Kosketuslaukaus Äänikirja

3.8/5

Kirjoittaja: Jarkko Sipilä

Äänikirja

Johdanto

Kosketuslaukaus on rikosetsivän Kari Takamäestä kertova kirjasarjan aloitusosa. 22 osainen sarja on rikostoimittajan ja kirjailijan Jarkko Sipilän kirjoittama. Kosketuslaukaus äänikirja kertoo poliisien rutiinitarkastuksesta joka johtaa murhatutkimukseen, kun keskellä Helsingissä olevasta pakettiauton takaa löytyy murhattu ihminen. Kun ruumiin henkilöllisyys selviä alkaa iso myllytys. Paljastuu nimittäin, että kyseessä voi olla Suomessa harvoin tapahtuva poliittinen murha.

Murhattuna on Teuvo Hassinen, eduskunnan pääsihteeri. Tutkinnan johtaa kirjasarjan päähenkilö, dekkareille epätavallisen tasapainoinen mies, poliisikomisario Kari Takamäki. Takamäki ei lepää ennen, kun syyllinen selviää. Ja huolimatta siitä, että Takamäki on asiallinen ja kunnollinen, hän voi olla kivenkova, kun tilanne vaatii. Veikko Honkanen on äänittänyt Kosketuslaukaus äänikirja ilmainen. Pituutta äänikirjalla on 8 tuntia ja 10 minuuttia. 

Kirjasta: Kosketuslaukaus

Jarkko Sipilän kirjoittama Takamäki-kirjasarjan aloitusosa Kosketuslaukaus on ensimmäinen kosketuspinta poliisikomisarion Kari Takamäkeen. Takamäki on kunnollinen ja asiallinen, kokenut poliisi. Vähänpuheinen perheenisä tekee työnsä kunnianhimoisesti ja nukkuu yönsä hyvin. Takamäki ei väärinkäytä alkoholia tai muita aineita eikä hän kärsi psyykkisitä ongelmista eikä hänellä ole taustassaan traumoja. Hän on poliisi hengen ja veren joka antaa kaikkensa jota syylliset saadaan vastuuseen.

Kosketuslaukaus äänikirja kuvaa poliisien rankkaa työtä ja tässä kirjailijan Sipilän pitkä kokemus rikostoimittajana pääsee oikeutensa ja tarjoaa lukijoille totuudenmukaisen ja rehellisen kuvauksen poliisityön haasteista ja raadollisista kohtaloista jota poliisi työssään todistaa.

Kosketuslaukaus äänikirja ilmainen kuvailee miten poliisin suorittama rutiinitarkastus Helsingin keskustassa johtaa hämmästyttävään ja järkyttävään löytöön. Erästä pakettiautosta löytyy ruumis. Kun kuolleen henkilön nimi selviää se aiheuttaa välittömästi koko Suomea koskettava katastrofi. Ruumis on Suomen eduskunnan pääsihteeri.

Kosketuslaukaus äänikirja kuvaa Takamäen johtama rikostutkinta vie suoraan alamaailmaan kylmään keskiöön. Pian selviää, että murhattu Teuvo Hassisella oli epäselviä ja rikokseen viittavia raha-asioita. Kun Takamäki kollegoineen kaivaa pintaa syvemmälle heille selviää muun muassa, että Hassinen oli edellisenä viikonloppuna joutunut tappeluun ravintolassa.

Teuvo Hassisen tytärkin herättää tutkijoissa kiinnostusta. Selviää että tyttärellä on huumeongelma jota hän rahoittaa muun muassa pitämällä SM-sessioita. Kun Takamäelle selviää, että Hassisen tyttären asiakkaana on ollut itse sisäministeri, hän tietää, että nyt on isosta asiasta kyse. Sisäministeri on pyytänyt sessioistaan kirjapitoa varten kuittia ”fysikaalisesta hoidosta” mutta lopulta hän on itse joutunut kiristyksen kohteeksi. Sessiot on nimittäin nauhoitettu.

Ei aikaakaan, kun Takamäellä on tapaus joka koskee paritusta, lahjontaa, vakoilua ja murha. Kun sekä itämafia että suomalainen gangsterijohtaja sekoittuu tapauksen on kaikki ainekset sykkeenkohottavaan trilleriin valmiina.

Kirjailija: Jarkko Sipilä

Jarkko Sipilä syntyi vuonna 1964 ja kuoli vuonna 2022 Helsingissä. Sipilä tuli tunnetuksi rikostoimittajana ja palkittuna kirjailijana. Hän työskenteli MTV:n rikostoimituksen päällikkönä ja olen siinä asemassa tuttu näky sekä uutisissa ja keskusteluohjelmissa kun aiheena oli Suomen rikollisuus. Koulutukseltaan Sipilä oli toimittaja ja nuorempana hän toimi muun muassa Helsingin sanomien rikostoimittajana. MTV:llä hän oli töissä melkein kolme vuosikymmentä, kuolemansa saakka.

Sipilä oli myös osaomistajana ja perustajana Crime Time pienkustantamossa. Tämä on suomalaisten rikoskirjoilijoiden omistuksessa oleva yritys. Vaativan päivätyönsä ohella Sipilä oli tuottelias kirjailija. Hänen ensimmäinen kirjansa nimeltä Koukku on vuodelta 1996. Sipilä on tunnetun Takamäen sarjan kirjailija. Sarja kertoo poliisikomisario Kari Takamäestä ja kirjasarjalla on kokonaiset 22 osaa.

Kuuntele Ilmaiseksi: