltaan ja silloin moni tarvitsee vertaistukea ja haluaa kokea toivoa siitä, että surun kanssa voisi oppia elämään. Lähtösi jälkeen äänikirja kertoo 20 ihmisen surun jälkeisestä elämästä.

Kirjailijan ja toimittajan Anneli Juutilaisen haastateltavat henkilöt antavat lukijalle tukea ja toivoa ja kertovat miten he itse pystyivät jatkaa elämänsä eteenpäin koettuna suurta surua ja menetystä omassa elämässään. He kertovat asioista, keinoista ja oivalluksistaan jonka kautta saivat itse helpotusta ja lohtua vaikean elämäntilanteeseen.

Lähtösi jälkeen äänikirja ilmainen esittää myös sairaalapastorin, psykoterapeutin ja surun asiantuntijan Leena Leppälän ajatuksia siitä miten voi käsitellä kokemaa surua ja muuttuvaa elämänihannetta.

Lähtösi jälkeen: Kertomuksia surusta ja selviytymisestä kirjassa muun muassa Europarlamentaarikko Alviina Alametsä selvisi Jokelan kouluammuskelusta mutta menetti tapauksessa hyvän ystävänsä. Vaikka Alviina on antanut koulusurmaajalle anteeksi, tapahtuma vaikuttaa häneen edelleen.

Lähtösi jälkeen äänikirja esittää myös kirjailijan Kaari Utrion koskettavan kertomuksen, kuinka hän menetti miehensä yllättäen. Andrea Eckstein menetti vanhempansa ja veljensä Tsunamissa vuonna 2004. Pastori ja kirjailija Hilkka Olkinuora menetti poikaansa kätkytkuolemalle vuonna 1988. Kaisa Juntunen menetti siskonsa, sisko oli Imatran kolmoissurman uhri. Michelle Murphy-Kaulanen menetti vaikeasti vammaisen pikkuveljensä Ilpon vuonna 2020.

Lähtösi jälkeen: Kertomuksia surusta ja selviytymisestä sisältää vielä muun muassa Anne-Mari Virolaisen tarinan tyttärensä menetyksestä, Pasi Kotilaisen tarinan vaimonsa kuolemasta, Tiina Vankan kertomus miehensä tapaturmaisesta kuolemasta ja lääkäri Pippa Laukan kertomus äitinsä taistelusta rintasyöpää vastaan joka johti lopulta hänen kuolemaansa. Kirjassa on monenlaista koskettavaa tarinaa missä suru on läsnä mutta myös ilo ja kauniit muistot saavat kirjassa tilaa.

Kirjailijasta: Anneli Juutilainen

Anneli Juutilainen syntyi vuonna 1983 Espoossa. Juutilainen on ammatiltaan toimittaja. Hän on toiminut pitkään toimittajana muun muassa Ilta-Sanomissa, Seurassa, Kotiliedessä ja Hyvä terveyslehdessä. Juutilainen on tunnettu tekemistään henkilöhaastatteluistaan jotka ovat sekä syvällisiä ja koskettavia. Juutilaisella on kyky kirjoittaa vaikeistakin asioista empaattisella ja kunnioitettavalla tavalla.

Nykyään Juutilainen toimii vapaana toimittajana sekä kirjailijana omassa yrityksessään Juutilainen Stories Oy:ssä. hän kirjoittaa pääasiassa henkilöhaastatteluja. Juutilan esikoisteos vuodelta 2019 on kirja niemeltään Kirjeitä nuorelle itselleni missä moni tunnettu suomalainen kirjoittaa kirjeen nuorelle itsellensä. Kirjassa on mukana muun muassa jalkapalloilija Mikael Forssell, muusikko Arttu Wiskari ja näyttelijä Krista Kosonen. Juutilainen asuu perheensä kanssa Espoossa. Perhe nauttii matkustamisesta.

Kuuntele Ilmaiseksi: