Kimppakämppä Äänikirja

4.1/5

Kirjoittaja: Beth O’Leary

Äänikirja

Johdanto

Englantilaisen kirjailijan Beth O`Learyn kirja Kimppakämppä on hauska ja lämmin rakkaustarina Tiffystä ja Leonista, jotka rakastuvat toisiinsa Post-it lappujen välityksellä ja perusteella. Post-it laput he jättävät sänkyyn, joka he jakavat, mutta eivät nuku siinä samaan aikaan.

Kimppakämppä äänikirja kuvaa kuinka Tiffy ja Leon eivät ole koskaan tavanneet toisiaan sillä vailla asuntoa oleva Tiffy vuokraa öisin Leonin kämppää ja sänkyä, kun yöhoitajana työskentelevä Leon ei ole kotona. Kaksikon rakkaustarinasta syntyi viihdyttävä ja suloinen romaani, joka naurattaa ja yllättää. Kimppakämppä äänikirja ilmainen on Kati Tammensola ja Anssi Niemen äänittämä. Äänikirjan pituus on 13 tunti aja 43 minuuttia pitkä. Kirjan on suomentanut Taina Wallin. 

Kirjasta: Kimppakämppä

Kimppakämppä äänikirja alkaa, kun kirjan päähenkilö, kustannustoimittajana työskentelevä Tiffy eroaa poikaystävästään ja tarvitsee pikaisesti asunnon Lontoosta. Hänen budjettinsa on vain 350 puntaa kuukausittain ja sillä summalla ei löydä mitään kunnollista asuinpaikkaa.

Kimppakämppä äänikirja ilmainen kertoo, että Tiffy näkee ilmoituksen, joka kuulostaa täydelliseltä. Siistin, yhden makuuhuoneen kimppakämppä hyvin trendikkäässä kaupunginosassa Schreditchissä, johon hänellä on varaa. Ilmoituksessa on vaan yksi mutta, Beth saa käyttää asuntoa ainoastaan klo 18–09 ja viikonloppuisin. Tämähän sopii Tiffylle, joka on arkisin töissä.

Tiffyn kämppis on sairaanhoitaja Leon, joka tekee työkseen pelkkiä yövuoroja saattohoitolassa. Vaikka Tiffy ja Leon jakavat sängyn he ei koskaan näe toisiansa ja he kommunikoivat pelkästään post-it lappujen välityksellä. Erikoinen kommunikointiväline oli Leonin tyttöystävän vaatimus. 

Kimppakämppä äänikirja kertoo, että alkuun Tiffyn viestit ovat pitkiä ja rönsyileviä kuten hänen tapansa puhuakin on, kun Leon taas vastaa lyhkäisillä viesteillä, jotka saa hänet Tiffyn silmissä vaikuttamaan erittäin kiinnostavalta. Kaksikon välillä alkaa vähitellen syntymään yhteyden, joka vie heidät lähempää toisiansa.

Tilanne ei ole helppo, Leonilla kun on tyttöystävä ja Tiffyllä on edelleen tunteita ex-poikaystävänsä kohtaan siitä huolimatta, että hän kohteli Tiffyä todella törkeästi. Leonilla on ongelma, joka vaikuttaa kaikkeen hänen tekemiseensä. Kirjassa esiintyy Tiffyn ja Leonin lisäksi muutama muu henkilö.

Tiffyn parhaat ystävät, yksi on psykologi ja yksi on menestynyt juristi, jakaa Tiffylle jatkuvasti neuvoja. Töissä Tiffyllä on yksi hyvä ystävä ja kirjassa esiintyy myös yksi epämukava työkaveri yrityksen markkinointiosastolta. Tämän lisäksi kirjassa kerrotan yhdestä hyvin tarkkanäköisestä ja hurmaavasta tytöstä, yhdestä sotaveteraanista ja veljestä, joka istuu vankilassa.

Näistä aineista syntyy ihana ja hauska romaani ystävyydestä ja rakkaudesta ja siitä miten paljon elämä voi yllättää.

Kirjailijasta: Beth O'Leary

Vuonna 1992 Beth O’Leary syntyi Iso-Britanniansa, Lontoossa. Englannin kielen ja kirjallisuuden opiskelun jälkeen O’Leary oli töissä kustantamossa. Hänen esikoiskirjansa Kimppakämppä vuodelta 2019 sai alkuunsa kun hänen poikaystävänsä opiskeli lääkäriksi ja teki paljon yövuoroja ja hänen ystäviensä heittivät että O’Leary voisi ottaa alavuokralaisen kun oli niin paljon yksin kotona. Kimppakämppä kirjaa hän kirjoitti työmatkoillaan junassa. Romaanista tuli myyntimenestys joka myi yli puoli miljoonaa kappaletta. Hänen seuraava kirjansa Vaihtokauppa oli myös arvostelu ja myyntimenestys.

Nykyään täyspäiväsenä kirjailijana toimiva O’Learyn kirjoja on käännetty yli 30 kielelle ja hänen kirjoista jokainen ovat usein miten myyntimenestys. Hän kirjoittaa kirjojansa Englannin maaseudullaan, Hampshiressa seuranaan vai huonosti käyttäytyvä koira.

Kuuntele Ilmaiseksi: