Kivikehä Äänikirja

4.2/5

Kirjoittaja: Elly Griffiths

Äänikirja

Johdanto

Elly Griffithsin uusi Ruth Galloway kirja Kivikehä tarina palaa sinne mistä se alkoi, kun oikeusarkeologi Ruth alkaa selvittämään ihmisluiden alkuperää. Luut löytyvät kivikehän keskeltä suolamarskilla tehtyjen kaivausten yhteydessä. Samaan aikaan poliisikomisario Harry Nelsonille saapuu uhkaava kirje missä mainitaan viattoman sielun haudan kivikehässä. Tapahtumat alkavat muistuttamaan Harryn ja Ruthin ensimmäistä yhteistä tapausta vuosikymmentä sitten.

Kyseessä on myös kirjasarjan ensimmäisen osion Risteyskohdat. Näin Harry ja Ruth kohtaavat taas toisiinsa. Vaikka heidän elämäntilanteensa ovat väärät heillä on edelleen tosiinsa vahva tunneside. Kivikehä äänikirja sulkee ympyrän, sekä tunnetasolla että työsaralla. Kivikehä äänikirja ilmainen on äänittänyt Krista Putkonen-Örn. Äänikirjan pituus on 10 tuntia 42 minuuttia. Kirjan on suomentanut Anna Kangasmaa.

Kirjasta: Kivikehä

Kivikehä äänikirja on brittiläisen huippusuositun kirjasarjan oikeusarkeologista Ruth Gallowaysta yhdestoista osa. Kivikehä nimisessä kirjassa Ruth ja poliisikomisario Harry Nelsonia seuraa menneisyyden haamu. Samaan aikaan Ruthin ja Harryn yhteinen tulevaisuus on vaakalaudalla ja epävarmempi kuin koskaan aiemmin. Harryn vaimo on nimittäin viimeisillään raskaana.

Kivikehä äänikirja ilmainen kuvailee, miten Harry on vastaanottanut useampi uhkaava kirja. Kirjeet ovat ilman lähettäjää ja muistuttavat liiankin paljon kirjeet, jotta hän vastaanotti vuosia sitten. Silloiset kirjeet johtivat hänet tapaukseen, joka vielä tänäkin päivänä seuraa ja vaivaa häntä. Kyseessä oli tapaus, jonka kautta hän tapasi Ruthin ja tapaus, jossa hän ei pystynyt pelastamaan nuoren tytön.

Ruth puolestaan työskentelee arkeologisella kaivauksella Norfolkin suolapelloilla ja sieltä löytyy yllättäen ihmisen luita kivikehässä. Kohta selviää, että luut kuuluvat kadonneeksi ilmoitetulle 12-vuotiaalle. Alkaa tuntumaan siltä, että aika moni asia muistuttaa vanhaa tapausta. Mutta mies, joka silloin kirjoitti Harrylle, kirjeet on kuollut.

Kivikehä äänikirja kuvailee miten Harry ja Ruth joutuvat palaamaan niin sanotusti alkuun. Kirjan tapahtumat vievät myös lukijan takasin kirjasarjan ensimmäisen osaan, Risteyskohdat kirjan tapahtumiin.  Risteyskohdat tarinassa oli mukana norjalainen arkeologi ja Kivikehän tapahtumissa hänen poikansa on saapunut Englantiin osallistumaan tutkimusprojektiin. Kun kivikehästä löytyy ruumis, myös poliisia tarvitaan. 

Ja näin Ruth ja Harry tapaavat jälleen. Ruthille koko tapahtumaketju herättää muistoja eloon, hyviä sekä pahoja. Yhteistyö Harryn kanssa on monimutkaista. Ruth miettii paljon tulevaisuutta ja sitä olisiko aika hänen ja hänen tyttärensä Kate aloittaa uuden elämän jossain muualla. Tulevaisuus Harryn kanssa ei ole teoriassa mahdollista mutta silti heidän on vaikeaa pysyä poissa toisistaan.

Kivikehä on mainio romaani jossa kaikki oikeat ainekset löytyvät, on rakkautta ja parisuhdedraamaa, rikosta ja jännitystä.

Kirjailijasta: Elly Griffiths

Kirjailijanimen Elly Griffithsin takaa löytyy nainen nimeltään Domenica de Rosa. Hän syntyi Lontoossa vuonna 1963. Griffiths on tullut tunnetuksi brittiläisenä rikoskirjailijana. Ennen kokopäiväiseksi kirjailijaksi siirtymistään, Griffiths opiskeli yliopistolla englantia ja työskenteli pitkään kustannusalalla. Tätä nykyään Griffiths on kirjoittanut kolme kirjasarjaa.

Oikeusantropologi Ruth Gallowysta kertova kirjasarja kostuu 15 osasta josta ensimmäinen julkaistiin 2010.  Rikostutkija Edgar Stephens on hänen toisen kirjasarjansa päähenkilö. Sarja koostuu kuudesta kirjasta josta ensimmäinen julkaistiin 2014. Kirjasarjan tapahtumat sijoittuvat 1950-luvulle Englannin Brightoniin. Harbinder Kaurista kertova kirjasarja voitti aloitusosallaan Muukalaisten päiväkirjat arvostetun Edgar palkinnon parhaana jännityskirjana vuonna 2020. Griffiths on kirjoittanut myös muutaman lastenkirjan. Syntymäniemellään Domenica de Rosalla hän on julkaissut myös muutaman romaanin.

Kuuntele Ilmaiseksi: