Kun kellot seisahtuvat Äänikirja

3.8/5

Kirjoittaja: Ninni Schulman

Äänikirja

Johdanto

Kun kellot seisahtuvat äänikirja on kuudes osa Ninni Schulmanin kirjoittamassa rikossarjassa toimittajasta Magdalena Hagforsista. Tässä kirjassa on sarjamurhaaja kesäidyllissä Värmlannissa. Nuori näyttelijä katoaa juuri kesäteatterin ensi-illan valmistautumisen aikaan. Päivän päästä hänet löydetään hukkuneena järvessä. Myöhemmin toinen seurueesta löytyy murhattuna. Nyt koko teatterinväki on huolissaan ja peloissaan. Paikallispoliisi on pinteessä, pienessä yhteisössä kaikki tuntevat kaikki ja nyt murhat tulevat erittäin lähelle poliisien lähipiiriä.

Kyseessä on sadistinen sarjamurhaaja ja aika käy vähin. Tämän takia poliisit Petra Wilander ja Christer Berglund kutsuu paikalle Magdalena Hagforsin.  Kun kellot seisahtuvat äänikirja ilmainen on Outi Vuorirannan äänittämä. Äänikirjan pituus on 12 tuntia ja 3 minuuttia pitkä. Kirjan on suomentanut Antti Saarilahti.

Kirjasta: Kun kellot seisahtuvat

Kun kellot seisahtuvat äänikirja kuvaa kaunista heinäkuuta ja kesäteatteri ryhmän harjoituksia. Kesän näytelmä kertoo alueen legendaarisesta kellosepästä Johan Tinglöfistä. Tarun mukaan hän lankesi alueelle kirouksen aikanaan, kun hän joutui riitaan rahasta.

Juuri ennen ensi-iltaa teatteriseurueeseen kuuluva 18-vuotias näyttelijä Noomi katoaa. Häntä etsitään mutta koska häntä ei löydy teatterin esitykset joudutaan perumaan. Vuorokauden päästä Noomi löydetään hukkuneena läheisestä järvestä.

Kun kellot seisahtuvat äänikirja ilmainen kuvaa, miten kaikki alkuun toivoisi, että Noomin kuolema on vahinko, surullinen onnettomuus mutta nämä ajatukset katoavat, kun toinen näyttelijä seurueesta löytyy ammuttuna. Paikallinen poliisi, rikostutkijat Petra Wilander ja Christer Berglund ryhtyvät tutkimaan murhia ja kohta heille selviää, että kyseessä on sadistinen sarjamurhaaja joka parasta aikaa, valmistelee uutta murhaa.

Pienessä yhteisössä murhat herättävät kauhua ja pelkoa. Huhut kiertävät ja taru vanhasta kirouksesta saa tuulta purjeisiinsa. Myös rikostutkijat Wilander ja Berglund tuntevat nahoissansa pelkoa, heillä on lähipiirissään ihmisiä jotka kuuluvat teatterin seurueeseen.

Kun kellot seisahtuvat äänikirja kuvaa miten poliisit pyytävät tutun toimittajan Magdalena Hagforsin paikalle auttamaan heitä, nyt on kiire ja jokaisesta narusta pitää vetää, jotta pääsevät murhaajan jäljille. Hagfors saapuu paikalle ja ryhtyy töihin omista henkilökohtaisista ongelmistaan huolimatta.

Kun kellot seisahtuvat kirjassa saa tutustua myös Hagforsiin, Wilanderiin ja Berglundin henkilökohtaisesti. Kirjassa Hagfors taistelee masennusta vastaan, puhumatta siitä edes omalle perheelleen. Hagfors on väsynyt ja hänestä tuntuu, että hän on menettänyt kipinän, ei edes mielenkiintoinen työtehtävä innostuta häntä. Wilanderin kotona vanha rikkinäinen lattiakello lyö ennen, kun uusi murha tapahtuu. Wilanderia ei juurikaan voi sanoa taikauskoiseksi mutta Tinglöfin tekemä kello käyttäytyy kieltämättä ihmeellisesti.

Kun kellot seisahtuvat on hyvin kirjoitettu, otteessa pitävä jännityskirja missä ei pelkästään kerrota murhasta vaan ihmisistä jolle murhan selvittäminen on työ.

Kirjailijasta: Ninni Schulman

Ninni Schulman syntyi vuonna 1972 Ruotsissa. Häntä kutsutaan yhdeksi Ruotsin kärkidekkariksi. Koulutukseltaan Schulman on toimittaja.  Schulman aloitti toimittajantyön vuonna 1995. Hän on työskennellyt muun muassa Expressen nimisessä iltalehdessä.

Schulmanin esikoisteos oli ensimmäinen osa Magdalena Hagforsista kertomasta sarjasta. Tyttö lumisateessa julkaistiin Ruotsissa vuonna 2010 ja voitti samana vuonna palkinnon parhaasta esikoiskirjasta. Sarjasta on julkaistu jo seitsemän osaa. Suosittua rikossarja on myynyt kotimaassaan Ruotsissa jo yli miljoona kappaletta. Tämän lisäksi Schulman on kirjoittanut kaksi romaani josta Flickebarn nr 291 on autofiktiivinen kertomus lapsesta jolla on skolioosi ja joutuu tämän takia asumaan pitkiä aikoja sairaalassa. Schulman asuu Tukholmassa ja viettää kesänsä rikossarjan tapahtumien lähistöllä, Värmlandissa.

Kuuntele Ilmaiseksi: