Kunnes kukkivat puut Äänikirja

3.3/5

Kirjoittaja: Elina Annola

Äänikirja

Johdanto

Elina Annolan esikoiskirja, Kunnes kukkivat puut kertoo nuoresta opettajasta Emiliasta ja hänen uudesta elämästään. Kunnes kukkivat puut äänikirja esittelee päähenkilönsä Emilian. Nuoren naisen, opettajan, jonka pitkä kesäloma häämöttää edessä. Hänen kymmenen vuotinen parisuhteensa Topiakseen on juuri päättynyt eikä Emilia tunne surua, vaikka hän miettii, että hänen kuuluisi edes itkeä.

Mutta edes kun häämöttää auringonpaisteessa kylpevä Helsinki, ystävät ja uusi parisuhde on hankalaa surra. Emilian sisällä palaa ilon kipinä, kunnes äidin puhelinsoitto ja kutsu lapsuuden maisemiin ja hautajaisiin tulee. Siellä ei edes kukkivat puut voi muuttaa lapsuudenmuistot kauniiksi. Kunnes kukkivat puut äänikirja ilmainen on Sari Haapamäen äänittämä. Äänikirjan pituus on 11 tunti ja 53 minuuttia pitkä.  

Kirjasta: Kunnes kukkivat puut

Kunnes kukkivat puut äänikirja kertoo Emiliasta ja hänen täydellisen elämän tavoitteluistaan yhden kesäloman ja työpaluun aikana. Emilia on pääkaupungissa asuva englannin kielien opettaja, joka kokee elämänsä polkevan paikallaan. Yhtenä keväänä kaikki kuitenkin muuttuu, kun kymmenen vuotta kestänyt parisuhde kariutuu ja uusi ihastus ilmenee kuin tyhjästä.

Kunnes kukkivat puut äänikirja kuvailee miten Emilian ihastus Joel vie hänet vanhaan taloon sijaitsevaan asuntoon. Joel on perinyt asunnon mummoltaan ja puuseppänä työtä tekevä mies ilmoittaa, että hän tahtoo tehdä asunnosta unelmakodin hänelle ja Emilialle. Paikan missä kasvattaa perhettä.

Emilia ottaa askeleen tuntemattomaan ja vastaa myöntävästi. Kohta hän näkee mielessään Instagram ystävällisen asunnon ja tulevia kirjoittamiaan päivityksiä. Emilialla on edessään elämänsä kesän, vasta saatu virka, uusi mies ja unelmien kodin remontin suunnittelu kauniissa kesäisessä Helsingissä häämöttää.

Kunnes kukkivat puut äänikirja kuvaa miten kaikki muuttuu, kun Emilia saa puhelinsoiton äidiltään. Äiti kertoo Emilian täti Auri kuolleen ja pyytää Emilia hautajaisiin. Emilian vierailut lapsuuden maisemissa Pohjanmaalla on pitkään tuntunut pelkiltä velvollisuuksilta mutta äidin pyynnöstä Emilia palaa sukutilaansa ja kukkivien omenapuiden juuriin.

Auri-täti ja hänen elämänsä on ollut Emilialle aina hämärän peitossa. Auri, jota suljettiin laitokseen hänen ollessaan vasta 40-vuotias ja joka ei koskaan pystynyt toteuttamaan yhtäkään unelmaa. Emilian kotiinpaluu herättää hänessä muistoja lapsuudestaan, muistoja, jotka kauniit maisematkaan eivät pysty muuttamaan hienoiksi. 

Pian Emilian unelmien kesä on jo ohi ja paluu työpaikalle kutsuu. Onko kesä ollut sellainen, kun mitä Emilia haaveili vai joutuiko hän pettymään? Miten unelmien miehen ja kodin kanssa käy? Emilia saa työnpaluun yhteydessä paljon tukea kollegalta Minnalta, hän on juuri tervehtinyt syövästä ja iloitsee elämästä.

Kirjailijasta: Elina Annola

Elina Annola syntyi vuonna 1985 Laihialla, Pohjanmaalla. Annola on koulutukseltaan äidinkielen ja kirjallisuudenopettaja. Hän työskentelee opettajan monikulttuurisessa koulussa Helsingissä. Hänen esikoiskirjansa, Kunnes kukkivat puut julkaistiin alkuvuonna 2022 ja hänen toinen romaaninsa Kaikki lokakuun taivaat myöhemmin samana vuonna. Annola harrastaa lukemisen ja kirjoittamisen lisäksi lenkkeilyä. Hän asuu Helsingissä koiransa, parsonrussellinterrierin Ryytin kanssa.

Kuuntele Ilmaiseksi: