Kuun sisar Äänikirja

4.2/5

Kirjoittaja: Lucinda Riley

Äänikirja

Johdanto

Auringon sisar on viides osa kirjailijan Seitsemän sisarta kirjasarjassa. Sarja on Lucinda Rileyn kirjoittama ja sarja on ollut erittäin suosittu maailmalla. Sarja koostuu seitsemästä kirjasta, yksi kirja siskoa kohti. Kirjasarjan kolme ensimmäistä osaa voi lukea eri järjestyksessä koska niissä tarina alkaa samasta kohdasta. Seitsemän sisarta on kirjasarja seitsemästä adoptoiduista tytöistä jotka ovat eläneet yhdessä adoptioisänsä Papa Saltinin kanssa pienestä asti.

Kirjasarja saa alkuunsa, kun Papa kuolee ja hänen tyttärille selviää Papan jättäneen heille jokaiselle kirjeen joka sisältää vihjeitä heidän taustoistaan. Kuun sisar äänikirja kertoo Tiggy D’Aplièsen, viides siskon, tarinan.  Kuun sisar äänikirja ilmainen on äänittänyt Usva Kärnä. Äänikirja on 21 tuntia ja 48 minuuttia. Kirjan on suomentanut Hilkka Pekkanen.

Kirjasta: Kuun sisar

Lucinda Rileyn kirjoittama Kuun sisar vie viidennen siskon Tiggyn tarinan eteenpäin. Tarinan alussa Tiggy saapuu lapsuudenkotiinsa Geneven rannalla sijaitsevalle kauniiseen huvilaan suremaan kasvatti-isänsä poismenoa. Sisarukselle selviää pian, että heidän isänsä on jättänyt jokaiselle oman kirjeen missä lukee johtolangan mistä lähteä etsimään omia sukujuuriaan ja oman sukunsa tarinan. Tiggyn kirje sisältää suorat ohjeet, hänen kuuluisi mennä Espanjaan, Sacromenton luolien lähettyville. Alkuun Tiggy ei ole kovinkaan kiinnostunut omista tauostoistaan vaan uppoutuu töihin.

Kuun sisar äänikirja kuvaa Tiggyä varsinaisena luonnonlapsena. Vaikka hänellä on korkeasti koulutettu hän ei jaksa tehdä perinteistä työtä johon toimistotyötä vaan hän haluaa tehdä töitä käsillään ja olla lähellä eläimiä. Hän on saanut työn villieläinten hoitajana rikkaan Charlie Kinnairdin luota Skotlannissa. Vaikka Tiggy on työstään innostunut hän kärsii Charlien vaimon ilkeästä käytöksestä ja Tiggy epäilee, että kartanon koko tulevaisuus on vaakalaudalla. Tiggyllä on myös vaikeata ymmärtää, että Papa on kuollut, hänestä tuntuu, että Papa on aina läsnä.

Kuun sisar äänikirja ilmainen kertoo, että kun Tiggyn oltavat Kinnairdin tilalla menee liian hankalaksi hän päättää kuitenkin lähteä Espanjaan. Siellä hän tapaa sukulaisiaan ja hänelle aukeaa isoäitinsä Lucian elämäntarinan. Vuonna 1912 syntyi Sacromonten romaniyhteisöön tulisieluinen tyttö. Hänestä kasvaa kaunotar joka tanssii kuten kukaan muu.

Lucia lähti jo pienenä isänsä kanssa Flamenco tanssi kiertueelle, kiertue vei kauas maailmaan jopa New Yorkin parrasvaloihin missä Lucia tanssii sellaisella palolla, että se vie jalat alta.  Lucian elämästään tulee aikamoinen sirkus ja hänen rakastettu ei välttämättä kestä kaikkea mitä mustalaisperheessä tapahtuu ja Lucia joutuu lopulta vaikean valinnan eteen.

Kuun sisar äänikirja kuvaa miten Tiggy löytää juuriensa lisäksi paljon muutakin, itseänsä. Kuun sisar on koskettava ja lumoava tarina joka vie aikaa kuin siivillä.

Kirjailijasta: Lucinda Riley

Lucinda Riley on kirjailija ja entinen näyttelijä Pohjois-Irlannista missä Riley syntyi vuonna 1966. Vuonna 2021 Riley kuolis syöpään. Jo 22-vuotiaana Riley kirjoitti kirjoja, ennen tätä hän oli ehtinyt näytellä jonkun aikaa. Hänestä tuli tunnettu Seitsemän sisarta nimeä kantavasta kirjasarjastaan. Hän on kirjoittanut myös muita romaaneja kuten Vaarallinen kirje ja Perhosten huone. Hänen tuotoksiaan on myyty kymmeniä miljoonia ja kirjojen käännösoikeus on myyty yli 40 maahan.

Alkuvuodesta 2013 Riley tuijotti kaunista yötaivasta ja hänen osui silmään tähtikuvio Seulas jota myös kutsutaan nimellä seitsemän sisarta. Tähän tähtikuvion legendoihin Riley perustaa seitsemän sisarta kirjojen tarinaa. Eri kansoilla on tähdistöstä omia legendoja ja myyttejä joihin Riley tutustui kirjojen kirjottamisen inspiraationa.

Kuuntele Ilmaiseksi: