Kuhala ja kaimaanin hymy Äänikirja

4.3/5

Kirjoittaja: Markku Ropponen

Äänikirja

Johdanto

Markku Ropponen palaa kirjassa Kuhala ja kaimaanin hymy yksityisetsivä Kuhalasta kertovaan dekkarikirjasarjaan. Kyseessä on jo 19 kirja yksityisetsivästä Otto Kuhalasta. Kuhala ja kaimaanin hymy kertoo miehestä, koirasta ja kohelluksesta helsinkiläisessä hautajaisissa. Tämäkin kirja on Ropposelle tyylilleen uskollinen ja kirja on hyvän tuulinen, hauska rikostarina.

Kirjassa Kuhala saa työkseen suojata ex-rikollista nimittäin housunkannatinmuseon hoitajaa kiristetään koska hän on vasikoinut. Mutta koska myös Kuhalalla on oma menneisyytensä, luvassa on harmia. Helsingissä on kova meininki, ei edes hautajaiset ole rauhallinen tilaisuus. Kuhala ja kaimaanin hymy äänikirja on Arttu Kurttilan äänittämä. Äänikirjan pituus on 11 tuntia ja 15 minuuttia pitkä. Kyseinen dekkari on yllätyksiä ja naurua tarjoava koukuttava teos.

Kirjasta: Kuhala ja kaimaanin hymy

Kuhala ja kaimaanin hymy äänikirja saa alkuunsa Sumiaisista Suomen housunkannatinmuseosta. Siellä Kuhala nimittäin saa uusimman työtehtävänsä. Lempeä, huumorintäytteinen kirja Kuhalasta ja hänen koirastaan Hipusta saa nauramaan jo alkukohtauksessa missä lukija pääsee tekemään tuttavuutta todistajansuojeluohjelmassa olevaan Olavi Hurskaiseen.

Kuhala ja kaimaanin hymy äänikirja ilmainen kuvaa kuinka Kuhala sattuu löytämään kaksi ruumista jyväskyläläistalosta, mutta hän ei pysty siihen tapaukseen paneutumaan kunnolla koska hänellä on omasta mielestään kiireellisempää asiaa hoidettavana. Alkuun Kuhalalla on asiaa kirjailijalle Perttu Kanelle ja tämän jälkeen Kuhala matkustaa Helsinkiin. Helsingissä hänen vanhoja tuttujaan tulevat vastaan, pahaa mielessä. Kohta Kuhalaa uhataan jo väkivallalla.

Helsingissä myös selviää, että Kuhala ja kaimaanin hymy äänikirja jatkaa viime vuonna ilmestyneen Kuhala ja kuuma kultahippu kirjan tarinaa, mutta nyt tarina etenee hieman rauhallisemmin. Tässä kirjassa yksityisetsivä Kuhala käyttää luovuutta ja selvittää vaikeimmatkin tilanteet rauhallisilla menetelmillä, tämä ei silti tarkoita että tarina olisi tylsä.

Paitsi siinä kohtaa, kun Kuhala ja Kane menevät saunaan Mustankorkealla ja heitä yllättää lauma villisikoja jotka eivät ole kovinkaan hyvällä tuulella. Silloin on tarvetta kättä pitempään apuvälineeseen.  

Kuhala ja kaimaanin hymy kertomus jatkuu siten että jopa murhat lopulta selviää, mutta vaan sen takia että juuri tilanteeseen sopivat yhteensattumat osuvat Kuhalan ja Hipun eteen. Kuitenkaan rikos ei ole Kuhalan kirjojen tärkein asia. Kyseessä on enemmänkin poikamaiset veijaritarinat, kun rikostarina. Rikosten Uuno Turhapuro voisi kuvailla yksityisetsivä Kuhalaa parhaiten.  Kyseessä on viihteellinen eikä kovin vakava rikostutkinta ja huumoria samassa kannen sisällä.

Markku Ropposen kirjoittama lupsakka ja yllätyksellinen Kuhala kirjasarja koukuttaa edelleen lukijoita, uusia kuin vanhoja, onhan Kuhala ja hänen koiransa Hippu mainio parivaljakko ja tarinat hyviä nauruja tarjoava paketti.

Kirjailijasta: Markku Ropponen

Markku Tapani Ropponen syntyi vuonna 1955 Lappeenrannassa. Ropponen on tunnettu kirjailija. Hän on erityisen tunnettu rikoskirjoistaan Kuhalasta. Ropponen on myös kirjoittanut novelleja ja runoja sekä romaaneja. Koulutukseltaan Ropponen on sekä kirjastonhoitaja ja humanististen tieteiden kandidaatti. Ropponen oli töissä yli 30 vuotta Jyväskylän kaupunginkirjastossa ennen kirjailijaksi ryhtymistään. Nykyään Ropponen toimii vapaana kirjailijana. Ropponen on myös yksi Crime Time-pienkustantamon perustajajäsenistä.

Jo 1980-luvulla Ropponen runoja julkaistiin kolmessa antologiassa. Ropposen ensimmäinen rikosromaani Pronssijuhlat julkaistiin puolestaan vuonna 1990. Tämän jälkeen Ropponen kirjoitti itsenäisiä rikosromaaneja tiheästi. 2000-luvulla Ropponen aloitti dekkarisarjansa jyväskylälaisesta yksityisetsivästä Otto Kuhalasta. Ropponen on saanut erityisesti kiitosta leimaa-antavasta huumoristaan jota hänen kirjoissaan erittyy useasti.

Kuuntele Ilmaiseksi: