Kevinin kuolema Äänikirja

4.3/5

Kirjoittaja: Andreas Slätt

Äänikirja

Johdanto

Kevinin kuolema on Andreas Slättin kirjoittama karmaiva true crime -teos Ruotsissa tapahtuvasta oikeusskandaalista joka sai alkunsa kesällä 1984. Tuolloin 4-vuotias Kevin löytyi kuolleena pikkukaupungin ulkoilualueelta. Kevinin leikkikaverit 5- ja 7-vuotiaat veljekset joutuivat heti poliisin tutkimuksien keskipisteeseen ja kohta veljet todettiin syylliseksi Kevinin kuolemasta. Veljekset ja heidän perheensä elivät häpeän ja syytösten kanssa pitkään. Meni kaksikymmentä vuotta ennen, kun kohudokumentti vihdoin sai veljesten maineen pudistettua. Kevinin kuolema äänikirja kertoo huonosta poliisityöstä, joukkohysteriasta ja sen seurauksista pieniin poikiin ja heidän loppu lapsuuteen.

Kevinin kuolema äänikirja ilmainen on Ville Tiihosen äänittämä. Äänikirjan pituus on 8 tuntia ja 57 minuuttia pitkä. Kirjan on suomentanut Christine Thorel.

Kirjasta: Kevinin kuolema

Andreas Slättin kirjoittama kirja, Kevinin kuolema – Kuinka Ruotsin tunnetuin oikeusskandaali tuhosi yhden perheen elämän kertoo kuinka viranomaiset rikkoivat Robinin ja Christianin sekä veljesten isän, äitipuolen ja äidin elämän. Kevinin kuolema äänikirja kertoo elämisestä synkän salaisuuden, häpeän ja syytösten kanssa ja se kertoo erittäin huonosti tehdystä poliisityöstä.

Kesällä 1984, kolme päivää Kevinin kuolleen ruumiin löytämisen jälkeen poliisi kertoivat aloittavansa murhatutkinnan. Veljesten isä vei pojat tuolloin poliisilaitokselle koska Christian oli kertonut, että oli nähnyt Kevinin puhuvan isojen poikien kanssa kuolinpäivänään. Robin puolestaan kertoi nähneensä kuinka Kevinin murhattiin puukolla. Ensin poikia kohdeltiin silminnäkijänä mutta kohta heistä tulikin pääepäiltyjä Kevinin kuolema äänikirja ilmainen kertoo.

Tästä alkoi perheen vuosia kestänyt helvetti. Veljeksiä kuulusteltiin taukoamatta tuntikausia. Kysymykset olivat hyvin johdattelevia. Vaikka pojat kertoivat koko ajan erilaisia verisoita, jotka eivät sopineet alkuunkaan tosiasioiden kanssa poliisi piti heitä syyllisinä kuolemaan.

Kevinin kuolema äänikirja kertoo, että perheellä oli kestävä alibi, he olivat ollut yhdessä ystäväperheen kanssa kalassa ja heillä oli jopa kuitti todistaaksensa tätä mutta poliisi sivuutti sen asian täysin. He sivuttivat myös sen, ettei mikään yhdistänyt poikia kuolemaan, ei edes DNA.

Koska veljekset olivat vasta lapsia juttu ei mennyt oikeuteen vaan poliisitutkinnan jälkeen pojat joutuivat sosiaaliviranomaisten huostaan. Lopulta pojat saivat asua vanhempiensa kanssa mutta vaan sen takia, ettei sijaisperhe ollut valmis ottamaan heitä, kun he kuulivat poikiensa taustasta.

Vaan noin vuosi Kevinin kuoleman jälkeen samalla seudulla, vaan muutaman sadan metrin päästä paikasta missä Kevinin ruumis löytyi, kolmevuotiasta poikaa raiskattiin. Tekijä oli 13-vuotias poika. Itse asiassa sama poika joka oli johdattanut poliisin Kevinin sukkien ja sandaalien luo. Kirjassa ihmetellään miten tätä poikaa ei yhdistetty Keviniin ja tutkittu tarkemmin.

Kirjailijasta: Andreas Slätt

Andreas Slätt syntyi vuonna 1972 Ruotsissa. Hän on tietokirjailija ja yrittäjä. Slätt on aiemmin kirjoittanut elämänkerrat jääkiekko nimestä Håkan Anderssonista, jääkiekko maalivahdista Leif ”Honken” Holmqvististä ja sotilaasta Mate Capinista. Slätt on ollut mukana perustamassa Kevinin muistosäätiötä, joka tukee nuoria jotka kamppailevat vaikeissa elämäntilanteissa.

Kuuntele Ilmaiseksi: