Kiltin tytön murhaopas Äänikirja

4.2/5

Kirjoittaja: Holly Jackson

Äänikirja

Johdanto

Kansainvälisen myyntimenestyksen Kiltin tytön murhaopas on kirjoittanut englantilainen Holly Jackson. Kiltin tytön murhaopas äänikirja sai alkuunsa murhapodcastien pohjalta. Jackson halusi kirjoittaa tarinan joka muistuttaa tavallisen ihmisen tekemää murhatutkimusta joten kirjassa on muun muassa mukana karttakuvia ja litteroituja haastatteluita. Tarinassa nuori Pippa Fitz-Amobi ottaa kouluprojektikseen selvittämään kotikaupungissa tapahtunutta murhaa. Kaikki syyllistävät Sal Singh hänen tyttöystävän murhasta viisi vuotta aiemmin mutta Pippa ei ole varma.

Projektinsa kautta Pippa saakin selville salaisuuksia joka joku vimmaisesti yrittää peitellä. Kiltin tytön murhaopas äänikirja ilmainen lukee Yasmine Yamajako, Valtteri Lehtinen ja Mimosa Willamo. Äänikirjan pituus on 13 tuntia ja 50 minuuttia pitkä. Kirjan on suomentanut Leena Ojalatva.

Kirjasta: Kiltin tytön murhaopas

Kiltin tytön murhaopas äänikirja kertoo nuoresta koululaisesta nimeltään Pippa Fitz-Amobi joka itsenäisen tutkielman koulutyönä alkaa tutkimaan tapahtunutta rikosta omassa kotikaupungissa. Viisi vuotta aiemmin nimittäin nuori nainen nimeltään Andie Bell katosi ja oletetaan olevan kuollut, vaikkei ruumista ikinä löytynytkään.

Kiltin tytön murhaopas äänikirja ilmainen kertoo että syyllisenä pidetään Andien silloista poikaystävää Sal Singh. Poliisi tietää että hän oli syyllinen ja saman uskoo kaikki pikkukaupungin asukkaat mutta Pippa on epävarma ja hän haluaa tutkia tapahtunutta perinpohjaisesti.

Pippa kuvailee kirjan alussa tapahtuneita sen mukaan mitä hän saa selville. Hän tutkii vanhoja artikkeleita ja Facebookia ja kirjaa tarkasti ylös kaikkia havaintojaan.  Viisi vuotta aiemmin viimeistä vuotta lukiossa käynyt Andie nähtiin ajamassa pois kotoaan eräänä perjantai iltana kello kymmenen jälkeen illalla. Hän ei koskaan palannut kotiin.

Hänen samanikäinen poikaystävä Sal oli samana iltana viettänyt aikaa parhaimpiensa ystäviensä kanssa joten hänellä on alibia. Sal oli kävellyt kotiin ystävän luota ja palannut kotiin klo 00.50. Tämä täsmää Pipan tekemään google hakuun, kävelymatka kestää juuri sen verran aikaa mitä Sal on ollut sinä iltana yksin. Miksi Sal sitten pidetään Andien murhaajana? Eihän Andien ruumista ole edes löytynyt?

Kiltin tytön murhaopas äänikirja kuvailee miten Sal oli lähettänyt isällensä tekstiviestin, jota poliisi tulkitsi tunnustukseksi, jonka jälkeen hän oli mennyt metsään, niellyt suuren määrän rauhoittavia ja päättänyt elämänsä. Myöhemmin hänen hallussaan löydettiin Andien puhelin.

Andien auto löydettiin muutaman päivän kuluttua metsän pysähdyspaikasta. Autosta löydettiin verisiä jälkiä, Veri oli Andien. Myöhemmin poliisi tiedotti että myös Salin kynsien alta oli löydetty Andien verta. Näin poliisi lopetti tutkinnan ja väittivät Salin olevan syyllinen Andien kidnappaukseen ja murhaan.

Jännittävässä ja helposti luettavassa kirjassa Pippa lähtee selvittämään muun muassa haastatteluiden kautta oliko Andien katoamisen takana Sal? Eihän se ollut ja nyt joku yrittää vimmatusti peittää omia jälkiään.

Kirjailijasta: Holly Jackson

Holly Jackson syntyi vuonna 1992 Buckinghamshiressä, Englannissa.  Hän on tullut tunnetuksi nuortenkirjastaan Kiltin tytön murhaopas joka julkaistiin vuonna 2019 englanniksi. Kirja oli samannimisen kirjasarjan aloitusosa. Kirjasarja koostuu neljästä kirjasta josta vaan ensimmäinen on suomennettu. Kirjat ovat Good Girl, Bad Blood vuodelta 2020, As Good As Dead vuodelta 2021 ja Kill Joy vuodelta 2022. Kirjat ovat olleet maailmanlaajuisia myynti-sekä arvostelumenestyksiä. Kiltin tytön murhaopas on käännetty jo yli 20 kielelle.

Holly Jackson kirjoitti ensimmäisen kirjansa vaan 15-vuotiaana. Kirja ei tosin ole julkaistu. Hän on opiskellut englantia ja luovaa kirjoittamista Nottingham yliopistolla.  Nykyään Jackson asuu Lontoossa.

Kuuntele Ilmaiseksi: