Kutsuvat minua palkkamurhaajaksi Äänikirja

4/5

Kirjoittaja: Janne Raninen

Äänikirja

Johdanto

Janne Raninen elämänkerta Kutsuvat minua palkkamurhaajaksi on hänen itse kirjoittama teos vuodelta 2019. Raninen on istunut vankilassa 23 vuotta elämästään kahdesta tehdystä palkkamurhasta Ruotsissa ja Suomessa. Pahamaineisesta lähiöstä tulleella Raninen valitsi jo nuorena rikollisen elämäntavan, toiveena parempi elämä. Toisin kävi. Vaan 20-vuotiaana Raninen ampui miehen Solvallan raviradalla Tukholmassa. Muutamia vuosia myöhemmin Raninen osallistuu lapsuudenystävän murhaan.  Nykyään Raninen on jättänyt rikollisen elämän taakseen. Kutsuvat minua palkkamurhaajaksi On Ranisen tapa näyttää, että rikollisen kierteen voi, ja pitää, katkaista huolimatta siitä, kuinka syvällä siinä elämässä on.

Kutsuvat minua palkkamurhaajaksi äänikirja on Jaakko Ohtosen äänittämä. Kutsuvat minua palkkamurhaajaksi äänikirja ilmainen on pituudeltaan noin yhdeksän tuntia.   

Kirjasta: Kutsuvat minua palkkamurhaajaksi

Kutsuvat minua palkkamurhaajaksi äänikirja on kertomus nuoresta pojasta, josta kasvaa kylmäverinen tappaja, mutta joka silti onnistuu kääntämään elämänsä suunnan ja aloittaa uuden elämän.

Kutsuvat minua palkkamurhaajaksi äänikirja kertoo, että Janne Raninen eli lapsuutensa 1980-luvulla pahamaineisessa Tukholman lähistöllä olevassa lähiössä nimeltä Jordbro. Lähiössä väkivaltaa, rikollisuus, päihteet ja näistä johtuvat sosiaaliset sekä taloudelliset ongelmat olivat arkipäivää. Raninen on kertonut, että hän näki pienenä, kuinka hänen äitiään melkein pahoinpideltiin kuoliaaksi. Raniselle väkivalta oli luonnollista. 10-vuotiaana Raninen tutustui suunnilleen samanikäiseen poikaan nimeltään Volka Unsal. He aloittivat rikollisen elämä varastamalla ja tekemällä murtoja, toiveena parempi elämä.

Pojat tekivät jo nuorena sopimuksen, että pitäisivät aina toisensa puolia. Kun pojat alle 20-vuotiana joutuvat tekemisiin jugoslaavisen mafian kanssa Volka pyytää Ranista tappamaan pahamaisen johtajan. Raninen ampui muutamilla laukaisulla johtajan kuoliaaksi Tukholmassa, Solvallan raviradalla. Tapaus sai paljon mediahuomiota ja 20-vuotiaalle Raniselle tuli 8 vuoden tuomio kertoo Kutsuvat minua palkkamurhaajaksi äänikirja ilmainen.

Vankilassa Raninen sai huomata, että sopimus Volka Unsalin kanssa ei enää pitänyt. Viimeinen pettymys oli kuin Unsal kertoi tietoja poliisille ja pääsi todistajansuojeluohjelmaan. Raninen oli suorittamassa edellistä tuomiota, kun hänen ystävänsä Leo Carmona ja muutama muu tekivät Arlandan raharyöstön, jonka saaliksi jäi 5 miljoonaa euroa. Leo lahjoitti sekä Raniselle että Unsalille 50 000 euroa lahjana mutta tästä huolimatta Unsal kateellisena varasti ryöstösaaliista 350 000 jonka jälkeen hän ilmoitti kaiken mitä hän tiesi poliisille, näin Kutsuvat minua palkkamurhaajaksi äänikirja selostaa tapahtumia. Siihen päättyi Ranisen ja Unsalin ystävyys.  

Päästyään vankilasta Raninen sai tehtäväkseen houkutella Unsalin Suomeen. Unsal ja Raninen menivät Vuosaareen missä Unsal sitten tapettiin. Kaikki asunnossa olleet saivat elinkautiset tuomiot.

Kirjailijasta: Janne Raninen

Raninen opiskelee nykyään restonomiksi ja kiertää muun muassa seminaareissa ja kouluissa luennoimassa elämänmuutoksen mahdollisuuksista. Raninen on myös osallistunut eri medioissa puhumassa elämästään rikollisena ja kokemusasiantuntijana. Raninen on myös perustanut Raivoomo nimisen yrityksen. Raivoomon toiminta on antaa asiakkailleen turvallisen paikan purkaa paineensa.

Raninen on kirjoittanut vuonna 2019 kirjan Isänä vankilassa. Kirjassa Raninen käsittelee isäksi tulemista ja isänä olemista vankilassa ollessaan. Kirjassa pohditaan myös lasten asemaa ja isän vankilatuomion mahdollisia haittavaikutuksia lapselle. Raninen on hyväntekeväisyysjärjestö Voikukkalapset ry:n perustajajäsen ja puheenjohtaja. Ranisen mukaan Suomessa on 10 000 lasta jonka vanhempi on vankilassa. Voikukkalapset ry tekevät työtä edistääkseen juuri näiden lasten hyvinvointia ja heidän suhdettaan vanhempiin.

Kuuntele Ilmaiseksi: