Kuurupiilo Äänikirja

4/5

Kirjoittaja: Jan-Erik Fjell

Äänikirja

Johdanto

Jan-Erik Fjellin teoksessa Kuurupiilo löydetään nuori nainen murhattuna. Murha on selvästi samanlainen, kun kaksi vuotta aiemmin karannut sarjamurhaajan Stig Hellumin tekemät. Hellum karkasi näkymättömiin vankikuljetuksen aikana. Rikostutkija Anton Brekke on varma, että Stig Hellum on taas vauhdissa ja hän ei aio pysähtyä.

Kuurupiilo äänikirja kertoo myös vangista joka odottaa kuolemaa. Nathan Sudlow’lla on enää muutama tunti elinaikaa ennen teloitusta vuonna 2006 Texasilaisessa vankilassa. Hän rikkoo 11 vuoden kestäneen hiljaisuutensa kertomalla tarinansa isä Sullivanille. Anton Brekke joutuu murhatutkimuksessaan kohtamaan ainoa asiaa johon hän uskoo, pahuuden. Kuurupiilo äänikirja ilmainen on Jarmo Mäkisen äänittämä. Äänikirjan pituus on 12 tuntia ja 49 minuuttia pitkä. Kirjan on suomentanut Hanna Arvonen.

Kirjasta: Kuurupiilo

Anton Brekke tekee paluun kirjassa Kuurupiilo. Kuurupiilo äänikirja on kuudes osa Jan-Erik Fjellin kirjoittamassa suursuosiota saavuttaneessa kirjasarjassa rikostutkijasta niemeltään Anton Brekke. Brekke on kova peluri, sekä pokerinpöydän ääressä, kun työssäkin. Hän on itsevarma ja töykeä mutta taitava.

Kuurupiilo äänikirja ilmainen kertoo murhasta joka tapahtuu Norjan Fredrikstad nimisessä kaupungissa. Murhalla on selittymättömiä yhteyksiä murhaan joka tapahtui Yhdysvallan Texasissa vuonna 2006 ja Anton Brekke sekä hänen kollegansa Magnus Torp saa tehtäväkseen selvittää miten tapaukset yhdistetään.

Texasissa vuonna 2006 CIA-agentti Nathan Sudlow on tuomittu kuolemaan. Hän odottaa teloitustaan ja päättää vaan tuntia ennen kuolemansa rikkoa annettua lupaustaan ja kertoa tarinansa. Tarina josta hän on vaiennut yhdentoista vuoden ajan. Hän päättää kertoa tarinaansa isä Tom Sullivanille.

Kuurupiilo äänikirja kertoo, että Fredrikstadissa löydetään nuori nainen murhattuna. Brekke saa tapauksen omalle pöydälleen. Ei kestä kauan ennen, kun Brekke yhdistää murhatyylin ja tavan tunnettuun sarjamurhaajaan Stig Bergmanin. Stig Bergman karkasi kaksi vuotta aiemmin vankilakuljetuksen yhteydessä ja sen jälkeen hänestä ei olla löydetty minkään näköistä johtolankaa. Mutta nyt kaikki viittaa siihen, että Bergman on tehnyt paluun.

Murha on raaka ja Brekke ja kollega joutuvat uudestaan kohtaamaan puhdasta pahuutta, kun alkavat tutkia tapausta lähemmin. He käyvät myös taistelua kelloa vasten. Bergman on jo valinnut seuraavan uhrinsa ja kello käy. Tutkimusten edetessään ja lisätietojen saaminen kuitenkin hämmästyttää Brekkeä. Mikään ei tunnu olevan sitä miltä näyttää. Mikä yhdistää oikeasti sarjamurhaajaa Stig Bergman ja kuolemaan tuomittu CIA-agenttia Nathan Sudlow?

Jan-Erik Fejll on mikä mainio dekkarikirjailija. Tarina pitää otteessaan, juoni elää ja yllättää ja henkilökuvaukset ovat kiinnostavia, joten kirja on ehdottomasti lukemisen arvoinen. Kuurupiilo ei ole turhan takia menestynyt.

Kirjailijasta: Jan-Erik Fjell

Jan-Erik Fjell syntyi vuonna 1982 Fredrikstadissa Norjassa. Hän on jännityskirjailija ja radiojuontaja. Hän on kertonut, ettei ikinä unelmoinut kirjailijan urasta mutta innostui kuitenkin kirjoittamaan. Fjellin esikoisromaaninsa vuodelta 2009 on nimeltään Pus. Kirja palkittiin vuonna 2010 Norjan SKY-palkinnolla. Fjell on nuorin palkinnonsaaja kautta aikojen.

Fjellin kirjoittama kirjasarja rikospoliisista Anton Brekkestä on saavuttanut menestystä.  Kirjasarjaan kuuluu kuusi kirjaa, Ilmiantajat, Vaaran varjo, Kostaja, Saalistaja, Onnenonkijat ja viimeisenä Kuurupiilo. Anton Brekkenistä kertovat kirjat ovat olleet suurmenestyksiä ja kirjasarjan oikeudet on myyty 13 maahan. Kirjasarja on ollut sekä arvostelu- että myyntimenestyksiä ja kirjat ovat palkittu Norjassa monesti. Näyttelijä Jan Edgar Fjell on Jan-Erik Fjellin isä.

Kuuntele Ilmaiseksi: