Kolme sisarta Äänikirja

4.3/5

Kirjoittaja: Heather Morris

Äänikirja

Johdanto

Poikkeuksellisen suosittu kirjailija Heather Mills, tositarinat Auschwitzin tatuoijan ja Cilkan tarinan kirjoittanut, palaa uudessa tositarinassaan Kolme sisarta Auschwitziin. Voimakas ja koskettava Kolme sisarta äänikirja kertoo kolmen siskoksen tarinan. Cibi, Livia ja Magda lupasivat lapsina isälleen, että he pysyisivät yhdessä tapahtui mitä vaan. Kun tytöt ovat teini-iässä alkaa toinen maailmansota. Kun natsit lähettävät 15-vuotiaan Livian keskitysleirille silloin 19-vuotias Cibi seuraa hänet Auschwitziin asti suojellakseen häntä tai kuolla hänen kansaan.

Siskoista keskimmäinen Magda onnistuu jonkun aikaa pakoilemaan, mutta lopulta myös hän tuodaan Auschwitziin. Keskitysleirillä siskokset tekevät lupauksen; he selviävät yhdessä. Kolme sisarta äänikirja ilmainen on äänittänyt Markus Niemi. Äänikirjan pituus on 13 tuntia ja 33 minuuttia pitkä. Kirjan on suomentanut Kristiina Drews.

Kirjasta: Kolme sisarta

Auschwitzin tatuoijan ja Cilkan tarinan itsenäinen päätösosa Kolme sisarta on koskettava ja kauhistuttava tositarina kolmesta sisaruksista Cibista, Magdasta ja Livistä. Siskot syntyivät Vranov nad Topľoussa Slovakiassa. Ennen isänsä kuolemaa tytöt lupasivat hänelle, että he pitävät yhtä vaikka mitä tulisi. Kun natsit saapuvat paikalle juutalaiset siskokset taistelevat pitävänsä lupauksensa isällensä.

Kolme sisarta äänikirja kertoo miten siskokset joutuvat erilleen toisistansa. 15-vuotias Livia joutuu keskitysleiriin ja Cibi, vanhin sisko, seuraa siskonsa vapaaehtoisesti Auschwitzin keskitysleirille. Keskimmäinen sisko Magda onnistuu alkuun piiloutumaan perheen talon ullakolle ja läheisen metsään. Lopulta myös Magda otetaan kiinni ja lähetetään Auschwitziin. Keskitysleirillä siskokset löytävät toisiinsa ja päättävät että he selviävät yhdessä.

Kolme sisarta äänikirja ilmainen kuvaa miten siskokset joutuvat todistamaan ja kokemaan hirvittäviä kauheuksia, he näkevät nälkää ja todistavat miten heidän läheisiä kuolee. He joutuvat osallistumaan kuolemanmarssiin ja koska he jäävät eloon he kokevat jatkuvasti syyllisyyttä ja näkevät painajaisia. He myös kaipaavat kovasti edesmenneistä sukulaisiaan ja ystäviään.

Lopulta sisaret onnistuvat löytämään tiensä takaisin kommunistien hallinnassa olevaan Slovakiaan ja siellä sisaret päättävät aloittaa alusta jossain kaukana kaikista huonoista muistoista ja he päättyvät lopulta Israeliin, juutalaisten pyhään maahan.

Tositarina Kolme sisarta äänikirja on tarina siskoisten välisestä rakkaudesta. Rakkaus joka saa heidät kestämään mitä hirveimpiä asioita yhdessä. Se on myös tarina siitä, kun ystävät, naapurit ja oman maan kansalaiset pettää. Tarinassa on kuitenkin myös paljon toivoa, elämän jatkumisesta kaikista huolimatta.

Morriksen kirjoittama trilogia toisen maailmansodan aikaisesta hirveistä keskitysleiristä ja koskettavaista ihmiskohtaloista on erittäin hyvä kirjasarja. Vaikka aihe ja kirjojen tapahtumat ovat historiamme häpeäpilkku Morris on onnistunut tekemään tarinoista myös iloisia, toiveikkaita ja kauniita. Historiallisten romaanien parhaimmistoa!

Kirjailijasta: Heather Morris

Heather Morris syntyi Uudessa-Seelannissa. Morris asuu Australiassa perheensä kanssa. Journalisti koulutukseltaan huolimatta Morris oli pitkään kotiäitinä ja aloitti tämän jälkeen sairaanhoitajana. Kaikki muuttui, kun Morris tapasi miehen nimeltään Lale Sokolovin. Tämän tarina muutti kertaheitolla Morriksen koko elämän.

Sokolovin kertoi Morrikselle hänen elämänsä tarinan ja Morris kirjoitti. Tarinasta tuli ensin elokuvan käsikirjoitus mutta myöhemmin Morris muokkasi sen kirjamuotoon. Auschwitzin tatuoija on Morriksen esikoisteos, josta tuli valtava myyntimenestys maailmalla. Tämän lisäksi Morris on kirjoittanut kirjat Cilkan tarina ja Tarinoita toivosta. Itsenäisenä jatko-osana Auschwitzin tatuoijalle Clikan tarina kuvailee myös keskitysleirin kauheuksia. Tarinoita toivosta puolestaan on Morriksen elämänkerta jossa hän keskittyy tarinoiden kertomisen tuomastaan ilosta.

Kuuntele Ilmaiseksi: