Kohta voi vähän kirpaista Äänikirja

4.2/5

Kirjoittaja: Adam Kay

Äänikirja

Johdanto

Kohta voi vähän kirpaista – Nuoren lääkärin salaiset päiväkirjat on brittiläisen koomikon Adam Kayn ensimmäinen kirja. Kohta voi vähän kirpaista äänikirja on omaelämänkerta missä koomikkona tunnettu Kay kertoo kokemuksistaan nuorena lääkärinä. Kirja pohjautuu päiväkirjamerkintöihin joka nuori Kay teki aikana jolloin hän toimii lääkärinä, ajankohta olivat vuodet 2004–2010. Kirjassa saa tutustua lääkärin arkeen, kuten ihmisruumiin eritteiden jatkuva virta, 97 tunnin työviikko ja huonoon palkkaan.

Kirjassa Kay kirjoittaa myös elämän ja kuoleman liittyvistä kysymyksistään ja asioita jotka kieltämättä voivat hieman kirpaista.  Kohta voi vähän kirpaista äänikirja ilmainen on Antti L.J. Pääkkösen äänittämä. Äänikirjan pituus on 8 tuntia ja 2 minuuttia. Kirjan on suomentanut Ari Jaatinen.

Kirjasta: Kohta voi vähän kirpaista

Kohta voi vähän kirpaista äänikirja on tunnetun koomikon Adam Kayn omakohtainen kertomus kokemuksistaan lääkärinä Isossa-Britanniassa. Vaikka kirja on hauskalla tavalla kirjoitettu on sen taustalla huoli lääkäreiden työtilanteesta hänen kotimaassaan. Julkaisemalla omia päiväkirjamerkintöjään Kay halusi nostaa esille se realiteetti missä brittiläiset juniorlääkärit todella työskentelevät.

Kohta voi vähän kirpaista äänikirja ilmainen on kertomus elämästä ja kuolemasta, se on kertomus luonnonlääkkeiden ja huumeiden vaarallisuudesta (lumpeilla kun istuu niin voi kuolla alle kymmenessä minuutissa) ja potilaiden lahjomisyrityksistä, posttraumaattisesta stressihäiriöstä ja kaikesta siitä välistä.

Kirjassa kuvataan sairaalan arkea, se on hektistä ja mikään päivä ei ole samanlainen kuin edellinen. Nuori lääkäri työskentelee pitkiä työviikkoja huonolla palkalla, hänellä ei ole aikaa ystäville tai vapaa-aikaan eikä edes juuri aikaa nukkumiselle.

Kohta voi vähän kirpaista äänikirja kuvailee erilaisia tapauksia sairaalan arjesta. Voit muun muassa oppia miksi kaikkien osaston potilaiden pulssi oli sama, mitä tapahtui nuorelle miehelle joka luiskahti alas pylväästä ja miten Kay joutui kertomaan potilaan tyttärelle mitä ikävää hänen isälleen tapahtui viime yönä.

Kirjassa kerrotaan miten omaiselle tulisi puhua, tarpeeksi tietoa omaisen tilanteesta mutta ei liikaa, ei saa olla liikaa lääkärislangia mutta jonkun verran että vaikuttaa pätevältä. Siinä kerrotaan myös miten lääkäri tilanteen jälkeen sanoo huolestuneelle äidille ”miten olisi pusu poskelle ennen kun poika viedään leikkaussaliin?” Kyllä, äiti nojaa eteenpäin ja antaa pusun poskelle – itse lääkärille!

Kirjassa kerrotaan myös kodittomasta miehestä joka kärsi haimatulehduksesta. Mies saapui ties kuinka mones kerta sairaalahoitoon ja nuori Kay yritti piristää miestä sanomalla että ainakin saa vuoteen ja lämmintä ruokaa muutamaksi päiväksi. Koditon mies ei ollut asiasta lainkaan tyytyväinen vaan ilmoitti pelkäävänsä sairaalabakteeriaan. Kay muistutti koditonta miestä jättämään tällä kertaa sairaalan käsidesit rauhaan, mies vastasi että desinfiointiaineen imeminen kosteuspyyhkeistä on paljon parempi tapa humaltua.

Kirjailijasta: Adam Kay

Adam Kay syntyi vuonna 1980 Isossa-Britanniassa. Hänen perheensä on Puolasta. Kay on tullut tunnetuksi koomikkona ja komediakäsikirjoittajana. Kay valmistu lääkäriksi vuonna 2004 ja hän on kertonut julkisuudessa ettei hänen vanhempansa ovat vieläkään antaneet hänelle anteeksi sitä, ettei hän enää toimi lääkärinä. Hän lopetti lääkärityönsä vuonna 2010 johtuen tapauksesta missä hän ei voinut pelastaa lasta jonka äiti kärsi vakavasta synnytyskomplikaatiosta.  

Komediaesiintymisten ja komediaohjelmien kirjoittamisen lisäksi Kay on kirjoittanut kirjaa kokemuksistaan lääkärinä. Kohta voi vähän kirpaista on Kayn ensimmäinen kirja. Kirja on ollut valtava myyntimenestys. Pelkästään Britanniassa kirja on myyty jo yli miljoona kappaletta. Kay on kirjoittamassa kirjan pohjalta kahdeksanosaista komediasarjaa BBC:lle.  

Kuuntele Ilmaiseksi: