Kovat kadut Äänikirja

4/5

Kirjoittaja: Jeanette Björkqvist & Kenneth Eriksson

Äänikirja

Johdanto

Kovat kadut: Ammattirikollisten jäljillä on Jeanette Björkqvistin ja Kenneth Erikssonin yhteistyössä kirjoitettu teos missä Eriksson kertoo erikoisimmat ja hankalimmat tapahtumat vuosikymmeniä kestävästä työstä muun muassa paritusrikollisuuteen sekä rikosliigoihin erikoistuneena rikosylikonstaapelina. Ilman Erikssonia organisoitu rikollisuus Suomessa olisi jo räjähtänyt käsiin. Eriksson on tunnetta toiminnallisesta tyylistään, hän on sekä suorapuheinen että auktoriteettivastainen. Sellainen mies joka tekee mitä on tehtävä ja saa tulosta aikaan. Kun Eriksson siirtyi vuonna 2019 eläkkeelle hänet pyydetiin pikaisesti takaisin töihin, jotta ei vaan jouduttaisiin kansallisen hätätilaan.

Kovat kadut äänikirja on Ville Tiihosen äänittämä. Kirja julkaistiin vuonna 2020. Kovat kadut äänikirja ilmainen on pituudeltaan muutama minuutti alle 9 tuntia pitkä.

Kirjasta: Kovat kadut

Elämänkerrassaan Kovat kadut rikosylikonstaapeli Kenneth Eriksson, erikoistunut rikosliigoihin ja paritusrikollisuuteen, kertoo vaikeimmasta ja erikoisimmat juttunsa pitkän uransa varrelta. Kovat kadut äänikirja kertoo Erikssonin työstä mutta myös hieman hänen yksityiselämästänsä. Kirjassa kuvataan Erikssonia sanalla työnarkomaani. Erikssonin esimiehensä sanoo, että Erikssonin vastaa neljää työntekijää.

Eriksson on vaikea luonteiltaan. Itse hän kertoo olevansa luonteeltaan sekä määrätietoinen että kumartelematon. Tämä aiheutti aiemmin sekä yksityiselämässä sekä työpaikalla usein ongelmia, mutta lopulta Eriksson löysi sekä kärsivällisen vaimon, ymmärtäväisen esimiehen sekä samanhenkisiä työtovereita ja sen jälkeen tulosta alkoi syntyä. Eriksson kertoo kirjassa, että ryhmässä työskentely, vaikeuksista huolimatta on paras tapa tehdä työtään. Eriksson toteaa, ettei kukaan ole hyvä yksinään Kovat kadut äänikirja ilmainen teos julistaa.

Eriksson liikkui nuorena itsekin Helsingin poikaporukoissa, ehkä se on osasyy tai selitys Erikssonin tulokkaaseen työhön. Kovat kadut teoksessa Eriksson muistelee muun muassa paritusrikollisuuden tuloa Suomeen 1990-luvulla. Silloinen meno oli kuin suoraan elokuvista Eriksson muistelee.

Eriksson kertoo Kovat kadu äänikirja ilmainen tarinoissa vauhdikkaista tapauksista hänen urastaan kuten muun muassa kosovolaisten välienselvittelyä keskellä Helsingin keskustaa, Cannonball-ampumiset sekä Suomen suuren kultakaupparyöstö.

Kovat kadut kirjassa Eriksson myös puhuu rajojen asettamisesta työssään. Vaikka Eriksson on kohdannut pitkän työnuraa traagisia tapauksia, Eriksson on ehdottomasti sitä mieltä, että poliisi on poliisi ja sosiaalityöntekijä on sosiaalityöntekijä. Eriksson sanoo kirjassa kyllä tuntevansa sääliä uhreja kohtaan mutta korostaa että se ei ole poliisin tehtävä liimata rikkinäisiä ihmisiä kokoon. Se on koulutettujen ammattilaisten työtä.

Kovat kadut on kirjoitettu tyyliin joka varmasti tavallaan myös kuvaa Erikssonia ihmisenä, vetävä ja nopeasti etenevä. Kirja on mielenkiintoinen, varsinkin heille jotka kiinnostaa alamaailma sekä poliisin tekemää työtä sen saralla.

Kirjailijasta: Jeanette Björkqvist ja Kenneth Eriksson

Jeanette Björkqvist syntyi vuonna 1973 Porvoossa. Björkqvist on palkittu suomenruotsalainen toimittaja ja kirjailija. Björkqvist on työskennellyt pitkään uutistoimittajana muun muassa Hufvudstadsbladetille ja Svenska Dagbladetille Helsingissä. Hän toimii vakiovieraana radio-ohjelmassa Eftersnack. Björkqvist on vuodesta 2016 freelancerina. Hän on kirjoittanut muun muassa Ylelle ja LongPlaylle. Björkqvist on myös useasti palkittu kirjailijantyöstään muun muassa Euroopan unionin journalistipalkinnolla vuonna 2011 ja Topeliuspriset vuonna 2017. Kovat kadut: Ammattirikollisten jäljillä kirjoitettiin ensin ruotsiksi. Sekä Björkqvist ja Eriksson on äidinkieleltään ruotsinkielisiä.

Kenneth Eriksson synty Helsingissä. Hän on rikosylikonstaapeli ja tunnettu kommentaattori muun muassa keskusteluissa liittyen paritukseen ja ihmiskauppaan. Eriksson on erikoistunut rikosliigoihin sekä paritusrikollisuuteen. Hän on jo nyt eläkkeellä.

Kuuntele Ilmaiseksi: