Kultahäkki Äänikirja

4.1/5

Kirjoittaja: Camilla Läckberg

Äänikirja

Johdanto

Ruotsalaisen dekkarikuningattaren Camilla Läckbergin uusi kirjasarjan Fayen aloitusosa Kultahäkki kertoo naisesta nimeltä Faye. Ulkoa katsottuna Faye on nainen jolla on kaikki, komea ja menestykäs aviomies Jack, suloinen tytär ja kaunis koti Tukholman parhaalla osoitteella. Silti Faye tuntuu elä elämänsä kuten lintu kultahäkissä, miehensä varjossa ja lapsuutensa traumojen vainoama.

Faye luopui omasta kunnianhimostaan, jotta Jack olisi onnellinen ja Kun Jack pettää hänet Faye päättää kostaa, julmalla tavalla. Kultahäkki äänikirja on psykologinen jännäri joka ei jätä lukijaa kylmäksi. Kultahäkki on ollut jättimenestys maailmanlaajuisesti. Kultahäkki äänikirja ilmainen on Karoliinan Kudjoin äänittämä. Äänikirjan pituus on 10 ja 46 minuuttia pitkä. Kirjan on suomentanut Aleksi Milonoff.

Kirjasta: Kultahäkki

Kultahäkki äänikirja kertoo naisesta nimeltään Faye. Faye on päähenkilön toinen nimi, hänen äitinsä lempikirjailijan mukaan. Hänen etunimensä on Matilda. Matilda eli rankan lapsuuden Fjällbackassa joka on myös kirjan tekijän Camilla Läckbergin kotikaupunkinsa. Fjällbacka esiintyy useasta Läckbergin teksteissään. Matilda Faye alkoi käyttää Faye nimensä, kun muutti Tukholmaan opiskelemaan korkeakouluun. 

Opiskeluaikoina vahva ja itsenäinen Faye kohtasi Jackin. Jack ei ollut lähellekään yhtä fiksu kuin Faye mutta hän tuli hyvästä taustasta ja yhdessä Jack, hänen parhaan kaverinsa ja Faye aloittaa yrityksen. Faye on yrityksen aivot, miehet yrityksen kasvot ulospäin.

Kultahäkki äänikirja ilmainen kuvailee miten vuodet muuttaa Fayen elämän. Hän ei olekaan enää vahva businessnainen vaan hänestä on tullut turhautunut, varakas kotirouva ja äiti. Jack ja Fayella on ihana tytär mutta Jack on muuttunut. Hän on ankara, vaativa ja poissaoleva. Faye, joka on vaan varjo entisestään, yrittää miellyttää miehensä kaiken tavoin samalla kun hänen traumaattinen lapsuus muistuttaa itse itsestään jatkuvasti.

Sitten Fayelle selviää, että Jack on pettänyt häntä. Faye kokee, että hänen maailmansa rikkoutuu kertaheitolla. Mutta jostain sisältään häneen nousee raivokas voima ja halu kostaa. Ja kostaa tuntuvalla, tavalla jota ei anneta anteeksi.

Kultahäkki äänikirja kuvaa miten Faye aloittaa suunnitelman tekemisen. Koston mahdollistaminen tarkoittaa pitkäjänteisyyttä, silmää ja vedenpitävää kylmyyttä sekä muutama murha. Faye pitäytyy suunnitelmissaan ja etenee kohti loppuhuipennusta hitaasti mutta varmasti.

Vaikka Kultahäkki kirjaa sanotaan psykologiseksi jännäriksi, kuvaus vahvasta ja itsenäisestä naisesta ei ole järin uskottava. Lukija ymmärtää nopeasti, että Fayen tapa kohdata kipua ja pettymyksiä ei ole normaalia. Tahtosi tietää enemmän Fayen lapsuudessaan tapahtuneista asioista, jotta kuva hänestä voisi olla kokonaisvaltaisempi. Ehkä kirjasarjan toinen osa, Hopeasiivet avaa Fayen tarinan laajemmin.

Kirjailijasta: Camilla Läckberg

Ruotsalainen Camilla Läckberg syntyi Fjällbackassa vuonna 1974. Hän on koulutukseltaan kauppatieteiden maisteri mutta hän on jo kauan ollut täyspäivänen kirjailija. Ollessaan esikoisensa kanssa äitiyslomalla Läckberg kirjoitti esikoiskirjansa rikoskirja Jääprinsessa, vuosi oli 2007. Jääprinsessa on tunnetun Fjällbacka kirjasarjan aloitusosa. Tänä päivänä rikoskirjasarja Fjällbacka koostuu 11 osasta.

Tämän lisäksi Läckberg on kirjottanut kaksiosainen kirjasarja nimeltään Faye, Kultahäkki ja Hopeasiivet ja lastenkirjasarjan Super-Charlie. Super-Charlie kirjojen hahmot perustuvat Läckbergin omaan uusioperhekuvioihin. Hänellä on neljä lasta ja hän on ollut naimisissa kolme kertaa. Läckberg on myös kirjoittanut käsikirjoituksia, muun muassa tv-sarja Onnenlahti on hänen käsialaa. Läckberg on perustanut naisille suunnatun lääkäriaseman Heddan. Hän on hyvin aktiivinen sosiaalisessa mediassa.

Kuuntele Ilmaiseksi: