Kolme pahan perii Äänikirja

4.1/5

Kirjoittaja: Karen M. McManus

Äänikirja

Johdanto

Kolme pahan perii on jännityskirja Yksi meistä valehtelee teoksen kirjailijalta Karen M. McManukselta. Kirjassa kolme toisillensa melkein vierasta serkusta, Milly, Jonah ja Aubrey Story saavat isoäidiltään kutsun kesätöihin hänen omistamalleen luksuslomaparatiisiin. Serkukset eivät ole aiemmin tavanneet isoäitiään koska hän ei ole ollut välissä sukunsa kanssa pitkään aikaan.

Varakas isoäiti oli tehnyt lapsistansa perinnöttömiksi jo ennen serkusten syntymää.  Serkukset matkaavat syrjäiseen paratiisisaarelle ja saavat siellä kokea kesän täynnä yllätyksiä, valheita ja salaisuuksia. He saavat huomata että salaisuus joka hajotti heidän perheensä, kummittelee ja uhkailee vieläkin koko perhettä. Kolme pahan perii äänikirja ilmainen on Anniina Piiparisen äänittämä. Äänikirja on pituudeltaan 10 tuntia ja 19 minuuttia pitkä. Kirjan on suomentanut Inka Parpola.

Kirjasta: Kolme pahan perii

Kolme pahan perii on jännittävä trilleri kolmesta serkusta Millystä, Jonahsta ja Aubreysta. Serkut tuskin tuntevat toisiaan ja ovat eläneet täysin erilaisia elämiä eri paikoissa Yhdysvalloissa. Storyn suvun taustat ovat erikoiset. Serkusten vanhemmat sekä heidän setänsä, neljä A: kutsumanimellä kutsutut sisarukset varttuivat heidän vanhempiensa omistamassa parastiisisaaressa.

Kun sisarusten isä kuoli kaikki neljä, opiskelivat jo muualla eikä he ehtineet kovin usein käydä kotonaan huolimatta heidän äitinsä pyynnöstä kertoo Kolme pahan perii äänikirja. Eräänä vuonna, kun ei kukaan ollut käynyt edes kiitospäivänä kotonaan, he saavat kirjeen perheen asianajajalta.

Kirjeessä sisarusten äiti ilmoittaa, ettei lapsilla ole enää asiaa kotiin ja että hän on tehnyt kaikista perinnöttömiksi. Kirje loppuu lauseeseen ”te tiedätte mitä teitte”. Sisarukset eivät tiedä mitä on suututtanut heidän äitinsä niin ja jokainen yrittää tuloksetta ottaa äitiinsä yhteyttä. Kuluu yli kaksikymmentä vuotta, kunnes eräänä päivänä isoäiti kutsuu kolme lapsenlastaan paratiisisaarelle kesätöihin. 

Kolme pahan perii äänikirja ilmainen kertoo, että Milly on kaunis nuori nainen joka on enemmän kiinnostunut juhlimisesta ja ulkonäöstään, kun opiskelusta tai kesätöistään. Hänen isänsä on varakas asianajaja eikä Milly ole tarvinnut olla huolissaan siitä, ettei perintöä isoäidiltään tulisi. Milly ei ole kovinkaan innostunut ajatuksesta lähteä tuntemattoman isoäitinsä saarelle kesätöihin mutta suostuu kuitenkin, kun hänen äitinsä lupaa hänelle kauniin korun joka hän on itse saanut aikanaan äidiltään.

Jonah sen sijaan on hyvin komea ja fiksu nuori mies, hänkään ei ole kiinnostunut lähtemään kesätöihin mutta hänen isänsä painostaa häntä siihen. Vastahakoinen Jonah suhtautuu asiaan negatiivisesti ja ei ole muutenkaan kovin hyvin käyttäytyvä. Alkuun uintia harrastava vaalea pienikokoinen Aubrey vastustaa kesätöihin menemistä mutta kun hänen isä paljastuu valehtelijaksi ja kotona tunnelma on ikävä, Aubrey alkaakin näkemään kesätyön pakokeinona kertoo Kolme pahan perii äänikirja.

Serkukset saapuvat paratiisisaarelle varakkaan isoäitinsä luo. Kesä on täynnä tapahtumia, valheita ja yllätyksiä. Paratiisissa uinuva käärme pakottavat lopulta nuoret taistelemaan elämästään.

Kirjailijasta: Karen M. McManus

Karen M. McManus on tunnettu nuortenkirjailija Yhdysvalloista. Hän on opiskellut sekä englantia ja journalismia yliopistolla. McManus asuu perheensä kanssa Cambridgessa, Massachusettsissa. Hän tuli tunnetuksi esikoisteoksensa Yksi meistä valehtelee kautta. Yksi miestä valehtelee julkaistiin vuonna 2017 ja kirja oli yli 200 viikkoa New York Times bestseller listalla. Kirjan pohjalta on myös sunniiteillaan tv-sarja.

Myös kirjan jatko-osa Yksi meistä on seuraava vuodelta 2020 sai osakseen erittäin hyviä arvosteluita. Tämän lisäksi McManus on kirjoittanut kirjat Kaksi voi säilyttää salaisuuden vuonna 2109 ja Kolme pahan perii vuonna 2020.

Kuuntele Ilmaiseksi: