Kivenhakkaaja Äänikirja

4.2/5

Kirjoittaja: Camilla Läckberg

Äänikirja

Johdanto

Kivenhakkaaja äänikirja on Camilla Läckbergin kolmas itsenäinen osa kirjasarjassa Fjällbacka. Kivenhakkaaja äänikirja esittää päähenkilöt poliisi Patrick Falck ja hänen kirjailija vaimonsa Erica jotka ovat juuri saaneet ensimmäisen yhteisen lapsensa. Pariskunta asuu pienessä kylässä Fjällbackassa. Kirjan tarinassa pieni 7-vuotias tyttö löytyy hukkuneena meressä. Pian käy ilmi että tyttö oli hukutettu ja poliisitutkinta käynnistyy.

Tarina on koskettava ja raaka kuvaus lapsiin kohdistuvasta väkivallasta joka vie lukijan jopa 100 vuotta ajassa taaksepäin kun käy ilmi että Fjällbackassa piilee salaisuuksia, suku konflikteja ja pahuutta. Kivenhakkaaja äänikirja ilmainen on äänittänyt Karoliina Kudjoi. Äänikirjan pituus on 17 tuntia ja 50 minuuttia kokonaisuudessaan. Kirjan on suomentanut Outi Menna.

Kirjasta: Kivenhakkaaja

Kivenhakkaaja äänikirja saa alkuunsa kun Fjällbackan rannikkokylässä asuva hummerinkalastaja Frans Bengtson eräänä lokakuisena viileänä aamuna on kokemassa hummerimertojaan merellä. Viimeinen merta haraa vastaan ja se on painava. Kun Bengtssonin merta lopulta saadaan nousemaan sen sisällä on hukkunut pikkutyttö.

Kivenhakkaaja äänikirja ilmainen kuvailee kuinka ruumis kuuluu 7-vuotiaalle Saralle. Sara on poliisin Patrick Falkin vaimon Erican lapsuudenystävän tytär. Tämä ystävä ja hänen tyttärensä on juuri palannut maisemiin, heillä ei ollut edes vielä oma asunto vaan asuivat tytön isoäidin luona.

Ensin oletetaan tapauksen olevan onnettomuus, mutta obduktion yhteydessä paljastuu että tytön keuhkossa on makeaa vettä, tämä tarkoittaa että tyttöä on hukutettu sisätiloissa ja myöhemmin viety merelle. Tapaus on synkkä ja huolestuttaa koko yhteisöä.

Kivenhakkaaja äänikirja kuvailee kuinka Patrick saa tapausta tutkittavaksi ja miten tapaus vaikuttaa häneen ja Ericaan. Pariskunta on juuri saaneet ensimmäisen yhteisen lapsen ja Sagan kohtalo koskettaa heitä syvästi. Pian käy ilmi että Saga on ollut erityisen hankala lapsi ja että hänellä on ollut neuropsykiatrista diagnoosia.

Alkuun epäillään teosta Saran isää Nicklasta mutta se tuntuu epätodennäköisemmältä tekijältä tarinan edetessään. Käy kuitenkin ilmi että Fjällbackan idyllisyyden alla piilee jotain ihan muuta.

Lukija saa myös seurata toista tarinaa, Agnesin tarinaa. Agnes eli Fjällbackassa 1920-luvulla. Miten Agnes liittyy Saraan ja miten poliisien selvittämä naapurinviha, konflikteja sukujen välillä ja raastava pahuus liittyy Saran kuolemaan. Lukijalle saa seurata menneisyyttä ja nykyaikaa ja kirjailija Läckberg antaa lukijalle mahdollisuuden itse päästä jyvälle siitä mitä on oikein tapahtunut.

Psykologinen dekkari on mielenkiintoinen ja Fjällbacka kirjasarja on ollut erittäin suosittu jo pitkään, eikä se ole mikään ihme. Kyseessä on kirja joka on vaikea jättää kesken.

Kirjailijasta: Camilla Läckberg

Ruotsin dekkari kuningatar Camilla Läckberg syntyi Fjällbackassa, Ruotsissa vuonna 1974. Hän on koulutukseltaan ekonomisti mutta on jo pitkään toiminut täyspäiväisenä kirjailijana. Läckberg debytoi kirjailijana vuonna 2007 kirjalla Jääprinsessa jonka hän kirjoitti ollessaan esikoisensa kanssa äitiyslomalla. Jääprinsessa oli suositun ja menestykkään Fjällbacka nimisen kirjasarjan aloitusosa, sarjalla on tänä päivänä 11 osaa. Läckberg on kirjoittanut myös muun muassa lastenkirjasarjan Super-Charlie, romaanisarjan Daye ja käsikirjoituksen Onnenlahti nimiseen tv-sarjaan.

Viimeisenä menestystarinana on hänen kirjasarjansa Mentalisti jonka hän on kirjoittanut yhdessä Henrik Fexeuksen kanssa.  Läckberg on erittäin aktiivinen sosiaalisessa mediassa ja pyörittää menestykästä bisnestä oman nimensä ympärillä. Hänellä on muun muassa nimikkoviini ja on ollut yksi lääkäriaseman Heddan perustajista.

Kuuntele Ilmaiseksi: