Kunpa vanhempasi olisivat lukeneet tämän kirjan Äänikirja

4.1/5

Kirjoittaja: Philippa Perry

Äänikirja

Johdanto

Kunpa vanhempasi olisivat lukeneet tämän kirjan: (ja lapsesi kiittävät, että sinä luit) on brittiläisen psykoterapeutti kirjailijan Philippa Perryn vanhempainopas nykyaikaiselle vanhemmalle. Teos julkaistiin vuonna 2020. Teos on ollut Iso-Britanniassa suurmenestys ja opasta on myyty yli puoli miljoonaa kappaletta. Kunpa vanhempasi olisivat lukeneet tämän kirjan: (ja lapsesi kiittävät, että sinä luit) käsittelee vanhempien reaktioita lapsen käytökseen. Vanhemman reaktio johtuu, Perryn mukaan, vanhemman omasta lapsuudesta ja siitä tulleista käytösmalleista. Teoksessa Perry ohjaa ja neuvoo miten vanhoista kaavoista voi irtautua.

Kunpa vanhempasi olisivat lukeneet tämän kirjan: (ja lapsesi kiittävät, että sinä luit) on suomentanut Heli Naski. Kunpa vanhempasi olisivat lukeneet tämän kirjan äänikirja on äänittänyt kokenut Leena Nuora. Kunpa vanhempasi olisivat lukeneet tämän kirjan äänikirja ilmainen on kestoltaan 10 tuntia.

Kirjasta: Kunpa vanhempasi olisivat lukeneet tämän kirjan

Kunpa vanhempasi olisivat lukeneet tämän kirjan: (ja lapsesi kiittävät, että sinä luit) on syyllistämätön opas kaikille vanhemmille. Teoksen tarkoitusperä on auttaa vanhempia ymmärtämään itseänsä vanhempana ja samalla ymmärtämään omia vanhempia.

Hermostuksen tunne on jokaiselle pienen ihmisen vanhemmille. Mutta mitä tapahtuu, kun hermostuu omalle lapselle ja miksi näin käy? Näihin kysymyksiin löytää vastauksen, Kunpa vanhempasi olisivat lukeneet tämän kirjan: (ja lapsesi kiittävät, että sinä luit) – teoksesta. Kunpa vanhempasi olisivat lukeneet tämän kirjan äänikirja ilmainen on ajatuksia herättävä teos, jota voi kuunnella vaikka pätkissä, osa kerrallaan.

Kirjassa Perry auttaa vanhempia miettimään vanhemmuuden haasteita peilaten omaan lapsuuteen ja katsomalla tulevaisuuteen. Kirjassa pohditaan mitä ovat ne käytösmallit, jotka jokainen meistä on oppineet omasta lapsuudestamme ja miten asiat voisi tehdä oman lapsen kanssa eri tavalla. Jos vanhempi itse on lapsena jäänyt ilman huomiota emme tuskin osaa sitä omillekaan lapsille antaa mutta onneksi siihen voi kuitenkin oppia. Teoksessa saa ohjausta, miten katkaista käytösmallit, jotka koetaan vahingollisena ja miten tuodaan omaan vanhemmuuteen lämpimiä, rohkaisevia ja viisaita käyttäytymismalleja.

Kirja koostuu kuudesta eri osasta. Ensimmäisessä osassa käsitellään juuri sitä perintöä mitä me kaikki kannamme ja kuinka niitä vääränlaisia menneisyydestä tulleita toimintatapoja voi muuttaa. Toisessa osassa käsitellään lapsen ympäristöä. Osassa kirjailija tuo esiin erilaiset perhemuodot ja kuinka riidellä rakentavasti. Kirjan kolmas osa on tunteita täynnä. Osassa käsitellään kaikkien tunteiden hyväksymistä ja tunteiden hallintaa.

Kirjan neljännessä osassa puidaan, kuinka luodaan terveellistä ja turvallista perustaa lapselle. Viides osa käsittelee mielenterveyttä, osassa puidaan muun muassa unen tärkeyttä sekä asenteita. Kuudes ja viimeinen osa käsittelee kommunikointia. Kunpa vanhempasi olisivat lukeneet tämän kirjan äänikirja on täynnä tärkeätä ja monipuolista tietoa, miten kasvatetaan onnellisia ihmisiä.

Kunpa vanhempasi olisivat lukeneet tämän kirjan äänikirja on äänittänyt Leena Nuori, suomennoksen on tehnyt Heli Naski.

Kirjailijasta: Philippa Perry

Philippa Perry syntyi vuonna 1957 Englannissa. Hän on kirjailija sekä psykoterapeutti. Hän on toimittaja erikoistunut psykologiaan, kirjailija sekä psykoterapeutti. Perry on työskennellyt psykoterapeuttina yli 20 vuotta ennen, kun hänen kirjoittamiansa teoksia julkaistiin. Perry on naimisissa Grayson Perryn kanssa, hän on tunnettu nykytaitelija, kirjailija ja avoin transvestiitti.

Hän on kirjoittanut kolumnia aikakausilehteen Psychologies ja toimii nykyään sekä Red Magazinelle että aikakauslehteen The Observeriin viikoittaisena ihmissuhdekolumnistina. Perry on myös toimittanut dokumentteja koskien mielenterveyttä sekä esiintynyt televisiossa asiantuntijana.

Perry on aiemmin kirjoittanut kirjat Couch Fiction: A Graphic Tale of Psychotherapy vuonna 2010 ja How to Stay Sane 2012. Kirjat eivät ole suomennettu.  Kunpa vanhempasi olisivat lukeneet tämän kirjan: (ja lapsesi kiittävät, että sinä luit) julkaistiin vuonna 2020. Se saavutti nopeasti suuren suosion.

Kuuntele Ilmaiseksi: