Kirjoituskonevaras Äänikirja

4/5

Kirjoittaja: Tuomas Kyrö

Äänikirja

Johdanto

Kun kirjailija Tuomas Kyrö oli teini-iässä, hän ja hänen kaverinsa kilpailivat siitä kuka voisi varastaa turhimman esineen. Kyrö voitti vedon varastamalla tavaratalosta kirjoituskonetta. Hän tuskin silloin olisi voinut aavistaa, että tämä tarina päättyy hänen itse kirjoittamaan kirjansa vuonna 2020. Kyrö on sekä suosittu kirjailija että tv-persoona, hänen kirjojaan on myyty yli miljoonaa kappaleetta ja hänen tarinoiden pohjalta on tehty sekä elokuvia että näytelmiä.  Kirjoituskonevaras äänikirja kertoo Kyrön lapsuudesta, nuoruudesta ja jopa hänen omaan muistokirjoitukseensa.

Kirjoituskonevaras äänikirja ilmainen kertoo maailmasta kuten kirjailija sen kokee. Kirjassa käsitellään perhettä, ystävyyttä, rahaa, muistoja ja työtä. Äänikirjan lukee Kyrö itse. Pituutta äänikirjalla on 8 tuntia ja 42 minuuttia.

Kirjasta: Kirjoituskonevaras

Kirjoituskonevaras äänikirja kertoo Tuomas Kyrön maailmastaan ja hänestä itsestään. Kirja kertoo myös, miten kirjailija kirjoittaa kirjojaan ja miten hän näkee ja kokee maailman. Kirjassa Kyrö kertoo, miten kirjoittaminen on muuttunut vuosien varrella.  Kirjoittaminen sujui eri tavalla poikamiesboksissa, kun omakotilaon komerossa jonka takana lapsi vaatii apua legojen rakentamisessa taikka leivoksia.

Kirjoituskonevaras äänikirja ilmainen sisältää Kyrön tapaan humoristissa vertaiskuvia. Muun muassa sekä joulukinkussa että omassa pienokaisessa oli pehmeä pintatuntuma, mutta joulukinkulle sentään ei tarvinnut pitää unikoulua eikä sitä pitänyt röyhtäyttää. Keltainen sinappihuntu heitä kahta kuitenkin yhdisti.

Kyrö kirjoittaa myös motivaatiosta kirjoittaa ja miten se kasvoi yhdessä yössä lapsen saamisen jälkeen. Kun lapsi tuli taloon ulkomaailmaa ei enää ollut. Kirjoittaminen täytyi tehdä, kun lapsi nukkui. Kirjoituskonevaras äänikirja esittää miten Kyrö kirjoittaa, että oli aika ennen lapsia ja sitten oli aika heidän kanssaan. Nykyään tuo joulunkinkku vertaus jo puhuu ilmastosta, haluaa tasavertaisia oikeuksia kaikille ja kertoo Kyrölle, miten maailma makaa.

Kirjoituskonevaras sisältää tekstejä, jotkut sinkoilevat sinne tänne jotkut taas hyvin paketoituja, muun muassa urheilusta, nuoruudesta, rahasta, armeijasta, sukupolvista, väkivallasta, New Yorkista ja televisiosta. Kirjoituskonevaras on tekstejä kokemuksista ja kuvailevat ajatuksia siitä mitä on jo tapahtunut ja siitä mitä joskus voisi tapahtua mutta ennen kaikkea tekstit kuvaavat sitä mitä on Kyrölle tärkeää.

Kyseessä siis ei ole sellainen omanelämäkerta, jotta on tottunut lukemaan vaan se on lähinnä ajatusten yhteen kerätty pläjäys nuoresta pojasta jolla todettiin armeijassa sopeutumishäiriö ja jonka tulevaisuus oli rikollinen tai ehkä roskakuski mutta joka sen jälkeen kasvoi aikuiseksi ja kirjoitti 26 kirjaa maailmasta. Kirjoituskonevaras teos kertoo maailmasta jonka Kyrö yrittää kynänsä avulla sekä ymmärtää että kuvata.

Kirjailijasta: Tuomas Kyrö

Tuomas Kyrö syntyi vuonna 1974 Helsingissä. Kyrö on palkittu kirjailija, käsikirjoittaja, kolumnisti, sarjakuvapiirtäjä sekä tv-panelisti. Kyrön esikoisteos Nahkatakki julkaistiin vuonna 2001. Kyrö on ollut varsin tuottelias urallaan. Mielensäpahoittajan kirjasarjan lisäksi hän on muun muassa kirjoittanut lastensatuja, romaaneja kuten 790 grammaa, Kunkku ja Liitto sekä kirjasarjan Pukki. Pukki kirjoissaan Kyrö kertoo todellisen joulupukin tarinan, eikä se ole alkuunkaan sellainen pukki mihin lapsena uskottiin.

Kyrö on toiminut tv-panelistina muun muassa Pitääkö olla huolissaan? sekä Hyvät ja huonot uutiset- televisio ohjelmissa. Kyrö on palkittu kirjailijantyöstään muun muassa Kalevi Jäntin palkinnolla vuonna 2005 ja Kiitos kirjasta-mitalilla vuonna 2011. Vuonna 2020 hänelle myönnettiin Pro Finlandia-palkinnon.

Kuuntele Ilmaiseksi: