Kolmastoista yö Äänikirja

4/5

Kirjoittaja: Reijo Mäki

Äänikirja

Johdanto

Reijo Mäen Vares kirjasarjan kolmastoista osa Kolmastoista yö on kertomus siitä kuin yksityisetsivä Vares etsii kadonneen kaksoisolentonsa. Jännittävässä ja humoristisessa tarinassa Vares on saanut toimeksiantoa tutkia nuorta Anneli nimistä naista. Kesken tehtävää Vares kohtaa irlantilaisen fyysikon joka sattuu olemaan Vareksen kaksoisolento. Tästä innostuneena Varis tarjoaa fyysikolle kostean illan kapakassa. Kolmastoista yö äänikirja kuvailee miten fyysikko katoaa, jättäen laukkunsa Varekselle.

Kohta Vares on kesken ison poikien leikkiä missä ihmishenki on vailla arvoa. Vares täytyy löytää kaksoisolentonsa ennen kuin on liian myöhäistä sekä saattaa toimeksiantonsa loppuun. Kolmastoista yö äänikirja ilmainen on Ville Tiihosen lukema. Äänikirjan pituus on 10 tuntia ja 44 minuuttia pitkä.

Kirjasta: Kolmastoista yö

Kolmastoista yö äänikirja on kirjailijan Reijo Mäen kirjoittama itsenäinen kolmastoista osa dekkarisarjaa yksityisetsivästä Jussi Vareksesta. Kirja julkaistiin vuonna 2001.

Turkulainen yksityisetsivänä toimiva Jussi Vares saa toimeksiannon ruumiskuskilta Moilaselta. Moilasen vanhempi isä on nimittäin rakastunut ja aikoo mennä naimisiin. Hänen morsian on nuori ja kaunis Anneli. Moilanen on vakuuttunut ettei Anneli ole rakastunut häneen isäänsä vaan tahtoo tämän kanssa naimisiin hänen varallisuutensa takia Kolmastoista yö äänikirja ilmainen kertoo.

Vares alkaa tutkimaan Annelin taustoja ja seuraamaan hänen edesottamuksiaan hän tapaa sattumalta oman kaksoisolentonsa. Kaksoisolento on fyysikko Irlannista. Vares innostuu toden teolla tämän tapaamisesta ja kaksikko viettää yhdessä kapakkakierroksen ja Vares toimii fyysikon oppaana.

Kolmastoista yö äänikirja kuvailee kuinka fyysikko katoaa. Hänestä jää vaan jäljelle laukku. Laukun myötä Vareksesta tulee pelinappula alamaailmaan laittomassa kansainvälisessä asekaupassa. Miehet jotka uskovat Vareksen olevan irlantilainen fyysikko pelaa kovilla panoksilla ja Vareksen elämä on vaakalaudalla.

Kirjassa käsitellään räjähteitä jotka ovat kätkettyjä Turun saaristossa ja uinuvia agentteja jotka voidaan tarvittaessa ottaa käyttöön. Vaikka kirjan tapahtumat Vareksen kirjojen tyyliin uskollisena sijoittuvat Turun ja sen lähistöön on kirjan teemat kansainvälistä taso ja jännitys on päätä huimaavaa.

Kirjassa Vares palaa myös nuoruutensa muistojen välityksellä. Vares muistelee Kolmastoista yö teoksessa muun muassa Niinisalon juhannusjuhlia missä nuori Vares oli käynyt kuuntelemassa Baddingin keikkaa. Hauskoja nuoruudenmuistoja liittyvät myös jalkapalloon ja kirjassa paljastuu muun muassa miksi Vares vaihtoi suosikkijoukkuetta Ässistä TPK:si ja mistä maljoja juotiin kun joukkue voitti Euroopan mestaruuden.

Vares kirjat ovat viihdyttäviä dekkareita jossa huumori on vahvasti läsnä. Naistenmiehenä tunnettu Vares nauttii myös kupin ottamisesta ja hänen kaveripiirissään liikkuu hassun hauskoja ihmisiä enemmän kuin yksi.  

Kirjailijasta: Reijo Mäki

Reijo Mäki syntyi vuonna 1958 Siikaisessa Suomessa. Mäki on koulutukseltaan kauppatieteiden maisteri. Hän valmistui vuonna 1982 ja työskenteli tämän jälkeen pankeissa erilaisessa markkinointitehtävissä. Pankkiuransa aikana Mäki on kertonut nähneensä pankkimaailmassa rajun muutoksen, tämä on vaikuttanut merkittävästi häneen tapaansa kirjoittaa.

Mäen esikoisromaani Enkelipölyä ilmestyi vuonna 1985. Kuuluisan kirjasarjansa Vares, yksityisetsivästä Jussi Vareksesta kertova laaja sarja sai alkuunsa vuonna 1986 kirjassa Moukanpeli. Nykyään sarja koostuu yli kolmekymmenestä kirjasta. Jussi Varesta kertovat kirjat sijoittuvat melkein poikkeuksetta Turkuun. Myös kirjailija itse asuu Turussa. Vuodesta 1993 lähtien Mäki on toiminut täysipäiväisesti vapaana kirjailijana. Hänen tuotantonsa koostuu yli 50 teoksesta ja hän on vastaanottanut muun muassa valtion taiteilijanapurahan. 

Kuuntele Ilmaiseksi: