KonMari Äänikirja

3.7/5

Kirjoittaja: Marie Kondo

Äänikirja

Johdanto

Tunnetun KonMari järjestelymenetelmän odotettu jatko-osa KonMari- Iloa säkenöivä järjestys on japanilaisen siivousgurun Marie Kondon toinen teos. Kirja vastaa moneen kysymykseen jotka lukijat ovat esitelleet kirjailijalle ensimmäisen kirjan jälkeen. KonMari äänikirja julkaistiin vuonna 2019. Suomennoksen on tehnyt Päivi Rekiaron. Kirja kuuluu kirjasarjaan nimeltä KonMari. KonMari äänikirja ilmainen osa 2 on Maija Langin äänittämä. Äänikirjan pituus on hieman yli kuusia tuntia pitkä.

KonMari siivousmenetelmä on elämää mullistava ja helpottava tapa järjestää kotia siten että kotiin jää ainoastaan ne tavarat joka tuo iloa elämään. Turhista tavaroista luopuminen johtaa myönteiseen ja pysyvään elämänmuutokseen myös mielialaan.  Marie Kondon järjestysmenetelmä on tuonut iloa koteihin ympäri maailmaa.

Kirjasta: Konmari

Uudessa ja kauniissa kuvitetussa kirjassaan KonMari – Iloa säkenöivä järjestys KonMarin perustaja Marie Kondo kertoo uusia ohjeita kodin järjestyksen ylläpitoon. KonMari äänikirja Iloa säkenöivä järjestys on edeltäjänsä lailla nerokas kirja. Iloa säkenöivä järjestys on lähestymistavastaan käytännönläheinen.

KonMari äänikirja ilmainen – Iloa säkenöivän järjestys opastaa havainnollisten piirrosten kautta lukijaa muun muassa pystyviikkauksen saloihin, ja kirjassa esitetään myös paljon konkreettisia säilytysratkaisuja. Vaikka KonMari metodin perusidea on yksinkertainen, avautuu metodin käytännöntapoja tässä teoksessa hyvin. Kondon raivausmenetelmä ja järjestelymenetelmä perustuu siihen, että ihminen kysyy itseltään jokaisen omistamansa tavaran kohdalla, tuoko tämä tavara iloa. Ellei tuo, tavarasta pitäisi luopua. Sanotaan että kodin tyhjentäminen turhista tavaroistaan näin johtaa pysyvään ja myönteiseen elämänmuutokseen myös elämän muilla alueilla.

Kirja sisältää myös vaihe vaiheelta eteneviä ohjeita muun muassa paitojen laskostamiseen ja piirroksia täydellisesti järjestetyistä laatikostoista ja kaapeista. KonMari äänikirja sisältää järjestämisen ensyklopedia, jossa jaotellaan läpikäytävät tavarat muun muassa seuraavasti vaatteet, kirjat, paperit, tunne-esineet sekä sekalaiset tavarat mitä kutsutaan japanilaisittain komonoksi. Komono-tavarat ovat esimerkiksi erilaiset tavarat kuten lääkkeet, työkalut ja liinavaatteet ja joiden lajittelu olisi kovin työläistä mutta mitä varmasti olisi todella hyvä tehdä, meidän kaikkien.

Kondo antaa KonMari äänikirja toisessa osassa Iloa säkenöivä järjestys yksinkertaisia, erinomaisia ja helposti toteutettavissa olevia ideoita. Kondon japanilaisissa juurissaan on toki myös paljon sellaista mitä suomalainen kokee vieraaksi kuten muun muassa kumartaa karsittaville vaatteille tai pohtia onko mekko ripustettuna tyytyväinen ja tyytymätön. Kuitenkin olisi varmaan paikallaan kunnioittaa hieman enemmän kaikkia niitä tavaroita jolla täytämme kotiamme.

Tämä kirja on ehdoton kaikille jotka kokevat ahdistusta kodin kaaoksesta ja tavara kylläisyydestä. Vaikka ei haluaisikaan kaikista tai mistään luopua, antaa tämä teos kuitenkin opastusta järjestelyyn joka ihan varmasti helpottaa elämää.

Kirjailijasta: Marie Kondo

Marie Kondo syntyi vuonna 1984 Tokiossa. Hän on japanilainen kirjailija ja järjestelyasiantuntija. Hänen tunnettu KonMari tavaroiden järjestelymenetelmää käsittelevät kirjaansa ovat myyneet yhteensä yli 11 miljoonaa kappaletta ja käännetty yli 40 kielelle. Kondon kirjoittamat kirjat ovat vuonna 2015 KonMari: siivouksen elämänmullistava taika, vuonna 2016 KonMari: iloa säkenöivä järjestys ja vuonna 2020 KonMari – Työnilon löytämisen taika. Kondo perusti oman kodinjärjestelyihin konsultointiin keskittyvää yrityksensä alle 20-vuotiaana. Time-lehti on vuonna 2015 valinnut hänet 100 vaikutusvaltaisimman ihmisen listalleen. Kondo kertoo saaneensa vaikutteita järjestelmäänsä šintolaisuudesta.

Marie Kondo asuu miehensä ja heidän kolmen lapsensa kanssa nykyään Los Angelesissa, Yhdysvalloissa. Hänen miehensä toimii hänen yrityksessään toimitusjohtajana. Vuonna 2019 Kondo lanseerasi oman verkkokauppansa nimeltään KonMari.

Kuuntele Ilmaiseksi: