Kuudennen kerroksen nainen Äänikirja

3.2/5

Kirjoittaja: Tiina Raudaskoski

Äänikirja

Johdanto

Tiina Raudaskosken omakohtainen koskettava kertomus siitä kuinka hänen lapsensa kaapataan lapsen isän toimesta Pariisissa ja miten arki ja maailma muuttuu sen mukanaan niin hulluksi ja absurdiksi paikaksi ettei siinä ole mitään järkeä. Tiina ja hänen miehensä Bastian Chapon riitelee. Riidan päätteeksi mies jättää Tinan ja vie pariskunnan lapsen mukanansa. Tämän jälkeen mies kertoo kaikille, miten Tiina on epäsopiva äiti, alkoholisti ja mielenvikainen. Viranomaiset uskovat miestä eikä suostu edes kuuntelemaan Tiinaa.

Jopa Tiinan talossa asuva portinvartija, naapureitaan kyyläävä rouva Tombola ei halua edes antaa naapurilleen Tiinalle, kuuden kerroksen naiselle, hänen postiaan. Kaiken onneksi Tiina löytää yllättävistä paikoista kuten metrotunnelista ja eri virastojen odotustiloista ihmisiä joilla on sydän paikoillaan. Kuudennen kerroksen nainen äänikirja ilmainen on Satu Paavolan äänittämä. Äänikirjan pituus on 8 tuntia ja 13 minuuttia pitkä.

Kirjasta: Kuudennen kerroksen nainen

Kuudennen kerroksen nainen äänikirja kertoo suomalaisesta Tiinasta joka asuu Pariisissa, kerrostalon kuudennessa kerroksessa ranskalaisen miehensä ja heidän yhteisen vauvan kanssa. Heti kirjan alussa pariskunta riitelee. Tiinalla on koti-ikävä ja hän ymmärtää, että ole virhe muuttaa miehen kanssa Pariisiin ja virhe rakastua mieheen ylipäätänsä. Mies on Tiinan mukaan sekä outo että epästabiili.

Alussa Tiina koki, että mies oli eksoottinen mutta nyt hänen rikkinäiset kenkänsä ja likaiset hiukset ei ole enää hyvä asia. Lopulta mies lähtee pariskunnan yhteisestä kodistaan ja vie vauvan, vasten Tiinan tahtoa, mukaansa. Mies ja vauva katoavat kuten tuhka tuuleen.

Kuudennen kerroksen nainen äänikirja ilmainen kuvaa taistelua mihin Tiina, suomalaisena äitinä, joutuu. Mies on kertonut kaikille Tiinan olevan epävakaa alkoholisti ja ettei hän ole kykenevä äidiksi. Ranskalainen byrokratia on sokkeloinen ja hankala. Tiina yrittää saada oikeutta itselleen. Onhan häneltä viety lapsi. Ranskalaiset viranomaiset väittävät, ettei ole tapahtunut rikosta. Lapsi on isänsä kanssa.

Vaikka Tiina on yksin ranskalaisen byrokratiaa vastaan hän löytää sielunystäviä metrotunneleista, odotustiloista ja puistoista. Heidän koettelemuksensa saavat myös osan Tiinan tarinassa. On monia syitä suruun, on yksinäisyyttä mutta ennen kaikkea on hyviä sydämiä.

Kuudennen kerroksen nainen äänikirja on rehellinen kuvaus Pariisin asukkaista ja osa heidän kohtaloistaan, ranskan byrokratiasta ja mentaliteetista mutta ennen kaikkea se on kertomus äidin taisteluistaan saada lapsensa takaisin.  Hitaasti mutta varmasti kirjan tapahtumat vievät Tiinan taistelua eteenpäin.

Kirjan läpi Tiina joutuu myös taistelemaan oman postinsakin puolesta. Hänen kotitalonsa portinvartija vanha nainen rouva Tombola nimittäin ei suostu toimittamaan Tiinan postin hänelle, sen jälkeen, kun Tiinan mies on lähtenyt. Kuudennen kerroksen suomalaisella naisella ei ole sama sukunimi, kun miehellensä. Rouva Tombolalle tämä on liikaa. 

Kuudennen kerroksen nainen kertoo koskettavalla tavalla yksinäisestä äidistä joka taistelee lapsena puolesta maaperällä joka on vieras ja kummallinen.

Kirjailijasta: Tiina Raudankoski

Tiina Raudaskoski syntyi vuonna 1977 Suomessa. Vuonna 2001 hän valmistui Teatterikorkeakoulusta dramaturgiksi. Hänen kirjoittamiaan näytelmiä on esitetty muun muassa Q-teatterissa ja Ylioppilasteatterissa. Raudankosken esikoisromaaninsa Eberhard Millerin muotokuva ilmestyi vuonna 2005. Pian kirjan julkaisun jälkeen Raudaskoski muutti Pariisiin, missä hän lopulta joutui käymään läpi vuosia kestäneen taistelun lapsensa huoltajuudesta lapsen ranskalaista isää vastaan.

Taisteluiden keskellä hän opiskeli Pantéon-Sorbonnen yliopistossa mistä hän valmistui oikeustieteen maisteriksi. Raudankoski onnistui myös saamaan itselleen asianajajatutkinnon. Nykyään Raudankoski asuu lastensa sekä lääkärinä toimivan miehensä sekä heidän eläinten kanssa Ranskan maaseudulle, Pariisin lähellä. Raudankosken toinen kirjansa, omakohtainen Kuudennen kerroksen nainen julkaistiin vuonna 2022.

Kuuntele Ilmaiseksi: