Kun suuret sortuvat Äänikirja

4.3/5

Kirjoittaja: Ken Follett

Äänikirja

Johdanto

Ken Follettin kirjoittama Vuosisata-trilogian aloitusosa, Kun suuret sortuvat kertovat viiden perheen kohtalosta ensimmäisen maailman sodan aikana. Kun suuret sortuvat äänikirja kertoo kaivosmiehen pojasta, walesilaisesta Billy Williamsista joka päättää liittyä brittiarmeijaan. Kaivoksia omistava Earl Fitzherbert rakastuu tulisesti taloudenhoitajaansa Etheliin, joka on Billyn isosisko. Earlin sisko Maud taas solmii hätäisesti avioliiton ja kantaa salaisuutta joka johtaisi selkkauksiin, jos se paljastuisi.

Pietarilainen Grigori Peshkov joutuu pelastamaan pikkuveljensä Levin joka on sortunut tekemään laittomuuksia ja lopulta Levi pakenee Yhdysvaltoihin. Maailmansota jatkuu Euroopassa mutta miten uusi maailma näyttäytyy? Kun suuret sortuvat äänikirja ilmainen on Jukka Pitkäsen äänittämä. Äänikirjan pituus on 40 tuntia ja 31 minuuttia pitkä. Kirjan on suomentanut Anu Niroma.

Kirjasta: Kun suuret sortuvat

Kun suuret sortuvat äänikirja kertoo viiden perheen elämästä ja kohtaloista 1900-luvun alkupuolella. Kirjan tapahtumat sijoittuvat ensisijaisesti Englantiin, Saksaan, Venäjään ja Yhdysvaltoihin.

Kirja rakentuu ensimmäisen maailmansodan ja Venäjän vuoden 1917 vallankumouksen ympärille. Toisinaan kirjassa käydään myös läpi muita historiaan kuuluvia tapahtumia kuten Englannin kaivosteollisuus ja ammattiliittotoimintaa sekä luokkajakoa, Yhdysvaltojen presidenttipolitiikkaa, naisten tasa-arvotaistelua ja jopa Venäjän mafian toimintaa siihen aikaan.

Kun suuret sortuvat äänikirja ilmainen kertoo muun muassa walesilaisesta Billy Williamsista joka kesäkuussa 1911, täyttää 13 vuotta ja jatkaa isänsä työtä kaivoksessa. Muutaman vuoden kuluttua nuori Williams liittyy brittiarmeijaan. Samaan aikaan kaivosyhtiön omistaja englantilainen Earl Fitzherbert rakastuu tulisesti Billyn isosiskoon Etheliin joka toimii Earlin taloudenhoitajana. Rakastuminen johtaa jopa pitkäaikaisiin seurauksiin.

Kun suuret sortuvat äänikirja kertoo myös Earlin omaperäisestä siskosta Maudista. Maud ja Ethel ystävystyvät ja Maud kertoo ystävälleen hänen elämänsä salaisuuden. Maud on hätäisesti solminut avioliiton saksalaisen Walter Von Ulrichin kanssa ja jos Maudin salaisuus paljastuisi se johtaisi sekä kansainväliseen diplomaattiseen skandaaliin sekä sukujen välirikkoon.

Pietarissa asuva tehdastyöläinen Grigori Peshkov joutuu pelastamaan laittomuuksiin sortuneen pikkuveljensä Levin. Tämän jälkeen Lev pakenee Yhdysvaltoihin käyttäen Grigorin passin ja siellä hän soluttautuu tunnettuun mafiasukuun.  Grigori jää Venäjälle ja joutuu taistelemaan hengestään vallankumouksessa. Lev puolestaan huijaa amerikkalaista diplomaattia Gus Dewaria mutta tämä päättää kostaa Leville, kun hänelle tarjoutuu tilaisuus toimia presidentin eminenssinä.

Koko tarinan läpi ensimmäinen maailmansotaa vaikuttaa päähenkilöiden elämään ja kohtaloihin. Kun sota viimeinen rauhoittuu asemasotaan ja lopulta aseiden ääni vaimenee kokonaan on päähenkilöiden elämä uuden äärellä, taas. Mitä tapahtuu kirjan päähenkilöille, kun sota vihdoin loppuu ja he voivat jälleen kohdata rakkaimpiaan? Historiallinen romaani vie lukijan sata vuotta taaksepäin ja vangitsee henkilökuvilla ja elämäntarinoillaan.

Kirjailijasta: Ken Follett

Brittiläinen kirjailija Ken Follett syntyi Cardiffissa, Walesissa vuonna 1949. Follett on kirjoittanut jännityskirjoja ja muutama historiallista romaania. Hänen kirjansa Neulansilmä jota julkaistiin vuonna 1978 oli kansainvälinen bestseller ja se on myös hänen teoksistaan ensimmäinen joka on suomennettu. Tuolloin Follett oli vaan 27 vuotta vanha. Neulansilmän tapahtumat sijoittuvat toisen maailmansotaan. Follett on muun muassa kirjoittanut historiallinen romaani Taivaan pilarit vuonna 1989. Kirjan pohjalta tehtiin vuonna 2010 minisarja.

 Neulansilmän menestyksen jälkeen jokainen hänen teoksistaan on ollut myyntimenestys. Hänen kirjojaan on suomennettu 20 kirjan verran. Koulutukseltaan Follett on filosofian maisteri, valmistusvuosi 1970. Ennen täyspäiväiseksi kirjailijaksi siirtymistään Follett oli toimittaja ja toimi kustannusalalla. Kirjoittaminen oli alkuun hänelle pelkkä harrastus.

Kuuntele Ilmaiseksi: