Kuoleman kintereillä Äänikirja

3.9/5

Kirjoittaja: Sofie Sarenbrant

Äänikirja

Johdanto

Kirjailija Sofie Sarenbrant, myös kutsuttu Pohjoismaiden dekkarikuningattareksi, palaa uudessa dekkarissaan rikospoliisin Emma Sköldistä kertovaan sarjaan. Kuoleman kintereillä äänikirja on toinen osa rikossarjasta, joka kertoo nuoresta ja kunnianhimoisesta poliisista Sköldistä ja hänen työstään rikostutkijana. Kuoleman kintereillä äänikirja ilmainen kertoo murhasta joka tapahtuu kesken Tukholman 35. maratonia. Lähtölaskennan yhteydessä mies kuolee ja hän ei ole ainut joka menettää juoksukilpailun aikana henkensä. Emma Sköldin vapaapäivä muuttuu kilpajuoksuksi aikaa vastaan. Vuosi sitten alkanut tapahtumaketju päättyy maratonin ja vain Sköld pystyy pysähtymään tragedian.

Kuoleman kintereillä julkaistiin vuonna 2021. Teoksen on suomentanut Leena Virtanen ja Kuoleman kintereillä äänikirja on äänittänyt Satu Paavola, teoksen äänikirja on pituudeltaan vähän yli 9 tuntia pitkä.

Kirjasta: Kuoleman kintereillä

Kuoleman kintereillä äänikirja on toinen osa rikospoliisista Emma Sköldistä. Kirjasarjan kirjoittaja Sofie Sarenbrant on julkisuudessa kertonut, että hänen tavoitteenansa oli kirjoittaa nuoresta ja kunnianhimoisesta naispoliisista vastapainoksi niihin vanhempiin, vähän elämäänsä ja varsinkin työhönsä väsyneisiin, miespuolisiin rikostutkijoihin jotka yleensä tähdittävät dekkareita.

Emma Sköldistä kertovia kirjoja on julkaistu myös teokset nimeltään Lepää rauhassa, Avoimet ovet, Osasto 73, Kerjäläinen, Syntipukki, Häpeänurkka, Valheenpunoja sekä Suojelusenkeli. Kirjasarja on ollut Ruotsissa hyvin suosittu ensimmäisestä osasta lähtien ja suosio on näkynyt myös muissa maissa missä kirjasarja on julkaistu.

Kuoleman kintereiden tapahtumat saavat alkuunsa Tukholman maratonin aikaan kesäkuussa. On hyvin kylmä ja sateinen kesäkuu. Tästä huolimatta maratonia pidetään ja Emma Sköld on ottanut vapaapäivän voidakseen tukea siskonsa Josefin joka osallistuu maratoniin. Ihan lähtölaskennan jälkeen mies lyyhistyy maahan. Hän vuotaa verta selästään. Häntä viedään sairaalaan missä hän menehtyy. On selvää, että hänen kuolemansa ei ollut vahinko.

Hetken päästä löydetään myös murhattu nainen pusikosta, juoksureitin varrelta. Nyt ollaan jo huolissaan. Emma Sköld saa tehtäväkseen johtaa rikostutkintaa. Kello käy, kun maratonia loppuu, on hyvin todennäköistä, että murhaaja katoaa. Sköld yrittää selvittää kuolleen miehen ja naisen välistä yhteyttä. Kysymys kuuluu myös, miksi ihmeessä murhat toteutetaan kesken suurta juoksutapahtumaa.

Sarenbrant kirjoittaa tyylilleen uskollisena helppolukuista tekstiä, kappaleet ovat lyhkäisiä ja juoneesta ei tipu kärryiltä huolimatta siitä, että tapahtumia on paljon. Kuoleman kintereillä äänikirja ilmainen on kovatempoinen, tapahtumarikas ja hetkittäin erittäin epämukava mutta varsin hyvin kirjoitettu.  Kirja sai aikansa lukijassa sekä hieman ahdistuneisuutta ja uteliaisuutta, miten tarina loppuu. Sarenbrandtin kirjojen suuri suosio on helppoa ymmärtää, kun ei kirjasta pysty päästämään irti kun sen kannet kerran avaa.

Kirjailijasta: Sofie Sarenbrant

Sofie Sarenbrant syntyi Ruotsissa vuonna 1978. Nykyään hän asuu Tukholman lähistöllä perheensä kanssa. Sarenbrant on koulutukseltaan toimittaja. Ennen täyspäiväiseksi kirjailijaksi ryhtymistään vuonna 2012 hän toimi toimittajana muun muassa Expressenissä, Veckorevynissä ja Amelia lehdessä. Sarenbrant julkaisi ensimmäisen romaaninsa Viikko 36 vuonna 2010. Samaan sarjaan kuuluva toinen osa julkaistiin vuonna 2011. Teoksia ei ole käännetty suomeksi.

Sarenbrantin kirjasarja Emma Sköldistä on ollut huikea menestys. Ensimmäinen Emma Sköldistä kertova kirja Lepää rauhassa julkaistiin vuonna 2012. Sarenbrantin kirjoja on myyty yli 3 miljoonaa kappaletta 15 eri maassa maailmanlaajuisesti. Sarenbrant on voittanut Ruotsissa vuoden dekkarikirjailijan palkinto sekä vuonna 2019 että vuonna 2020. Sarenbrant kirjoittaa myös trilogian kolmesta parturikampaajasta Tukholmassa.

Kuuntele Ilmaiseksi: