Kesytön elämäni Äänikirja

4/5

Kirjoittaja: Linda Lampenius

Äänikirja

Johdanto

Legendaarisen viulistin ja viihdetähden Linda Lampeniuksen koskettava ja odotettu elämänkerta. Kesytön elämäni äänikirja kuvaa musiikkia rakastava ja viulunsoittoon intohimoisesti suhtautuvaa tyttöä josta tuli koko Suomen rakastama viihdetähti. Julkinen elämä kuitenkin vei Lindan elämän kaaokseen ja tähti kadotti matkalla myös itseään.

Perfektionismista kärsivä Lampeniuksella oli muun muassa syömishäiriö. Meni vuosikymmeniä ennen, kun Linda löysi elämäänsä rakkautta ja tasapainoa. Kirjassa Linda Lampenius käy rehellisesti läpi elämänsä vaiheita ja kipeätkin kokemukset. Linda kertoo kirjassaan, kuinka hänestä tuntuu, että hän on elänyt monta eri elämää. Kesytön elämäni äänikirja ilmainen on Kati Tammisen lukema. Äänikirjan pituus on 12 tuntia ja 40 minuuttia pitkä. Kirjan on suomentanut Jaana Nikula ja Arja Gothóni.

Kirjasta: Kesytön elämäni

Linda Lampeniuksen oli huippusuosittu sekä lahjakas viulisti 1990-luvulla. Lampenius oli myös Playboyn kansikuvassa. Kesytön elämäni äänikirja kertoo Lindan tarinan, hänen omilla sanoillaan.

Kirjassa käydään läpi Lindan elämä ja ura kaikki käänteineen. Kesytön elämäni äänikirja ilmainen käsittelee muun muassa Lindan lukuiset kiertueet ja konsertit Yhdysvalloissa, Aasiassa ja Ruotsissa. Kirjassa käsitellään myös Lindan tekemä pop-albumi, kansainvälinen levytyssopimus koskien klassista musiikkia ja paljon mediahuomiota saaneet Playboy kuvaukset ja hitti sarjan Baywatchin kuvaukset sekä esiintymiset jopa kuninkaallisille.

Kirjassa Lindaa Lampeniusta kuvataan “square circleksi” eli ihmiseksi, jonka elämän eri osaset teoriassa eivät sovi yhteen, mutta käytännössä ne kuitenkin tekevät ihmisestä menestyjän. Lampenius itse allekirjoittaa tämän. Hänen vaiherikas elämä on sisältänyt niin paljon tapahtumia, että tuntuu siltä, että hän on elänyt lukuisia elämiä.

Kesytön elämäni äänikirja kuvaa miten Lampenius aloitti kovan viulunsoitto harjoittelun professori Geza Szilvayn kanssa vasta viisivuotiaana ja kahdeksanvuotiaana hän oli jo ensimmäisellä kiertueella yhdessä Helsingin Juniorijousten kanssa.

Kovaan harjoitteluun Lampenius tottui jo viisivuotiaana professori Geza Szilvayn viuluopetuksessa. Kahdeksanvuotiaana hän pääsi mukaan ensimmäiselle kiertueelleen Helsingin Juniorijousten kanssa. Kun Linda Lampenius aikoinaan pääsi opiskelemaan Sibelius-Akatemian, se oli hänelle erittäin suuri merkkipaalu. Myöhemmin Sibelius-Akatemian sinfoniaorkesterin konserttimestarin työ oli yhtä tärkeä. Tätä työtä Linda kuvaa kirjassaan hänen suuren rakkauden kohteeksi.

Linda Lampenius nousi julkisuuteen Suomessa vuonna 1996 toimiessaan Jussi-gaalan konserttimestarina. Sekä media että yleisö kiinnostuivat taitavasta ja rajoja rikkovasta Lampeniuksesta. Vaikka Lampeniuksen ura oli nousuvaihteinen hänen eteen tulivat myös monenlaisia vastoinkäymisiä muun muassa väkivaltaiset managerit ja poikaystävät sekä syömishäiriö. Kun Lampenius aloitti kirjansa kirjoittamista hän huomasi, että teksti oli alkuun hyvin surullinen ja pimeä. Silloin Lampenius päätti kertoa kaiken yhdellä kertaa. Linda kertoo kirjassaan, että hänellä on ollut rikas, ihana elämä.

Kirjailijasta: Linda Lampenius

Linda Magdalena Cullberg Lampenius syntyi vuonna 1970 Helsingissä. Lampeniusta tunnetaan myös taiteilijanimellä Linda Brava. Hän on suomalainen viulisti. Hän on opiskellut viulunsoittoa Sibeöius-Akatemiassa. Vuodesta 1997 lähtien Lampenius on asunut pääasiassa ulkomailla, hän on naimisissa ruotsalaisen juristin Martin Cullbergin kanssa, perhe asuu Tukholmassa.

Lampenius meriittilista on pitkä. Hänellä on kansainvälinen levytyssopimus, hän on kiertänyt maailmaa, soittanut useille valtionpäämiehille ja kuninkaallisille. Tämän lisäksi hän on esiintynyt Sir Andrew Lloyd Webberin teoksissa ja televisiossa. Tämän lisäksi Lampenius on toiminut mallina, näyttelijänä, poliitikkona, kirjailijana ja yrittäjänä. Suomessa Lampeniuksen yksityiselämä on saanut paljon mediahuomiota. Hänen esiintymisenä Playbpy lehden kannessa ja osallistuminen Baywatch sarjaan sai 1990-luvulla paljon tilaa mediassa.

Kuuntele Ilmaiseksi: