Keskiyön ruusu Äänikirja

4.4/5

Kirjoittaja: Lucinda Riley

Äänikirja

Johdanto

Suositun ja rakastetun 7 sisarta-kirjasarjan tekijältä Lucinda Rileyn teos Keskiyön ruusu on sydäntä särkevä rakkauskertomus ja historiallinen aikamatka kiehtovaan Intiaan 1900-luvun alkuun. Keksiyön ruusu äänikirja liikuttaa tarinaa tämän päivän elämästä Englannin maaseudulla ja Intian palatsien välissä. Intiassa lukija tapaa yksitoistavuotiaan tytön, joka ystävystyy prinsessan kanssa ja hänestä tulee prinsessan virallinen seuraneiti. Yhdessä tytöt matkaavat Englantiin.

2000-luvun alussa nuori yhdysvaltalainen näyttelijätär saapuu Englannin maaseudulle kuvausmatkalle. Siellä hän tapaa miehen, joka etsii sukujuurensa. Yhdessä kaksikko alkaa selvittelemään kahdeksankymmenvuoden takaisia tapahtumia. Keskiyön ruusu äänikirja ilmainen on Usva Kärnän äänittämä. Äänikirjan pituus on 19 tuntia ja 50 minuuttia. Kirjan suomennoksen on tehnyt Hilkka Pekkanen.

Kirjasta: Keskiyön ruusu

Keskiyön ruusu äänikirja esittää nuoren tytön nimeltään Anahita Chaval. Kirjan alussa, vuonna 1911, Anahita on yksitoista vuotta vanha. Anahita tulee jalosta suvusta, joka valitettavasti on köyhtynyt. Anahita asuu naistentalossa ja elää hyvinkin suojattua elämää. Kaikki kuitenkin muuttuu, kun Anahita ystävystyy Intian prinsessan Indran kanssa. Indra on omaperäinen prinsessa, joka elää satumaista elämää. Hän asuu palatsissa, jossa hänellä on muun muassa lemmikkinorsuja ja palvelijoita.

Keskiyön ruusu äänikirja ilmainen kuvailee miten Anahitasta lopulta tulee prinsessan virallinen seuralainen. Yhdessä nuoret naiset matkaavat pitkän matkan Englantiin, missä he menevät sisäoppilaitokseen. Taas kerran kaikki muuttuu ja suunnitelmiin tulee muutos, kun ensimmäinen maailmansota alkaa. Anahita viedään turvaan Englannin maaseudulle missä hän tapaa nuoren miehen, Donald Astbury. Astbury on kauniin Astburyn kartanon perijä, vaikka tästä onkin vastahakoinen. Hänen juonittelevan äitinsä hankaloittaa poikansa elämää.

Kahdeksan vuosikymmentä myöhemmin Rebekka Bradley, joka on kaunis ja nuori elokuvatähti, Yhdysvalloissa matkustaa Englannin maaseudulle Astburyn kartanolle. Hänellä on ollut myrskyisä ja hankala suhde tunnetun miesystävänsä kanssa mutta nyt suhde rakoilee pahemman kerran. Väsyneenä elämään valokeilassa Rebekka kokee kuvausmatkan hyvänä taukona omasta elämästään.

Keskiyön ruusu äänikirja kuvaa miten kartanoon saapuu mies nimeltä Ari Malik. Hän on Anahitan lapsenlapsenlapsi ja hän haluaa selvittää oman sukunsa tarina ja vaiheita. Aria ja Rebekka tapaavat kuvausten ollessaan tauolla ja yhdessä he alkavat selvittämään Arin taustaa. Yhdessä he tekevät löydön, jonka kautta Asburyn suvun vaikea ja pimeä menneisyys vidoin näkee päivänvalon.

Keskiyön ruusu on koskettava mutta kaunis rakkaustarina, joka kiehtoo taianomaisilla luonnon ja ajankuvilla. Riley on mahtava tarinankertoja ja kirjalla on maailmalla jo miljoonia lukijoita jotka ovat kirjasta nauttineet.

Kirjailijasta: Lucinda Riley

Lucinda Riley on Irlannin tunnetuin kirjailija. Hän syntyi Irlannissa vuonna 1996 ja kuoli vaikean sairauden uuvuttamana vuonna 2021. Riley aloitti kirjoittamisen jo nuorena, hän oli vasta 22-vuotias, kun hänen esikoisteoksensa julkaistiin. Riley näytteli myös jonkun verran nuorempana. Riley saavutti suurta menestystä kirjasarjallaan Seitsemän sisarta joka kertoo seitsemän adoptoidun tytön tarinan. Tähän Riley sai inspiraatiota tähtikuviosta Seulas jota myös kutsutaan seitsemäksi sisareksi.

Riley on kirjoittanut myös muita romaaneja kuten Italialainen tyttö, Perhosten huone ja Keskiyön ruusu. Rileyn kirjat ovat viehättäviä sekoituksia rakkaustarinasta ja historiallisesta kertomuksesta. Lähes tulkoon jokaisessa hänen kirjassaan liikutaan historiassa ja maailmalla. Rileyn teoksia on myyty maailmanlaajuisesti kymmeniä miljoonia kappaletta ja hänen kertomuksiaan on käännetty yli neljänkymmenelle eri kielelle.

Kuuntele Ilmaiseksi: