Kuhala ja takapihojen tuonenvarjo Äänikirja

4.2/5

Kirjoittaja: Markku Ropponen

Äänikirja

Johdanto

Markku Ropponen kirjoittaa kirjassaan Kuhala ja takapihojen tuone yksityisetsivästä Otto Kuhalasta. Kyseessä on Kuhala nimisen dekkarisarjan viides osa.  Kuhala ja takapihojen tuonenvarjo äänikirja ilmainen kertoo Kuhalan tilanteesta, kun hänellä on sekä pari toimeksiantoa kesken sekä iso rahapula, ja sitten hän saa vielä tehtäväkseen selvittä kahden vuoden takaista murhaa. Kuhala ja takapihojen tuonenvarjo on Ropposelle tyylilleen uskollinen ja tarjoaa hauskaa tiheää rikostarinaa.

Kirjassa Kuhala saa tehtäväkseen selvittä kuka murhasi nuoren, juuri ylioppilaaksi päässeen, Ilonan Lostin. Ilona Losta sai surmansa työpaikallaan, Jyväskylän pahanmaineisessa lähiön kaupassa kaksi vuotta sitten.  Kuhala ja takapihojen tuonenvarjo äänikirja on Arttu Kurttilan äänittämä. Äänikirjan pituus on 11 tuntia ja 15 minuuttia pitkä. Kyseinen dekkari on yllätyksiä ja naurua tarjoava koukuttava teos.

Kirjasta: Kuhala ja takapihojen tuonenvarjo

Kuhala ja takapihojen tuonenvarjo äänikirja kertoo Otto Kuhalasta, yksityisetsivästä joka työkseen suorittaa miten erilaisia toimeksiantoja. Kuhala elää tiiviisti yhdessä koiransa Jedin kanssa ja kaksikon ystävyys on ehkä kirjan parasta antia. Kuhalalla on tapana keskustella Jedin kanssa ja kokee että Jedi ymmärtää kaiken. Pari valjakko tekee töitä yhdessä, nukkuvat yhdessä ja käyvät jopa pikaruokalassa yhdessä. Jedille Kuhala tilaa aina kaksi juustoateriaa.  

Kuhala on päälle viisikymppinen mies jolla on sydänsuruja ja joutuu käymään lääkärissä eturauhasongelmiensa vuoksi. Kuhala on lämmin ja ymmärtäväinen mies joka mieluimmin selviää kiperistä tilanteista puhumalla, kun voimalla. Jos Kuhala joutuu käyttämään väkivaltaa häntä kaduttaa jälkeenpäin. Sekä Kuhala että Roposen muut kuvaamat henkilöt ovat sympaattisia ja totuudenmukaisia ja heidän seurassaan tosiaan viihtyy.

Kuhala ja takapihojen tuonenvarjo äänikirja ilmainen alkaa Kuhalan kiireisestä arjesta, kaksi toimeksiantoa ovat kesken mikä ei sinensä ole mikään hyvä juttu koska Kuhalalla on myös huutava rahapula. Sitten hän saa uuden toimeksiannon, kun Ilona Lostin isä ottaa häneen yhteyttä.

Juuri ylioppilaaksi kirjoittanut Ilona Lost sai kesätyöpaikan pahanmaineesta lähiön kaupassa Jyväskylässä. Ulkopuolen tekijän käden kautta Ilonaa murhataan kaupassa. Onneton isä ottaa Kuhalan yhteyttä, kun poliisin tutkimukset eivät johda mihinkään, vaikka murhasta on jo mennyt kaksi vuotta. Poliisien ainut johtolanka on huonolaatuinen kuva kaupan valvontakamerasta.

Kuhala ja takapihojen tuonenvarjo äänikirja kuvaa miten Kuhala alkaa selvittämään Ilonan tapausta. Jyväskylän lähiössä hän jututtaa mitä erikoisimpia hahmoja ja yllättäen hän saa nopeasti useampi henkilö tietoihinsa joka voisi olla Ilonan murhan takana. Sitten paljastuu, että Ilonan murha liittyy nykyisyyteen myös.

Kirjassa Ratsku, sairaseläkkeellä oleva ex-poliisi ja Kuhalan ystävä, saa kaksi hyvin epätoivottuja vieraita josta yksi sattumoisin syyn kuolee käynnin aikana. Hänen murhaaja, toinen vieraista, ei saada kiinni. Miten tapaukset liittyvät yhteen ja onnistuuko Kuhala ja Jedi selvittämään kuka murhasi Ilonan ja miksi?

Kirjailijasta: Markku Ropponen

Tunnettu kirjailija Markku Tapani Ropponen syntyi Lappeenrannassa vuonna 1955. Ropponen on erityisen tunnettu kirjasarjastaan Kuhala jossa seikkailee yksityisetsivä Kuhala. Ropponen on myös kirjoittanut romaaneja, novelleja ja runoja. Koulutukseltaan Ropponen on humanististen tieteiden kandidaatti sekä myös kirjastonhoitaja. Hän on työskennellyt yli 30 vuotta kaupunginkirjastossa Jyväskylä ennen kirjailijaksi ryhtymistään. Ropponen toimii tätä nykyään vapaana kirjailijana. Hän on Crime Time-pienkustantamon yksi perustajajäsenistä.

Ropposelta julkaistiin 1980-luvulla runoja kolmessa antologiassa mutta hänen ensimmäinen rikosromaani Pronssijuhlat julkaistiin vuonna 1990. Tämän jälkeen Ropponen kirjoitti itsenäisiä rikosromaaneja ennen kuin hän 2000-luvulla aloitti dekkarisarjansa jyväskylälaisesta yksityisetsivästä Otto Kuhalasta ja hänen koirastaan. Erityisesti kiitosta Ropponen on saanut leimaa-antavasta huumoristaan kirjoituksissaan.

Kuuntele Ilmaiseksi: