Keskiyön aurinko Äänikirja

4.1/5

Kirjoittaja: Stephenie Meyer

Äänikirja

Johdanto

Keskiyön aurinko on Stephenie Meyersin kirjoittama Twilight-saagan viides osa. Tunnettu, menestynyt ja huippusuosittu nuorisolle suunnattu romanttinen fantasia tarina on hurmannut lukijoita, aikuisia myös, koko maailmalla.  Keskiyön aurinko äänikirja kertoo tällä kertaa Edwardin näkökulman Twilight saagan tapahtumista, varsinkin Bellan ja hänen omasta eeppisestä rakkaustarinastansa. Kirjasarjan aiemmat osat ovat kertoneet tarinan Bellan näkökulmastaan.

Kirjassa kerrotaan muun muassa, että vampyyrille Edwardille Bellan tapaaminen oli sekä pelottavin että kiehtovin asia, joka hän oli pitkän vampyyrielämänsä aikana kokenut. Keskiyön aurinko äänikirja ilmainen on Aarne Lindenin äänittämä. Äänikirjan pituus on 30 tuntia ja 34 minuuttia pitkä. Kirjan on suomentanut Ilkka Rekiaro, Päivi Rekiaro ja Tiina Ohinmaa.

Kirjasta: Keskiyön aurinko

Keskiyön aurinko äänikirja on suositun ja menestyksekkään kirjasarjan Twilightin viides osa. Tarina ei kuitenkaan ole täysin uusi, vaan kirja kertoo kirjasrajan aloitusosan Houkutuksen tapahtumat mutta tällä kertaa kertojana ei toimi Bella, vaan tarinan kertoo Edwardin näkökulmastaan.

Keskiyön aurinko äänikirja ilmainen kertoo Edward Cullenista. Edward asuu Forksin nimisessä pikkukaupungissa perheensä kanssa. Edward kokee elämänsä varsin tylsäksi eikä koulussakaan oleminen tunnu häntä innostavan lainkaan. Siihen on syynsä, Edward on jo yli satavuotisen elämänsä aikana opiskellut samat asiat monesti.

Edward on nimittäin jämähtänyt ikuisesti 17-vuotiaan komean nuoren miehen ruumiiseen. Edwardilla on salaisuus, hän on vampyyri mutta tästä huolimatta hän ja hänen perheensä, vampyyrejä hekin, yrittävät elää inhimillistä ja tavallista elämää.

Kaikki muuttuu, kun Edwardin kouluun tulee uusi oppilas, kaunis nuori nainen nimeltä Isabella Swan. Ja hetkessä koko Edwardin tulevaisuus kirjataan uudestaan, kertoo Keskiyön aurinko äänikirja. Edward humaltuu täysin hyväntuoksuisesta Isabellasta, joka muutenkin herättää hänessä jotain, jota hän ei ole aiemmin koskaan tuntenut pitkästä elämästään huolimatta.

Isabella saapui samalle biologian kurssille Edwardin kanssa ja siitä syytä Edward joutuu törmäyskurssille oman sisäisen vampyyrinsa kansaa. Edward on jo pitkään ravinnut itseään pelkällä eläinten verellä muuta Isabellan tuoksu saa hänet himoitsevan juuri Isabellan veren. Samaan aikaan kun Edward käy itseänsä kanssa taistelua himonsa vastaan hän myös kiinnostuu hiljaisesta ja kauniista Isabellasta.  

Vaikka kirja kertoo jo tapahtuneista, on erilainen ja kekseliäs tarina. Edwardin ajatukset, toiminta ja näkökulma tapahtuneisiin on aivan uutta ja tuo aivan uutta tunnetta tarinaan. Kirjassa oppii myös paljon uutta Edwardin taustasta ja lukijalle selviää mitä Edwardille tapahtuu kaikkina niinä hetkinä, kun Isabella ei ole paikalla. Edwardille Isabellan tapaaminen oli ratkaiseva käännekohta hänen elämässään.

Kirjailijasta: Stephenie Meyer

Stephenie Meyer syntyi vuonna 1973 Yhdysvalloissa, Connecticut osavaltion kaupungissa Hartfordissa. Meyer on kansainvälisesti tunnettu kirjailija. Hän on opiskellut Brigham Young yliopistossa englantia. Hänen esikoiskirjansa oli Twilight niminen aloitusosa sama nimisessä kirjasarjassa, kirja julkaistiin vuonna 2005 Yhdysvalloissa. Meyers on kertonut, että idean sarjaan hän sai unesta.

Hän on kirjoittanut nuorille suunnatun Twilight nimisen kirjasarjan ja aikuisille suunnatut romaanit Kemisti ja Vieras.   Hänen kirjasarjansa Twilightin aloitusosa Houkutus on Time lehden kautta valittu kaikkien aikojen parhaaksi nuorille suunnattu kirja. Twilight kirjoja on myyty maailmanlaajuisesti yli 160 miljoonaa kappaletta. Vuonna 2008 Meyers valittiin myös Vuoden kirjailijaksi USA Todayin toimesta. Meyers asuu perheensä kanssa Arizonassa.

Kuuntele Ilmaiseksi: