Koukku Äänikirja

3.6/5

Kirjoittaja: Jarkko Sipilä

Äänikirja

Johdanto

Koukku äänikirja on tunnetun rikostoimittajan ja kirjailijan Jarkko Sipilän esikoisromaani vuodesta 1996. Teoksesta alkoi Sipilän onnistunut ura kirjailijana. Teoksessa juuri rikospoliisin työssä aloittanut Juha Raivo saa tehtäväkseen tutkia epäselvältä vaikuttavaa henkirikosta. Henkirikoksen uhrina oli poliisi jota tapettiin kesken baarikierroksen Helsinginkadulla. Rikospoliisille on epäselvää, onko poliisin surmassa kyseessä kosto jostain aiemmin tapahtuneesta, vaiko paljastettiinko poliisia kesken tiedostelun vai oliko kenties kyseessä pelkkä vahinko ja huonoa tuuria? Ja onko Sörkän vankilasta paenneilla ammattirikollisia jotain tekemistä poliisin murhan kanssa?

Koukku on jännittävä, mukaansatempaava räjähdyksellinen rikostarina poliisien työstä. Koukku äänikirja lukee Veikko Honkanen. E-kirjana ja äänikirjana Koukku julkaistiin vuonna 2021. Koukku äänikirja ilmainen on hieman alle seitsemän tuntia pitkä.

Kirjasta: Koukku

Koukku äänikirja alkaa kuun uusi rikospoliisi Juha Raivo saa työkseen selvittää toisen poliisin puukotuksen, joka johti poliisin kuolemaan. Tapauksessa tuntuu olevan paljon epämääräisiä asioita. Raivo kuitenkin lähestyy rikostapausta innolla ja varmoin ottein. Samaan aikaan ammattirikolliset Myrsky ja Larsson karkaavat Sörkän vankilasta. Myrsky on istunut murhatuomiota, kun taas Larsson on lukkoekspertti.

Raivo on aika lailla varma, että poliisin murha ja vankilakarkurit liittyvät yhteen, hän ei vaan tiedä miten. Kohta käy kaikille selväksi, ettei Myrsky ja Larsson pidä matalaa profiilia vaan päinvastoin. Vankilakarkurit eivät istu toimettomina vaan aloittavat harvemmin nähtyä jännitysnäytelmää Helsingissä.

Koukku äänikirja ilmainen kertoo kuinka rikospoliisi Raivo parhaansa mukaan yrittää löytää motiivin, syyllisen ja selvenneellä poliisimurhan tapahtumaketjua. Kohta Raivo ymmärtää, ettei tässä taida olla kyse pelkästään yhden poliisin murhasta vaan isommasta, muidenkin maiden, kun Suomen poliittisestä ja taloudellisesta tilanteesta.

Raivo huomaa olevansa pian itsekin hengenvaarassa mutta hän ei ole valmis jättämään pelin kesken, vaikka poliisijohto ei tue häntä toivotulla tavalla työnsä tekemisessä.

Koukku äänikirja on nopeatempoinen, mielenkiintoinen ja jännittävä dekkari. Sipilä kuvaa polisien työtä tarkasti ja kuvaa tapahtumia helposti lähestyttävällä tavalla. Tarina hieman rönsyilee sinne ja tänne, mutta niin tekee varmasti ajoittain rikostutkinnatkin. Kirjassa Raivo etsii heinäkasasta neulaa, ja onnistuu lopulta löytämäänkin sen. Hän maksaa siitä kovan hinnan.

Koukku kirjan loppua kohden on vielä vaikeata arvata mihin tarina päättyy ja miten tarinaa saadaan vielä punottua yhteen. Sipilä onnistuu siinä varsin hyvin, kun Lapin talvessa, jäätävässä vedessä, lukijallekin selviää miten nerokkaasti tarinan taakse, piiloutuukin toinen tarina. Ja kuka olisi uskonut, että tarina saa alkuunsa oikeastaan siitä, ettei valtion virkamies osannut käyttää tietokonetta.

Kirjailijasta: Jarkko Sipilä

Jarkko Sipilä syntyi vuonna 1964 Helsingissä. Hän on sekä tunnettu että palkittu suomalainen dekkarikirjailija ja rikostoimittaja. Sipilä toimii rikostoimituksen päällikkönä MTV:llä. Sipilä on koulutukseltaan toimittaja ja uransa alkuvaiheessa hän toimi Helsingin Sanomien rikostoimittajana. Sipilä on ollut vuodesta 1996 MTV3 palkkalistoilla erilaisissa tehtävissä.

Sipilä on yksi pienkustantamon Crime Timen perustajajäsenistä. Crime Time on suomalaisten dekkarikirjailijoiden omistuksessa oleva kustantamo. Sipilä on ollut varsin tuottelias kirjailija uransa aikana. Esikoiskirjansa Koukku julkaistiin vuonna 1996 ja tämän jälkeen Sipilältä on tullut sunnilleen vuosittain uusi teos. Sipilä on kirjoittanut kirjat komisario Kari Takamäestä. Sipilä on myös toimittanut suuren suosion saavuttaneita rikollisten elämäkertoja kuten muun muassa teos nimeltä Immu.

Kuuntele Ilmaiseksi: